Resor till Es Capdella

Es Capdella är en trevlig liten stad vid foten av Tramuntana-bergen på västra Mallorca. Härifrån är det bara en halvtimmes körning till öns huvudstad Palma, men atmosfären här i Es Capdella är en helt annan. Staden som idag har knappa 1 000 fasta invånare härrör från 1600-talet och det var ursprungligen områdets arbetare som slog sig ner här.

Tack vare det vackra läget och den fridfulla stämningen har emellertid även semesterresenärer hittat vägen hit. Flera har till och med valt att slå sig ner här mer eller mindre permanent. Landsortsstämningen är lyckligtvis fortfarande intakt och istället för stora hotellkomplex så är det fortfarande de traditionella, rustika stenhusen som sätter sin prägel på Es Capdella.

Det finns inga berömda sevärdheter i denna trevliga lilla stad men trots sin förhållandevis beskedliga storlek så ligger det faktiskt ett par riktigt bra restauranger i Es Capella, som lockar hit en hel del besökare från andra delar av Mallorca. Dessa besökare reser ofta hit för att kombinera de gastronomiska upplevelserna med den fridfulla landsortsstämningen.

Storslagen natur och måleriska städer

De flesta reser emellertid till Es Capdella för möjligheten att få njuta en avkopplande semester omgivna av ett ofördärvat, fridfullt bergslandskap. Detta landskap inbjuder till den grad till vandrings- och cykelturer om du hör till dem som lockas av aktiva naturupplevelser. Stigarna och lederna är som regel välhållna och bra utmärkta med skyltar. Es Capdella är dessutom en bra utgångspunkt för att utforska resten av Mallorcas sydvästra delar. Inom 15 - 30 minuters körning hittar du åtskilliga andra intressanta städer.

Es Capdella ligger till exempel precis halvvägs mellan de två lite större städerna Calviá och Andratx av vilka framför allt den sistnämnda medeltidsstaden har bra inköpsmöjligheter och gott om matställen. Skulle du få lust till ett dopp i det azurblåa Medelhavet så tar det dessutom bara 10 minuter att köra ner till stranden till exempel vid Palmanova eller Peguera. Du kan nästan inte heller resa till Es Capdella utan att ta vägen förbi Port d'Andratx. Denna lilla exklusiva hamnstad bara 15 minuter från Es Capdella har många bra restauranger och caféer av vilka de flesta ligger så till att du kan njuta av utsikten över vattnet tillsammans med din mat.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Es Capdella