Resor till C'an Picafort

Ca'n Picafort ligger mitt på den vackra Alcudiakusten och präglas av gyllene, långa sandstränder och en avslappnad atmosfär trots att du befinner dig nära några av de största semesterorterna längs kusten och i inlandet. Boka din resa till Ca'n Picafort med Escapeaway i dag!

Med sin långa sträcka av gyllene sandstrand, alla bra faciliteter på stranden och den avslappnade atmosfären, är C'an Picafort ett perfekt resmål, om du är på jakt efter en strand- och badsemeter på Mallorvas nordöstra kust?

Dess varma stämning och natursköna omgivningar gör den till en fast favorit bland både lokala spanjorer och utländska semestergäster, som återkommer år efter år, för att få mest möjligt ut av stadens solbeklädda stränder.

Och när du vill upptäcka något annat, hittar du några av öns bästa attraktioner nästan precis utanför dörren, såsom Mallorcas speltakulära akvarium, färgglada marknader och ruinerna av en stor, förhistorisk kykogård, Son Real.

En kort tur upp för kusten, leder dig dessutom till den charmiga kuststaden Alcudia, där du kan uppleva stadens livliga småbåtshamn och dess vackra historiska arkitektur.

Upplev Mallorca med Escapeaway, vi känner till ön som vår egen bakficka, och är specialister på resor där du bor på handplockade hotell. Du kan resa till Can Picafort och andra resmål på Mallorca året runt, och stanna precis det antal dagar som passar dig. Ett bra tips, är att använda våra rese- och hotellteman för att hitta helt rätt resa, du kan t.ex. sortera efter lyxresor till Mallorca, familjesemester på Mallorca eller rundresor på Mallorca, om du vill åka iväg på en bilsemester och uppleva öns olika områden.

Välj först om du vill åka till Ca'n Picafort från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell i Ca'n Picafort som fått fina omdömen och som passar dig så sätter vi ihop en paketresa som är säkrad av Resegaranti, dessutom till ett pris som du inte hittar bättre någon annan stans. Komplettera din bokning med en hyrbil för optimal frihet och flexibilitet på resan.

Mat och dryck

Även om det serveras traditionella rätter från Mallorca på många av stadens restauranger, har du också möjlighet att hitta goda internationella menuer i stan.

Med sin närhet till havet, är det inte överraskande att fisk- och skaldjursrätterna dominerar menyn på denna del av Mallorca. Ta t.ex. en tur ner till hamnen, där du hittar många restauranger som serverar nyfångad fisk, endast tillagad med några kryddor och serverad med ett kallt glas vin.

Hur tar du dig runt i C'an Picafort?

Med buss: Det finns en bussförbindelse mellan C'an Picafort och andra semesterorter längs kusten. På sommaren avgår bussar varje halvtimme, och det finns nattbussar som kör på fredag och lördag kväll.

Med bil: Att hyra en bil är en riktigt bra möjlighet, om du planerar att göra många utflykter. Mallorca är relativt lätt att navigera runt på, och har generellt ett bra vägnät med massor av attraktioner inom en timmes bilfärd från stan.

Med turist-tåg: Ett turist-tåg kör mellan de viktigaste hotellen och stranden.

Händelser

Bläckfiskfestival: Den årliga Bläckfiskfestivalen, tar plats varje år i april, och här kan du smaka på ett stort utbud bläckfiskrätter direkt från festivalens bodar, och på stans restauranger. För barnen har man arrangerat barnfester och lekplatser. 

Kultur: I bergslandsorten Valldemossa, som ligger cirka en timmes bilfärd från C'an Picafort, kan du uppleva festivalen Artdemossa, som bjuder på lokalt hantverk, lokala konstverk, poesi och levande musik i skenet från romantiska lanternor.

>> Läs även om resor till Cala Millor
>> Läs om minisemester på Mallorca

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Can Picafort

Populära hotell i Can Picafort

Spanien, Mallorca, Can Picafort
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Can Picafort
8,9
Mycket bra
632 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Can Picafort
9,0
Fantastiskt
1251 omdömen
  • Närmaste flygplats: 66 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Can Picafort?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 39 recensioner