Resor till Capdepera

Den historiska staden Capdepera är ett bra exempel på att Mallorca inte alltid har varit ett semesterparadis utan även har en väldigt våldsam historia som inkluderar invaderande sjörövare och befästa städer. Boka din resa till Capdepera på Mallorca i dag!

Capdepera är rik på historia och traditioner. Landsorten ligger på den östra sidan av Mallorca, som nära (men fortfarande rätt okänd) granne till den mer kända semesterorten Cala Ratjada. Välkommen till Mallorca med Escapeaway. Vi är specialister på resor till Capdepera och andra områden på ön, där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Historia och kultur

På bronsåldern fanns många bosättningar i området runt Capdepera. Senare innebar den strategiska placeringen, att området flera gånger invaderades. Efter den kristna erövringen av ön från det arabiska styret, blev Capdepera-området utsett att vara avgörande för att skydda öns östra kust mot angrepp från pirater. Själva Capdepera-borgen byggdes därför som resultet av ett dekret från Kung Jaume II på 1300-talet för att skydda invånarna och skeppen från pirater.

Hans order m att bygga en fästningsstad inne i bergen inne i landet var dock inte lika populär bland de lokala, som inledningsvis inte ville flytta dit, men som senare överlevde många kamper och belägringar på grund av de höga murarna. Fästningenstor klar år 1386. Denna östra spets av mallorac är den närmsta punkten till den närliggande ön Menorca, så vakttornen och fortet var ovärderliga för att försvara ön.

Efter perioden med piratangrepp var över, spridde denna fästningsstad sig till de omgivande områdena vid foten av den branta backen, där man började bygga hem med stenare från den ursprungliga fästningen. Borgen från 1300-talet, Castell de Capdepera, kan dock fortfarande upplevas. Capdepera har därför fortfarande mycket att bjuda på till dig, som är intresserad av historia. Närliggande Cala Ratjada uppstod faktiskt som en hamn som skulle tjäna Capdepera.

Idag kommer de flesta semesterresenärer hit framförallt för att njuta på de omkringliggande resorterna på en sol- och badsemester. Capdepera är i huvudsak befolkad av lokala invånare, vilka på mallorcanska kallas Gabelli (män) och Gabellina (kvinnor).

Restauranger och inköp

Det finns ett helt okje urval butiker och supermarknader i Capdepera, liksom marknaden på onsdagen är värd att besöka. Om du är på hakt efter fler inköpsmöjligheter, är det endast 10 kilometer till den stora grannstaden Arta.

Urvalet av restauranger är också bra i Capdepera, men om du beger dig några kilometer ner längs kusten mot Cala Ratjada, hittar du mer att välja emellan.

Attraktioner

Castell de Capdepera är utan tvekan stadens största attraktion. Promenaden dit upp är rätt krävande, men utsikten gör det hela väl värt. Det finns också många andra historiskt intressanta byggnader i Capdepera, däribland kyrkan Sant Joan (också känd som San Juan).

Aktiviteter

Capdepera är en vidunderlig stad att utforska till fots. När du har beundrat stadens historiska arkitektur, får du kanske lust att utforska andra delar av östra Mallorca, framförallt kusten. Här finns många vackra badorter, där du naturligtvis kan bara och utöva olika vattensportsaktiviteter.

Badorten Cala Ratjada har en brastrand, även om den stundtals kan bli rätt överfull. Det finns för övrigt färjor från Cala Ratjada till den härliga grannön Menorca.

Hotell

Det finns bra inkvarteringsmöjligheter i Capdepera och därtill kommer ett ännu bredare urval av hotell i grannstäderna.

Händelser

Många av de traditionella spanska festivalerna firas också i Capdepera, där till exempel den lokala fiestan Virgin de Carmel avhålls i juli i samarbete med Cala Ratjada. Det finns också en livlig medeltidsfestival i maj, med bodar och historiska uppvisningar som falkonering och riddarspel.

Boka din resa till Capdepera med Escapeaway

Med Escapeaway kan du lätt boka en bekymmersfri och säker resa till Capdepera med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Capdepera. Vi sätter samman det hela till en paketresa med Resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Komplettera paketet med en hyrbil för att få den bästa upplevelsen när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Alcudia
>> Läs mer om flexibla paketresor till Mallorca här

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Andra länkar

Hotell i Capdepera

Vad tycker gästerna om i Capdepera?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner