Resor till Llucmajor

I Llucmajor har du en bra utgångspunkt för att utforska stora delar av Mallorca, oavsett om det sker på fyra eller två hjul - det finns nämligen många bra cykelleder i området och dessutom en rad familjevänliga stränder. Boka din resa till Llucmajor med Escapeaway i dag.

På sitt läge en bit in i landet på Mallorcas sydöstra kust, är Llucmajor en perfekt plats för att sätta ramarna runt en upplevelserik semester med aktiva upplevelser i det cykelvänliga landskapet, utflykter till kulturhistoriska sevärdheter och inte minst til avslappning på de närliggande stränderna. Oavsett om du cyklar eller åker bil, kan du således se fram emot att utforska otaliga små pärlor i form av städer och bukter längs kusten när du har din bas i Llucmajor. Ute vid kuten hittar du flera familjevänliga badstränder, som endast ligger en kvarts bilfärd från centrala Llucmajor.

Llucmajor ligger inte långt från några av Mallorcas mest populära badorter, men är tack vare sitt lite tillbakalutande läge fortfarande befriat från stora turistmassor. Därför kan du hära uppleva ett mer autentiskt Mallorca, samtidigt som du har fullt av möjligheter att aktivera dig. Nyttja till exempel tillfället att du bor i ett område med en tusenårig tradition för vinordling, genom att åka på vingårdsbesök där du kan provsmaka vinerna på guidade rundvisningar.

Så bokar du en billig resa till Llucmajor

Med Escapeaway kan du använda dig av den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker och smidig resa till Llucmajor. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen direkt till Palma flygplats eller med mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med utvalda hotell i Llucmajor samt med möjlighet att lägga till hyrbil - allt satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om resor till Campos på Mallorca
>> Se alla våra utvalda hotell på Mallorca

Hotell i Llucmajor

Populära hotell i Llucmajor

Spanien, Mallorca, Llucmajor
9,5
Fantastiskt
218 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste stad: ca. 1.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Llucmajor
9,4
Fantastiskt
100 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 10.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Llucmajor
9,6
Fantastiskt
283 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Närmaste strand: ca. 10 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Inspiration och fakta

Det tar cirka 20 minuter att köra från flygplatsen till Llucmajor, men ändå har staden fram tills nyligen varit ett rätt översett resmål på Mallorca. Under de senaste åren har flera egendomar runt staden dock förvandlats till attraktiva semesterbostäder, som tillsammans med det lokala livet i staden gör Llucmajor till en bra bas för en aktiv semester på södra Mallorca.

Llucmajor är, med cirka 9300 invånare, inte någon stor stad, men i gengäld huvudstad i Mallorcas geografiskt största kommun med samma namn. Kommunen, som mot söder och väster sträcker sig hela vägen till havet, inkluderar flera populära semesterområden och stränder - däribland Es Trenc som ofta kallas för den bästa straden med en södra delen av Mallorca, tack vare dess vita strand, kristallklara hav och oförstörda omgivningar. Denna, och många andra bra, familjevänliga stränder, ligger inom räckvidd när du är på semester i Llucmajor.

Det är dock inte endast som utgångspunkt för en badsemester, som Llucmajor är intressant. Då staden inte ursprungligen är etablerad som en semeterstad och i huvudsak är bebodd av Mallorcas lokalinvånare, är här liv året runt. Därför kan du ockå åka hit på andra tider på året och nyttja Llucmajor goda läge till att till många av öns andra sevärdheter.

Som många andra städer på Mallorca, har Llucmajor en lång historia. Det var under morernas ockupation som de första gårdarna byggdes i området. Först efter det kristna intåget, under ledning av Kung Jaume I av Aragonien, blev Llucmajor en faktisk landsort. Historiskt är Llucmajor mest känd som platsen där Peter IV av Aragonien i ett stort slag år 1349 vann över Jacob III av Mallorca, och därmed avslutade Mallocas korta period som självständigt kungarike. Idag spelar turismen en stor roll för stadens ekonomi, men här finns också andra industrier. Llucmajor var under många år känd för sin skoproduktion, som numera dock är rätt begränsad.

Restauranger och butiker

Att Llucmajor, trots en stigande turism, fortfarande är en "lokal" stad visar sig bland annat genom att de flesta av stadens restauranger har menyer som främst bjuder på spanska rätter. Du kommer därför ha rik möjlighet att fördjupa dig i det bästa det mallorcanska köket har att erbjuda, som tapas, jamón, paella och läckra fiskrätter. Du kan också tryggt beställa några av de lokala vinerna på menyerna. Detta är ett område med stolta traditioner för vinframställning, som i princip kan spåras tillbaka till romartiden.

Utöver att bra urval av restauranger, som specialiserar sig i det traditionella spanska köket, hittar du både mer exklusiva restauranger och fastfood-platser i Llucmajor. Så oavsett omd et är en romantisk parmiddag för två, eller en avslappnad middag för hela familjen du söker efter, kan du hitta det i Llucmajor.

Du behöver inte heller lämna staden för att köpa in mat om du vill laga mat själv. Om du vill shoppa annat än de nödvändligaste livsmedeln, kan vi dock rekommendera dig att ta en tur till Mallorcas huvudstad, Palma. Här har du dessutom flera fascinerande sevärdheter att besöka, som du enkelt kan spendera en eller två dagar på att upptäcka. Du bör dock också uppleva marknadsdagarna i Llucmajor, som tar plats på Place d'Espanya på onsdagar, fredagar och söndagar (morgon). 

Transport

Det är enkelt att hitta fram till Llucmajor från Palma flygplats. Det finns en motorväg som leder fram större delen av vägen, så under normala trafikförhållanden, tar det endast cirka 20 minuter i bil.

I skrivande stund finns direkta bussförbindelser till Llucmajor från flygplatsen ett par gånger om dagen. Missar du dessa, kan du eventuellt ta bussen in till Palma, och här byta till en av de andra bussarna som stannar i Llucmajor. Det är dessa lokala bussar som du också kan använda under din semester för att besöka andra städer längs södra Mallorca.

Vill du har Llucmajor som utgångspunkt för dina utflykter till öns övriga sevärdheter och attraktioner, så är det i de flesta fall bäst att hyra en bil. Då slipper du vara beroende av tidtabeller, och kan lättar nå fram till platser som ligger bortom de stora alfavägarna. I de flesta fall är det bäst att boka en bil hemifrån, med upphämtning på Palma flygplats, där det finns ett stort urval av biluthyrningsbolag.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Vad tycker gästerna om i Llucmajor?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner