Resor till Manacor

Manacor ligger centralt placerat på den östra delen av Mallorca och präglas av ett aktivt affärsliv med många restauranger. Staden är dessutom centrum för en omfattande produktion av konstgjorda pärlor. Boka din resa till Manacor med Escapeaway i dag!

Mallorcas näst största stad hör inte till öns mest kända resmål, men kan vara en bra bas om du vill bo nära några av de bästa badstränderna och sevärdheterna. Manacor ligger till exempel med den lilla idylliska fiskestaden Porto Cristo och den populära badorten Cala Millor inom kort räckhåll. Samtidigt kan du i Manacor uppleva ett mer autentiskt mallorcinskt vardagsliv med marknader varje vecka och många traditionsrika festivaler under årets lopp.

Bland besökare är Manacor framför allt känt för sin pärlfabrik Majorica och för att vara Rafael Nadals födelsestad. Tennisstjärnan kommer fortfarande hit för att koppla av tillsammans med sin familj mellan tennisturneringarna. Även om Manacor i dag mest framstår som en modern stad och områdets kommersiella centrum så har staden en historia som sträcker sig längre tillbaka än den gör hos de flesta andra av öns städer. Stadens kyrka, Esglesia dels Delors de Nostra Senyora, är byggd på den plats där det tidigare låg en moské. Går du en tur i den gamla stadskärnan, som är lätt att utforska till fots, kan du dessutom se flera eleganta palats från tiden mellan 1600- och 1800-talet.

Även om Manacor inte är någon typisk turistort så är den med sina omkring 25 000 invånare av en sådan storlek att du här hittar mängder av restauranger och ett rikt affärsliv. Du har därför allt du kan tänkas behöva under din semester inom kort räckhåll.

Välkommen till Spanien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Manacor och andra resmål på Mallorca där du bor på handplockade hotell under din semester. Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland våra handplockade och noga utvalda hotell i Manacor som fått fina recensioner.

Kombinera hotellet med en billig flygbiljett till Palma flygplats med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, lägg eventuellt till hyrbil och få det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti. Enkelt och flexibelt - så är det att boka en semester med Escapeaway.

>> Läs även om vingårdssemester på Mallorca här

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Manacor

Sevärdheter och utflykter

Här nedan har jag beskrivit några få av de sevärdheter och upplevelser som finns i och omkring Manacor. Vill du ha ytterligare tips till din semester på Mallorca så rekommenderar jag att du besöker vår blogg. På bloggen hittar du många inspirerande artiklar om Mallorca och våra många andra resmål. Trevlig resa!

Coves del Drac

Tillbringar du din semester i Manacor så bor du på bara 20 minuters köravstånd från en av Mallorcas mest populara natursevärdheter: Drakgrottorna vid Porto Cristo. Du kan besöka droppstensgrottorna, Coves del Drac, på en guidad rundtur då du bland annat får se Europas största underjordiska sjö, Lago Martel. Att lyssna till den klassiska konserten som framförs från båtar ute på sjön är en enastående upplevelse. Det är emellertid minst lika fascinerande för både vuxna och barn att få utforska den sagolika världen av droppstenar som sträcker sig ner från grottans tak och upp från golvet. 

Pärlfabriken Majorica

1890 uppfann pärlfabriken Majorica en metod för att framställa konstgjorda pärlor, vilka kvalitetsmässigt är näst intill identiska med de som naturen skapat. Under en informativ guidad rundvisning på fabriken blir du insatt i framställandet av de värdefulla pärlorna, vilka säljs över hela världen. Efter rundvisningen, vilken även inkluderar ett stort showroom med de färdiga pärlorna i alla storlekar och smycken, så avslutas det hela i fabriksbutiken. Pärlorna är inte precis billiga, men dock billigare än i juvelerarbutikerna i t.ex. Palma.

Mallorcas enda Via Verde

Manacor ligger bra placerat för dig som vill ha en aktiv semester på Mallorca. Det går bland annat många cykelleder i området med varierad svårighetsgrad. Bland dessa kan nämnas de baleariska öarnas enda Via Verde, en banvall mellan Manacor och Artà i nordost. Den 29 kilometer långa sträckan, vilken fram till 1977 fortfarande användes som järnväg, är speciellt lämpad för cykelturer med familjen. Den gamla banvallen har inga kraftiga stigningar och bjuder på många vackra landskap längs vägen. Det går dessutom att göra små avstickare längs vägen om du känner för någon förfriskning. Banvallen används även av motionslöpare och för hästridning.