Resor till Inca

Handelsstaden Inca ligger mitt på Mallorca och är framför allt känd för sina läderprodukter samt för den mycket livliga och stora torsdagsmarknaden. En modern stad som bjuder på ett bra urval av traditionella, Mallorkinska restauranger. Boka din resa till Inca med Escapeaway i dag!

Om du tycker om att ta dig ett gott glas vin och sätter en ära i att lära känna den lokala gastronomin, då är Inca på Mallorca ett perfekt resmål för dig. Staden är känd för sin vinproduktion och var en massproducent av vin mellan 1600- och 1800-talet fram till dess att phylloxera (vinlusen) ödelade hela vinindustrin och stadens invånare fick hitta andra sätt att livnära sig på, så som garvning och läderhantverk.

Det är trots detta många gamla vinkällare som fortfarande är i bruk i staden men dessa är idag huvudsakligast omgjorda till trevliga källarrestauranger som serverar traditionella mallorkinska maträtter så som sopes mallorquines, tombet och gató d'ametlles - och självklart med ett gott glas lokalt vin därtill!

Välkommen till Mallorca med Escapeaway, vi är specialister på resor till Inca och andra resmål på ön där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Centralt beläget

En annan fördel med Inca som resmål är stadens centrala läge vid foten av den berömda Serra de Tramuntana-bergskedjan och omkring halvvägs mellan två av öns mest populära städer, Palma och Alcudia. Detta mycket centrala läge gör att du snabbt och lätt kan bege dig ut på utflykter till alla delar av ön, om du till exempel hyr en bil, vilket jag rekommenderar.

Inca ligger även på bara ca 30 minuters köravstånd från Palma flygplats och det går till och med direktbuss mellan Inca och flygplatsen. En av bussarna som avgår från flygplatsen förbinder även staden med populära resmål som Port d'Alcudia och Can Picafort.

Läderstaden

Inca är även känt som "läderstaden" på grund av sin långa tradition av läderframställning, vilken som tidigare nämnt tog sin början vid den tiden som stadens vinproduktion fick sig en knäck på grund av vinlusen, och som fortfarande har en framträdande roll i staden. De många fina läderarbetena lämpar sig perfekt för att ta med hem som souvenirer.

En annan av stadens attraktioner är den lokala marknaden som äger rum varje torsdag och som är stadens stora, turistmässiga dragplåster under högsäsongen.

Upplevelser och sevärdheter

Förutom sin färgrika torsdagsmarknad har Inca även en del sevärda historiska byggnader vilka till största delen är gamla kyrkor och kloster men inkluderar även ett vackert och levande centralt torg och ett intressant museum. För resenärer med smak för aktiv semester erbjuder staden flera bra aktivitetsmöjligheter så som hiking, vinprovning och cykelturer.

Kyrkor och kloster

En av dessa byggnader är den barocka sockenkyrkan Santa Maria Maggiore, som ursprungligen byggdes år 1248. Den nuvarande byggnaden stammar dock från 1700-talet och är den tredje som byggdes på samma plats. Andra historiska religiösa byggnader i socknen inkluderar klostret Convento Dominicano de Santo Domingo, kyrkan San Francisco och dess tillhörande kloster, Puig de Santa Magdalena, samt klostret Convento de Sant Bartomeu.

Huvudtorget

En annan sevärdhet är stadens huvudtorg, Plaça d'Espanya, vilket rymmer rådhuset, de legendariska spanska trappstegen och mängder av mysiga caféer. Torget är det perfekta stället om du vill fördriva en för- eller eftermiddag med att dricka en kopp kaffe och titta på folklivet. 

Museu del Calçat i de la Industria 

En tredje attraktion som kan rekommenderas är museet för fotbeklädnad och industri, Museu del Calçat i de Ia Industria, som ställer ut samlingar av skor, maskiner, foton, reklamartiklar, modemagasin, konstverk och andra historiska föremål som skildrar olika epoker av stadens berömda läderindustri. 

Andra aktiviteter

Inca erbjuder även bra möjligheter till vinprovning på någon av de lokala vingårdarna, vandringsturer och hiking till de omkringliggande bergsbyarna som bland annat Lloseta, Selva eller Mancor de la Vall, samt cykelturer längs några av öns mest kända cykelleder i Serra de Tramuntana.

Så bokar du din resa till Inca

Välj först om du vill resa till Inca från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Du kan som regel hitta direkta flygförbindelser till Palma flygplats. Välj därefter ett hotell i Inca som har fått fina recensioner och som passar dig, därefter sätter vi ihop en paketresa som är säkrad av Resegaranti och dessutom till ett pris som du inte hittar bättre någon annan stans. Lägg till hyrbil i paketet för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs även om familjesemester på Mallorca här
>> Se våra lyxhotell på Mallorca

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Inca