Resor till Consell

Consell är en liten stad med omkring 4 000 invånare som ligger centralt placerad på Mallorca omkring 20 kilometer från centrum av Palma. I norr reser sig bergskedjan Sierra de Tramuntana men just omkring Consell är landskapet mera flackt. Här har man i generationer odlat de druvor som utgör hjärtat av Mallorcas vinproduktion.

Goda viner och spännande loppisfynd

Det är emellertid inte enbart vinälskare som reser till Consell. Staden och området lockar även till sig vandrare och cyklister som här allt efter dagsformen fritt kan välja om dagens tur ska gå upp bland bergen eller runt i det mer platta vinområdet. I jämförelse med de mer kända destinationerna på Mallorca är Consell dock inte en stad som får många besökare.

Undantaget för detta är den stora loppmarknaden, öns största, som hålls varje söndag i Consell. Denna loppmarknad lockar som regel både mallorkaner och turister från när och fjärran. Här har du goda möjligheter att hitta en unik souvenir bland de många stånden som breder ut sig längs flera gator och tar minst en timme eller två att utforska.

Varje tisdag är det dessutom en mindre marknad på huvudtorget, Plaça Major, där du bland annat kan köpa färsk frukt, grönsaker och andra lokala delikatesser. Consell är dessutom tillräckligt stort för att ha en rad småbutiker samt supermarkets, bagerier, slaktare och bankomater så du kan täcka de flesta dagliga behoven.

Det finns en handfull bra restauranger samt caféer i Consell där du kan njuta av rätter från det klassiska spanska köket och mallorkanska specialiteter. Skulle du vilja ha lite mer variation och större urval av matställen och inköpsmöjligheter under din semester finns det i grannstäder som Binissalem, Alaró och Santa Maria del Camí mer av båda delar. Slutligen är det heller inte långt in till huvudstaden Palma som under alla omständigheter är värd ett besök på grund av sina sevärdheter.

Boka en resa till Consell i dag

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Consell och på resten av Mallorca. Du kan med fördel på samma gång hitta flygbiljetter till öns internationella flygplats vid Palma. I vår sökmotor kan du välja om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Om du vill få ut det mesta möjliga av din resa till Consell så rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil. När du bokar allt samtidigt som en paketresa är den dessutom säkrad av resegaranti. Så fungerar en resa med Escapeaway.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Consell

Vad tycker gästerna om i Consell?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner