Resor till Can Pastilla

Can Pastilla är en stilla fiskeby, som dessutom är en attraktiv semesterstad. Staden, där livet främst försiggår runt hamnen och huvudgatan, har trots den utbredda turismen på Mallorca bevarat sin traditionella charm.

Det är inte lång till Can Pastilla från Mallorcas huvudstad Palma, eller från flygplatsen. Dessutom finns det goda möjligheter för att ta sig runt i området, om du alltså kan slita dig loss från den vackra stranden. Även om Can Pastilla är mycket lugnare än de närliggande feststäderna Magaluf eller El Arenal, har staden också sitt eget stilfulla nattliv. Istället för nattklubbar, hittar du i högra grad cocktailbarer och restauranger nere vid stranden.

Can Pastilla är karaktäristiskt spanskt till utseendet, med byggnader i ljusa färger inramade av vägar kantade med träd. Hyr du en cykel, kan du bege dig ut i lokalområdet och upptäcka grannresorterna Playa de Palma och El Arenal. Njut av alla sevärdheter du passerar på cykeln. Om du är på jakt efter en avslappnande men vacker destination på Mallorca, är Can Pastilla på många sätt ideal!

Stranden vid Can Pastilla är bred med fin vit sand, som lutar svagt ner till havet. Den är endast ett par hundra meter lång, men leder in grannresorten Playa de Palma, där stranden fortsätter i 4 kilometer. Hela sandsträckningen har 15 balnearios, små strandhytter med kiosk, toaletter och duschar.

Promenaden bakom stranden är bilfri och rik på butiker, barer och restauranger. Faciliteterna är generellt goda, med platser där du kan hyra liggstolar och parasoll, och här finns dessutom en värld av vattensportsaktiviteter att testa på. På en semester till Can Pastilla ligger stranden utanför dörren, och huvudstaden Palma ligger inom räckvidd.

Upplev Mallorca med Escapeaway. Vi är specialister på resor till ön. Vi erbjuder handplockade hotell och semesterbostäder i Can Pastilla, och på andra resmål på Mallorca, t.ex. i Alcuida. Res det antal dagar du vill, med avresa från en flygplats nära dig.

Hotell i Can Pastilla

Populära hotell i Can Pastilla

Spanien, Mallorca, Can Pastilla
8,8
Mycket bra
1167 omdömen
  • Närmaste flygplats: 3 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Can Pastilla
  • Närmaste flygplats: 5 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Can Pastilla
8,4
Mycket bra
1538 omdömen
  • Närmaste flygplats: 3 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Information och fakta

Här nedan har vi samlat en del fakta och information om Can Pastilla. Du kan bland annat läsa om stadens geografi, befolkning, klimat och om transportmöjligheter, och använda detta som inspiration inför din resa. Om du vill få fler tips och råd inför din semester, rekommenderar vi dig att besöka vår blogg om resor där du hittar spännande artiklar om alla våra resmål.

Stränder

Can Pastilla erbjuder ett par familjevänliga stränder. De är båda mjuka att ligga på, och på den ena har man gjort en mur mot havet för att skapa ett lugnt vatten. En bit härifrån ligger Playa de Palma, stranden har blå flagg och stäcker sig över 4 kilometer.

Vandringar vid havet

En palmkantad promenad förbinder Can Pastilla med Arenal och Playa de Palma. Den är full av caféer och cocktailbarer. Du kommer också att hitta massor av balnearios under vägen - rustika strandhytter som säjer kalla drycker, så att du enkelt kan få en förfriskning när du behöver det. Alternativt finns det också ett minitåg som kör mellan semesterortena.

Utlfykter till Palma

Hoppar du på en buss eller tar en taxi, kan du befinna dig i hjärtat av Mallorcas huvudstad på under en halvtimme. Sikta på att besöka det gamla kvarteret, där du kan besöka den karaktäristiska gotiska katedralen. Vandra i en bilfri zon, på smala gator, utforska museer, palats och lugna innegårdar. Det finns också en vacker småbåtshamn som du bör besöka.

Sevärdheter

Palma Akvarium, som ligger mellan Can Pastilla och Playa de Palma, är en rolig och lärorik upplevelse för alla åldrar. Här finns 25 akvarium, som rymmer ett brett urbud av medelhavsarter, samt 24 med tropiska fiskar och den djupaste hajtanken i Europa. Utanför finns en lekplats för barn och medelhavs- och djungelträdgårdar.

Spela en runda golf

Golf är en mycket populär fritidsaktivitet på De Baleariska Öarna - inte minst på Mallorca. Känner du dig dock inte redo för en golfrunda, kan du också varma upp på Golf Fantasia - en minigolfbana i tropiskt tema med vattenfall och frodiga exotiska planter.

Mat och dryck

Det lokala urvalet av restauranger präglas av turismen. Så var beredd på att urvalet i Can Pastilla är rätt internationellt, med burgare, pizza, curry och nachos som fasta element på de flesta menyer. Can Pastilla håller dock också fast i sin lokala fisketradition, med några goda fiskrestauranger, som serverar ångade musslor och grillad bläckfisk - bland annat. Piementos de Padrón är ett bra val til en förrätt som kan delas mellan vänner.

Den spanska favoriten tapas kan du naturligtvis hitta på de flesta barer och restauranger. Dessa smårätter är perfekta att dela, och här har du möjlighet att introduceras för nya smaker och spännande kombinationer. Njut din tapas tillsammans med ett gott glas rött vin, eller sangria, för att fullända den spanska kvällen.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Andra länkar

Vad tycker gästerna om i Can Pastilla?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 41 recensioner