Resor till Costa d'en Blanes

Costa d'en Blanes ligger ganska nära Palma de Mallorca och i den trevliga kuststaden finns en mysig marina med imponerande yachter och ett bra urval av restauranger och butiker. Boka din resa till Costa d'en Blanes med Escapeaway i dag!

Costa d’en Blanes, som ligger på en kulle enbart 9 kilometer väster om Mallorcas huvudstad Palma, är ett bostadsområde som fått sitt namn efter familjen Blanes som fortfarande äger marken på kullen. Du kommer därför även att se många gatunamn där Balanes ingår. Costa d’en Blanes ligger mellan de två resmålen Son Caliu i väster och Portals Nous i öster och båda bjuder på ett stort utbud av barer och restauranger samt alla de inköpsmöjligheter du kan ha behov av under din semester. Har du barn med på semestern är Marineland Mallorca ett upplagt ställe att besöka då det ligger ganska nära om nu inte sandstränderna är mer lockande.

Costa D’en Blanes är på det hela taget ett perfekt ställe för både familjer och par som här kan njuta i lugna omgivningar men samtidigt har det pulserande Palmas stora utbud inom kort räckhåll. Med andra ord finns det goda möjligheter att kombinera avkopplande dagar på stranden med kulturella upplevelser när du tillbringar din semester i Costa D’en Blanes. Även om det inte finns så många attraktioner i själva bostadsområdet, som mest är känt för sin avslappnade atmosfär och vackra utsikt över kusten, så finns här dock tennisbanor och minigolf. Är minigolf inte tillräckligt så ligger den kända golfbanan The Royal Bendinat Golf Course på bara 10 minuter bilavstånd.

>> Läs även om minisemester på Mallorca här

Hotell i Costa d'en Blanes

Information och fakta

Ska du åka på semester till Mallorca och bo i området omkring Costa den Blanes så har jag här sammanställt lite information och fakta om staden. Vill du ha ytterligare inspiration till din resa så besök vår blogg där vi delar med oss av våra egna reseupplevelser på Mallorca och tar upp ämnen som sevärdheter på ön, maten, vädret, den vackra naturen, kulturlivet, de många stränderna och mycket annat.

Costa d’en Blanes är känt för sitt enastående läge uppe på en kulle med en utsikt som sträcker sig från Palma till Magaluf. Tack vare den närliggande motorvägen så har du dessutom huvudstaden och resten av Mallorca inom räckhåll när du tillbringar din semester i Costa d'en Blanes. Det finns därför nästan oändliga möjligheter oavsett om du vill använda semestern för att njuta av den spanska Medelhavsöns vackra stränder och natur eller vill fördjupa dig i kulturella och historiska sevärdheter. 

Vädret

I Costa D’en Blanes kan du njuta av samma fina och solrika medelhavsklimat som på resten av Mallorca. Klimatet ger torra, varma somrar under vilka juli och augusti vanligtvis har de högsta temperaturerna och minst nederbörd. På vintern faller temperaturen markant men även under de kallaste månaderna ligger temperaturen på dagen genomsnittligen över 15 grader. Våren och sensommaren kan vara bra årstider att resa hit på om du vill använda tiden till att utforska sevärdheter eller ha en mer aktiv semester med vandring och cykling. Det kan bli lite kyligt på kvällen så ta med lite varma kläden om du reser hit utanför högsäsongen. 

Aktiviteter

Barnfamiljer kommer inte sakna saker att göra här. Först och främst finns det många familjevänliga stränder inom kort räckvidd. Till exempel vid Portals Nous ligger de vackra stränderna Platja de s'Oratori och Platja d'en Blanes av vilka speciellt den sistnämnda är mycket lämplig för familjer med sin långrunda strand som ligger skyddad av en liten ö och hamnen. Om ni inte vill tillbringa all er tid på stränderna i området kan ni till exempel besöka Marineland Mallorca strax nedanför Costa D’en Blanes. Djurparken är känd för sina delfin- och sjölejonshower. 

För den aktive resenären  finns det många möjligheter under en semester i Costa D’en Blanes. Det finns åtskilliga tennisbanor i och omkring stan, liksom det finns flera golfbanor inom kort köravstånd - häribland Real Golf Bendinat som är känd som den spanske kungens favoritgolfbana när han är på semester här. 

Utflykter

Om inte hela semestern ska gå åt till att dåsa i sanden på stranden så finns det många intressanta utflyktsmål inom kort köravstånd på denna delen av Mallorca. Man kan naturligtvis inte bortse från Mallorcas huvudstad Palma. Avsätt minst en dag till att gå på upptäcktsfärd bland den gamla stadsdelens sevärdheter och ta tillfället i akt till att shoppa och ta del av restauranglivet. 

Det kan även rekommenderas att köra en tur norr över till Clavià där det i centrum ligger en vacker kyrka från 1200-talet. Därutöver har staden flera eleganta palats i sin gamla stadsdel. Tack vare motorvägen mot Palma kan du faktiskt ta dig runt till de flesta sevärdheterna på Mallorca på en dagsutflykt från Costa D’en Blanes.

Mat och dryck

Om du inte själv vill laga till semesterns måltider så ligger varken  Son Caliu eller Portals Nous nere vid kusten långt bort och där finns det gott om matställen. Du hittar allt från "fastfood" till exklusiva restauranger. Du befinner dig dessutom inte längre från Palma eller Magaluf än att du kan utnyttja deras stora utbud av restauranger, barer och caféer om de lokala möjligheterna känns lite begränsade.  

En av de största fördelarna med Costa D’en Blanes är att man här kan ha en lugn bas och utgångspunkt där ens nattsömn inte störs av festglada turister. Detta betyder även att nattlivet är ganska begränsat på samma sätt som utbudet av matställen men det är inget som behöver hindra dig från att få en festlig kväll på stan eftersom barerna och nattklubbarna i bland annat Palma finns inom kort räckvidd.

Så bokar du en billig resa till Costa d'en Blanes

Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Costa d'en Blanes, som passar dig och dina planer. Välj därefter mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - vi söker efter billiga flygbiljetter till Palma flygplats från alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Costa d'en Blanes på Mallorca, bara de som fått bra recensioner. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Se även resor till Can Picafort
>> Och resor till Palma Nova

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här