Resor till Les Meravelles

Les Meravelles är en del av Playa de Palma det långsträckta semesterområdet som breder ut sig längs bukten öster om huvudstaden Palma. Här utgör Les Meravelles en slags övergång mellan det familjevänliga Can Pastilla in mot Palma och det mer livliga El Arenal längre öster ut längs bukten.

Kombinera badsemestern med stadens kulturliv

Med tanke på läget är det inte fel att beskriva Les Meravelles som platsen som har allt man kan önska sig av en chartersemester på Mallorca. Detta faktum gäller oavsett om du reser hit med familjen, som par eller på egen hand. Utöver den kilometerlånga sandstranden bjuder Les Maravelles på massor av caféer, restauranger och hotell med allt från All inclusive till självhushållning. Även om nattlivet knappast är så intensivt här som i El Arenal så finns det även i Les Maravelles många barer och diskotek på få minuters gångavstånd från stranden på vilka det under högsäsong är liv och hålligång tills ut på småtimmarna.

När det gäller livet på dagarna så är det naturligtvis framför allt koncentrerat till stranden och den fina promenaden som löper längs hela bukten. Här har du härliga möjligheter att gå eller cykla en tur utan att störas av biltrafik. Det går dessutom ett turisttåg längs promenaden på Playa de Palma (mellan Can Pastilla och El Arenal). Nere på själva stranden finns det massor av plats för både sport och avkoppling. Det kristallklara och långgrunda vattnet är perfekt för familjer med barn.

Utöver ett stort urval av underhållningsmöjligheter för hela familjen i Les Meravelles och längs resten av Playa de Palma så är det på en resa hit naturligtvis även som gjort för att utnyttja det korta avståndet in till öns huvudstad. Palma ligger bara en kort busstur bort och där kan du bland annat besöka den storslagna romersk-katolska katedralen La Seu eller gå på upptäckt på den långa shoppinggatan med ett helt pärlband av spännande butiker, caféer och tapasbarer.

Vill du utforska ännu mer av Mallorca på resan till Les Meravelles så kan du tack vare den lätta anslutningen till motorvägen med en hyrbil nå alla delar av ön från Les Meravelles. Det tar till exempel under en timme att köra till Porto Cristo på motsatta sidan av ön för att besöka de spektakulära droppstensgrottorna Cuevas del Drach (Drakgrottorna). Du har även Sierra de Tramuntana i norr inom din räckvidd med storslagen natur och måleriska små bergsbyar.

Boka din resa till Les Meravelles online

Säkra dig din plats i solen på en av Mallorcas längsta sandstränder nu! I sökmotorn här på sidan kan du se alla de hotell i Les Meravelles som vi har handplockat till vårt program. Vi har noga valt ut de ställen som fått de bästa gästrecensionerna. Hos Escapeaway kan du resa i precis det antal dagar du själv vill och skulle du vilja kombinera flera olika hotell på din resa för att uppleva mer av Mallorca så går även det lätt att arrangera genom oss.

Du kan med fördel boka dina flygbiljetter i vår sökmotor samtidigt med ditt boende och du väljer själv om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Les Meravelles