Familjesemester på Mallorca

Åk på en härlig familjesemester på Mallorca med Escapeaway, specialist på resor där du bor på handplockade hotell och semesterbostäder. Mallorca har nämligen något för både stora och små, och för var och ens smak. Här på La Isla Bonita, väntar massor av upplevelser för hela familjen.

Från de allra minsta, till de äldsta - alla älskar semesterön Mallorca, som är fantastisk hela sommaren, med torrt klimat, massor av sol och en helt fantastisk natur. På grund av populariteten finns här ett enormt urval av både familjevänliga hotell och spännande attraktioner. Mallorva har både den typ av attraktioner, som familjen kan njuta av tillsammans, samt mer åldersspecifika sevärdheter och erbjudanden. En tur tll stranden kan tillfredsställa de flesta, och vid den berömda Alcudia-bukten kan de små bada vid vattenkanten, de lite större simma i vattnet längs kusten, medan de unga utövar olika vattensporter och njuter av solen på stranden, kanske med en kall dryck och en bit vattenmelon i handen.

Har man lite större "barn" med sig på semestern, finn det naturligtvis ett kul nattliv på Mallorca, så både unga och vuxna kan kasta sig loss på dansgolvet till småtimmarna. Det finns också vattenland och en rad sevärdheter på ön, vilka står i hög kurs hos barnfamiljerna. Är barnen lite större, finns det goda möjligheter för att åka iväg på vanringsturer med hela familjen runt öns alla intressanta landskap, bland annat i de spännande Tramuntana-bergen, som ligger som en ryggrad längs Mallorcas nordvästra kustlinje. Här hittar du t.ex. den charmiga staden Sollér, med spårvagnsförbindelse ner till hamnen Port de Sollér, där några av Medelhavets största och dyraste yachter lägger till.

>> Se alla resor till Mallorca med Escapeaway.

Välj rätt hotell eller semesterboende

Om valet fallit på Mallorca som resmål för familjens semester gäller det att välja rätt hotell eller semesterboende. På ett resmål som Mallorca kan det vara lite av en utmaning då det finns flera tusen hotell på ön. Vi på Escapeaway besöker alla våra hotell och semesterboenden fler gånger per år och vi handplockar bara de vi själva gärna tillbringar vår semester på och som passar vårt koncept. Du kan läsa mer om de enskilda hotellen på Mallorca eller kontakta oss för mer information eller tips och råd. Vill du hellre bo i en lägenhet kan du läsa mer om semesterboenden på Mallorca här.

Jag vill också rekommendera dig att kika på våra reseteman om familjesemester - här kan du läsa om alla det hotell och semesterboenden vi anser vara de bästa för en resa med famijen.

>> Läs mer om familjesemester

Karta över Mallorca

Populära hotell på Mallorca

Spanien, Mallorca, Can Picafort
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Playa de Muro
9,7
Fantastiskt
1386 omdömen
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Playa de Muro
9,7
Fantastiskt
2780 omdömen
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)