Resor till Can Picafort

Can Picafort ligger mitt på den vackra Alcudia-kusten och kännetecknas av sina långa, gyllene stränder och sin avslappnade atmosfär, samtidigt som det är nära till de större semesterorterna längs kusten och inåt landet.

Med sin långa, gyllene sandstrand, avslappnade atmosfär och många bra strandfaciliteter är Can Picafort ett självklart resmål för den som önskar en strand- och badsemester på nordöstkusten av Mallorca. Den varma atmosfären och de natursköna omgivningarna gör staden till en favorit bland både lokala och utländska semesterfirare som återvänder år efter år.

En kort bilresa längs kusten tar dig också till den charmiga kuststaden Alcudia där du kan uppleva stadens livliga marina och vackra historiska gamla stad.

Mat och dryck

Även om det traditionella mallorkinska köket serveras på många av restaurangerna i Can Picafort, går det också att hitta bra internationella matställen i staden. Med sin närhet till havet är det inte förvånande att fisk- och skaldjursrätter dominerar menyerna här. Ta en promenad ner till hamnen där du hittar en mängd restauranger som serverar nyfångad fisk som är enkelt tillagad med bara lite kryddor och serverad med ett kallt glas vin. 

Hur tar man sig runt i Can Picafort?

Med buss: Det finns en bussförbindelse mellan Can Picafort och andra semesterorter längs kusten. Under sommarmånaderna går det bussar varje halvtimme och på fredagar och lördagar finns nattbussar.
Med bil: Att hyra bil är ett bra alternativ om man planerar många utflykter. Mallorca har generellt bra vägar och många sevärdheter ligger inom 1 timmes bilfärd från Can Picafort.
Med turisttåg: Ett turisttåg går mellan de största hotellen och stranden.

Evenemang

Fiskefestival: Den årliga bläckfiskfestivalen äger rum varje år i april och från matstånden på festivalområdet och på stadens restauranger kan du prova ett brett utbud av läckra bläckfiskrätter. 

Kultur: I den charmiga byn Valldemossa som ligger cirka 1 timmes bilresa från Can Picafort kan du besöka festivalen Artdemossa där det presenteras lokalt hantverk, konstverk, poesi och livemusik i skenet av romantiska lyktor.

Välkommen till Can Picafort med Escapeaway

Med oss kan du planera och skräddarsy din resa precis som det passar dig. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Pssst.... glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. Vi rekommenderar också att du hyr en bil för att maximera din möjlighet att utforska alla de fantastiska platserna på ön.

>>> Se våra Hideaways hotell i Can Picafort

>>> Läs mer om Alcudia

>>> Läs mer om Playa de Muro

>>> Läs mer om Pollensa

>>> Läs mer om Mallorca

>>> Läs mer om Spanien

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Can Picafort

Populära hotell i Can Picafort

Spanien, Mallorca, Can Picafort
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Can Picafort
8,8
Mycket bra
131 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Can Picafort
8,6
Mycket bra
1519 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Can Picafort?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 40 recensioner