Hotell på Mallorca

För oss på Escapeaway är ett hotell inte bara ett hotell. Därför har vi åkt kors och tvärs över Mallorca för att välja ut en helt speciell grupp hotell som samtidigt är unika smultronställen. Ett hideaway är en tillflyktsort, ett andningshål, ett smultronställe, en oas där du i lugn och ro kan njuta av din semester en bit ifrån massturismens sorl. Det är hotell som antingen är genuina, charmiga, har spännande historia, är personliga eller belägna i helt unik miljö. När vi letar efter nya hotell på Mallorca söker vi hotell med bra historia. Vi är varma anhängare av familjeägda hotell, då dessa oftast bjuder en mer familjär och avslappnad atmosfär jämfört med de större och mer enkelriktade standardhotellen.

Vi ställer också några mycket speciella och konkreta krav på våra hotell på Mallorca. Där ska bland annat finnas pool, fina och mysiga sällskapsutrymmen och ganska få hotellrum (vanligtvis max. 50 st.). Men det absolut viktigaste kravet av alla är att vi själva - om vi varit gäster - vill återvända till hotellet. För det är ju som så att bra upplevelser, återvänder man gärna till.

Alla våra hotell i Mallorca kan bokas online till konkurrensmässiga priser. Se alla våra unika hideawayshotell på Mallorca:

>> Unika resor till Mallorca

Kort information om Mallorca

Mallorca är den största ön i ögruppen Balearerna som även omfattar öarna Menorca, Formentera, Ibiza, Cabrera och Conejera. Ögruppen utgör både en självständig region och provins i Spanien med Palma de Mallorca som huvudstad.

Beläget i västra Medelhavet ca. 170 km från Barcelona är Mallorca ett resmål som både är lätt för svenskar att nå samtidigt som den ligger lite utanför europeiska fastlands-kontinentens mest populära och välkända mitt. Det gör den till en bra plats att, en bit från massturismens mest hektiska delar, hitta unika och genuina smultronställen.

Men ön erbjuder mycket mer än unika smultronställen: till exempel ett fantastiskt medelhavsklimat med milda vintrar och inte alltför varma somrar - som kyls av en frisk fläkt från havet. Högsta medeltemperatur i augusti med cirka 27 grader, lägsta medeltemperatur i januari med ca 12 grader.

Men ön lockar också med en stor gastronomisk kultur – de märks av det faktum att det finns 2400 restauranger på ön med bara ca 870 000 invånare. Så det finns många restauranger att välja mellan. Mallorcas historia är dessutom mycket spännande. Den kan spåras tillbaka till den berömda Talayotkulturen - som efterlämnat de karakteristiska monumenten av sten runt ön. Här finns också spår efter det romerska imperiet, morerna, vandalerna och det bysantinska riket.

Och så har ön en vacker och livlig huvudstad, Palma. Här finns dessutom enastående natur som både rymmer underbara stränder och kulturlandskapet Serra de Tramuntana som 2011 utsågs till världsarv av Unesco. Underjordiska sjöar och grottor och stora bergskedjor med den högsta punkten - Puig Major med ca 1445 meter.

>> Läs mer om hotell

Karta över Mallorca

Populära hotell på Mallorca

Spanien, Mallorca, Portals Nous
9,7
Fantastiskt
363 omdömen
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 750 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Canyamel
9,8
Fantastiskt
215 omdömen
  • Närmaste flygplats: 73 km
  • Närmaste strand: ca. 450 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Alcudia
9,6
Fantastiskt
481 omdömen
  • Närmaste flygplats: 62 km
  • Närmaste strand: ca. 700 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Andra destinationer och hotell i Spanien

Om du redan har bestämt att du ska resa till Spanien på din semester men ännu inte valt till vilket resmål i Spanien du ska reser till - då kan du här läsa mer om fler destinationer i Spanien. Här finner du ett spännande urval av våra hideawayshotell. Vi har bland annat valt ut och handplockat hotell i Katalonien, på Teneriffa, i Andalusien och på Gran Canaria. Tänk på att du alltid är mer än välkommen att få ett skräddarsytt semesterförslag med boende på hotell. Klicka på länken nedan och du erhåller ett kostnadsfritt semesterförslag.