Resor till Magaluf

Magaluf ligger vid en bukt på sydvästra Mallorca cirka 12 kilometer från Palma. Det är därför lätt att bege sig till öns huvudstad på sightseeing. Det finns emellertid massor att göra även i Magaluf som är en av Mallorcas mest populära semesterorter känd för sin läckra sandstrand och inte minst för att ha öns bästa nattliv.

Mallorcas bästa nattliv

Den härliga omkring 900 meter långa stranden vid det kristallklara havet där du kan koppla av och njuta av det soliga medelhavsklimatet började på allvar locka semesterresenärer till Magaluf på 1970-talet. Efter en tid blev emellertid staden lika känd för att ha öns livligaste nattliv med massor av barer och nattklubbar där tusentals unga, framför allt britter, slog sig lös veckans alla dagar under högsäsongen.

De senaste årtiondena har man i Magaluf dock gjort mycket för att ändra stadens image för att locka ett bredare klientel som i högre grad inkluderar par och familjer. På senare tid har de lokala myndigheterna infört en rad nya regler bland annat rörande alkoholförsäljning som ska bidra till att dämpa festandet i de mest livliga områdena av staden. Det har också bidragit till en positiv utveckling av stadens atmosfär som har blivit mer inbjudande för andra grupper av resenärer. Här finns fortfarande många pulserande happy hour-barer men även många stilfulla strandklubbar med en helt annan stämning. Utbudet av hotell har också blivit bredare och med en högre kvalitet och med många ställen som huvudsakligen vänder sig till lite mer mogna resenärer samt familjer med barn.

Med detta sagt så kvarstår dock det faktum att Magalufs nattliv fortfarande är ett av de bästa och mest livliga som går att hitta på Mallorca. Nattlivet är dessutom än så länge den huvudsakliga attraktionen för många unga som reser till Magaluf. Den största koncentrationen av barer och nattklubbar hittar du på gatan Punta Ballena som löper parallellt med stranden. Det finns emellertid många andra former av underhållning i Magaluf för dig som prioriterar andra upplevelser högre än festande. Det finns till exempel en familjevänlig nöjespark, en go-kart bana och roliga vattenland.

En attraktion som inte har ändrat sig sedan de första resenärerna hittade hit till Magaluf är stranden. Den och den nya flotta strandpromenaden där bland annat några av stadens bästa restauranger, barer och caféer ligger är fortfarande den centrala punkten för mycket av stadens liv under dagen. Stranden är tillräckligt bred för att det aldrig är svårt att hitta sin egen plats på den mjuka sanden. På stranden finns det uthyrning av solsängar och parasoller samt möjlighet att prova på nästan alla former av vattensport så som bland annat vattenskidor, windsurfing, kitesurfing och wakeboard.

Restauranger och shopping

Du kan verkligen se fram emot de kulinariska upplevelserna på en resa till Magaluf. Du kan välja bland mat från nästan alla världens hörn med allt från McDonalds och pizzerior till mysiga restauranger med tapas och andra spanska klassiker på menyn. Det finns ett stort utbud av prisvänliga matställen som är öppna till långt ut på småtimmarna för att mätta de hungriga och festglada. På senare år har det emellertid även dykt upp flera spännande gourmetrestauranger i Magaluf om du kan tänka dig att betala lite extra för en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga.

Det finns gott om souvenirbutiker och supermarkets i Magaluf som kan täcka de flesta av dina behov. Vill du gärna shoppa på din resa så kan det dock rekommenderas att ta en tur in till huvudstaden Palma. Här finns det utöver ett rikt affärsliv även många spännande kulturella sevärdheter och mysiga små gator att gå på upptäcktsfärd bland. Känner du bara för lite omväxling så kan du eventuellt bara gå en tur till grannstaden Palma Nova som ligger norr om Magaluf på motsatta sidan av en smal landtunga.

Använd dig av sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Magaluf och på resten av Mallorca. Du kan samtidigt lätt boka din flygbiljett till öns internationella flygplats vid Palma, som bara ligger på ungefär 25 minuters köravstånd från Magaluf.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Magaluf

Populära hotell i Magaluf

Spanien, Mallorca, Magaluf
8,9
Mycket bra
1177 omdömen
  • Närmaste flygplats: 30 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Magaluf
8,6
Mycket bra
822 omdömen
  • Närmaste flygplats: 28 km
  • Avstånd till centrum: ca. 15 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Magaluf
9,2
Fantastiskt
888 omdömen
  • Närmaste flygplats: 28 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)