Resor till Ca's Concos

Ca's Concos är en liten landsortsstad på södra delen av Mallorca. Staden har en behaglig tillbakalutad och turistfri stämning trots att det härifrån bara tar en kvart att köra ut till Mallorcas östkust och den exklusiva semesterorten Cala d'Or med sin stora marina och många inbjudande badbukter. I Ca's Concos är mer av det autentiska mallorkanska landsortslivet intakt. Slår du dig ner på en av stadens restauranger eller går en sväng i supermarketen så är det i huvudsak de lokala mallorkanerna du träffar.

Urvalet av matställen och inköpsmöjligheter är begränsat i Ca's Concos men täcker trots det de flesta behoven på en semester. Skulle du känna behov av lite mer att välja bland så ligger de närmaste, lite större grannstäderna Felanitx och Santanyí bara omkring 10 minuters körning åt norr respektive söder. I dessa städer finns det utöver ett brett urval av affärer och restauranger även livliga marknader varje vecka med allt från keramik till grönsaker.

Idylliska stränder och ett orört inland

Utöver de närmaste grannstäderna kan du på en resa till Ca's Concos naturligtvis tillbringa mycket av semesterns tid med att utforska den vackra kustens idylliska stränder med sitt kristallklara, turkosblåa vatten. Här har du rikliga möjligheter att bara slappa på stranden eller att ge dig i kast med olika former av vattensporter. Det finns även många välkända golfbanor i området. Kör du norrut längs kusten till Porto Cristo kan det rekommenderas att ta vägen förbi Drakgrottorna - Cuevas del Drach - en av öns största attraktioner. Nere i dessa spektakulära droppstenshålor väntar en sagolik undre värld bestående av stalaktiter och stalagmiter som har bildats under många tusen år.

Utöver kusten ger en resa till Ca's Concos även dig en upplagd möjlighet att studera de centrala delarna av Mallorca. Förflyttar du dig en bit in i landet kan du få uppleva en del av ön som precis som Ca's Concos till största del har sluppit undan turismen som ofta präglar kustens badorter. Här inne på ön väntar dig små städer och byar där lokalbefolkningen är måna om sina traditioner bland annat med några av Mallorcas mest färgstarka och intressanta festas (festivaler), vackra kloster och borgar på bergstopparna samt massor av mandel- och johannesbrödträd.

I hyrbil eller på cykel

Det är till exempel enbart 10 kilometers körning till Castell de Santueri som byggdes av morerna. Från borgen som ligger på toppen av en klippa har man en formidabel panoramautsikt ända bort mot havet. Turen hit är inte längre än att du kan klara den på cykel från Ca's Concos. Den sista biten uppför berget kräver i och för sig att du petar in den lägsta växeln men utsikten är helt klart värd ansträngningen.

Reser du till Ca's Concos har du med andra ord en bra utgångspunkt för utflykter oavsett om det är ut till kusten eller in i inlandet. Den spanska Medelhavsön har på senare år blivit ett populärt resmål bland motionscyklister men vill du helst kunna ta dig lite längre omkring utan att bli svettig i pannan kan du naturligtvis även använda dig av hyrbil på Mallorca. Vi skulle faktiskt vilja rekommendera att du bokar en hyrbil när resan går till Ca's Concos för att på så sätt få ut det mesta möjliga av din tid på ön.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway som gäst på ett av de hotell som vi har handplockat till vårt program för resor till Ca's Concos.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Ca's Concos