Resor till Colonia Sant Jordi

Naturälskare, vattensportsutövare och resnärer med intresse för spansk gastronomi kommer att älska denna tradiitonella fiskeort, som grundades på 1800-talet som en fiske- och lantbrukskoloni - men vars ursprung kan spåras hela vägen tillbaka till bronsåldern.

Colonia Sant Jordi bjuder på en strandpromenad och en rad fantastiska stränder. En av de mest berömda och populära sträderna på hela Malloca, Es Trenc, ligger endast en kort promenad från staden, och ännu närmare hittar du Ets Estanys och de två härlig - men små - stränderna vid Platja d'es Dofí oc Platja d'es Dolç.

Boka din resa till Colonia Sant Jordi, eller något av de andra resmålen på Mallorca, som en komplett paketresa inklusive flyg, hotell samt hyrbil eller transfer. Vill du själv arrangera din resa till Mallorca kan du även nöja dig med att bara boka ditt hotell eller din semesterlägenhet genom oss.

Upplevelser och utflykter

Sa Cabrera National Park

En av de största naturupplevelserna i området, är Sa Cabrera National Park, som du endast kan uppleva om du tar en båt från Colonia Sant Jordis ursprungliga fiskehamn, då nationalparken ligger på en stenig ö utanför den sydöstra kusten. Ön är obebodd, och det finns ingen kommerciell verksamhet här, vilket är perfekt som du vill spendera en dag i ett orförstört landskap.

Promenad från Ets Estanys till Es Trenc

En promenad från Ets Estanys till Es Trenc, är ett fantastiskt sätt att utforska två av Mallorcas mest symboliska stränder. Starta vid Ets Estanys saltsläter i riktning mot Es Trenc, och upplev utsikten över det kristallklara havet och det vilda djurlivet.

Underhållning

Även om Colonia Sant Jordi inte är känd för att vara en plats där man festar till tidig morgon - det finns inte heller några nattklubbar i området som är öppet sent året runt - kan du ändå hitta några barer bakom promenaden Carrer Gabriel Roca. Här bjuds det på lite liv på kvällen, framförallt på helgerna och under högsäsong.

Kultur

Den gamla delen av Colonia Sant Jordi var ursprungligen en fiske- och lantbruksstad, men är idag är livlig turistort. Den trevliga lilla fiskehamnen är dock fortfarande hjärtat av stan, och värd ett besök. Den historiska saltslätten vid Ses Salines också också värd ett besök.

Det historiska kvarteret i Palma stad, öns huvudstad, som ligger cirka 40 minuter bort, är det ideala valet, om du vill fördjupa dig i den lokala mallorkanska kulturen på en dagstur.

Stadens onsdagsmarknad

Om du gärna vill få en inblick i den lokala kulturen, kan vi rekommendera dig att besöka en lokal marknad. Colonia Sant Jordis stora marknad avhålls varje onsdag, och har allt du kan tänkas behöva - från hantverksprodukter som är perfekta som souvenirer, till lokala delikatesser såsom den bröda korven sobrassada.

Transport

Det går bussar från staden som förbinder den med andra stora semesteroreter. Bussarna är både pålitliga och regelbundna. Du kan också hyra bil i de större semesterorterna eller på flygplatsen. 

Städer i närheten

Ses Salinas

Denna lilla landsort, som ligger på Mallorcas sydligaste del, är perfekt för dig som önskar uppleva de mer traditionella mallorcinska landsorterna. Staden, som i huvudsak lever av lantbruk, är full av historia, från ruiner från bronsåldern, till den berömda San Barolome-kyrkan. Det finns också många stränder i närheten, där du kan avsluta utflykten med ett dopp i det blå.

Cala d'Or

I jämförelse med många andra städer på Mallorcas västkust, erbjuder Cala d'Or en mer sofistikerad atmosfär. Semesterorten är perfekt till både familjer, par och vänner, som är på jakt efter en livlig atmosfär, men utan stök och trängsel. Staden liknar Ibiza arkitektoniskt.

Campos

Letar du efter en plats med äkta mallorcinsk charm? Då bör du ta en tur till Campos. Framförallt naurälskare kommer att känna sig som hemma här, då det finns gott om vandringsleder i de omkringliggande nationalparkerna och i bergen. Landsorten ligger också nära Colonia Sant Jordis berömda stränder och bukter, så det är enkelt att ta sig fram och tillbaka.

När bör du resa?

Om du vill ha mest värme och sol, ska du resa på högsäsongen mellan juni och augusti. Det är också under denna tid som flest faciliteter är öppna för turister. I gengäld är det dock också under denna period som flest personer befinner sig i området, och priserna kan därför stiga.

Om du primärt reser för att hålla en aktiv semester, eller för att ha staden som bas för sightseeing på Mallorca, kan sen vår eller tidig höst rekommenderas. Då är det lite svalare och inte lika många turister.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Colonia Sant Jordi

Populära hotell i Colonia Sant Jordi

Spanien, Mallorca, Colonia Sant Jordi
9,0
Fantastiskt
808 omdömen
  • Närmaste flygplats: 46 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Colonia Sant Jordi
9,3
Fantastiskt
592 omdömen
  • Närmaste flygplats: 46 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Colonia Sant Jordi
8,9
Mycket bra
1486 omdömen
  • Närmaste flygplats: 46 km
  • Närmaste strand: ca. 280 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)