Resor till Campos

Autentiska och fridfulla Campos ligger på bekvämt avstånd från barnvänliga stränder och salta bad, här utvinner man salt så som man har gjort i tusentals år. Staden har en trevlig stadskärna med smala gator och charmiga stenhus. Boka din resa till Campos med Escapeaway i dag!

Campos är en stämningsfull medeltida stad på södra Mallorca, med drygt 10.000 invånare. Staden ligger knappt 9 kilometer från kusten, och är på grund av detta avstånd mindre besökt av turister än de närliggande kuststäderna, vilket ger dig en chans att uppleva ett mer autentiskt vardagsliv på ön.

Har du en bil till ditt förfogade, ligger några av den spanska medelhavsön bästa stränder endast några få minuters bilfärd bort. Dessutom är Campos ett idealt resmål för dig, som inte vill spendera hela semester på att slappna av vid vattenbrynet, då du tack vare stadens läge i inlandet, har många andra intressanta utflyktsmål inom räckvidd. Campos passar således till flera olika resformer, än de klassiska badorterna på Mallorca. Hyr en cykel, och använd Campos som utgångspunkt för en aktiv semester med utflykter på alla rutter i närområdet. Under vägen kan du t.ex. stanna vi en av de lokala vingårdarna eller göra en avstickare ut till en av de lite dolda stränderna vid kusten.

Res med Escapeaway till Mallorca, och bo på handplockade hotell med goda omdömen på din semester. På Escapeaway är vi specialister på resor till Campos och andra resmål på ön. Boka ett samlat paket inkl. flyg, hotell och hyrbil eller transfer t/r mellan flygplatsen och ditt hotell eller semesterlägenhet. Vill de hellre själv arrangera resan till Campos, kan du naturligtvis också endast boka ditt hotell genom Escapeaway. Du kan resa precis det antal dagar du vill, och resa från alla större flygplatser i Sverige och Danmark.

Aktuellt information om flygbolag och priser hittar du i sökmotorn här på sidan, där du också kan kombinera ut- och hemresa med flera olika flygbolag så att du får en optimal resa som passar dina önskemål. Rest till exempel ut med SAS och hem med Ryanair eller Norwegian från Palma de Mallorca flygplats.

Välkommen till Campos med Escapeaway!

>> Läs även om lyxhotell på Mallorca

Hotell i Campos

Sevärdheter och utflykter

Här nedan har jag beskrivit några av de många upplevelser och sevärdheter som väntar dig på en resa till Campos. Om du vill läsa mer om andra sevärdheter på Mallorca, kan du besöka vår blogg, där hittar du många intressanta artiklar om Campos och många av våra andra resmål. Stort nöje och trevlig resa!

Stränder vid Campos

Även om kusten inte ligger inom gångavstånd så får du inte glömma att packa med badkläderna när du reser till Campos. Det tar inte mer än 10-15 minuter att köra från Campos till en av södra Mallorcas bästa stränder, Es Trenc. Den vackra stranden är ungefär 2 kilometer lång så trots dess popularitet är det inte ens under högsäsong särskilt svårt att hitta ett ställe att slå sig ner och njuta några timmar eller en hel dag i den mjuka sanden. 

Eftersom det inte ligger några stora resorts eller hotell ända nere vid stranden så finns här inte sammma utbud av faciliteter och matställen som ofta är fallet vid andra populära badstränder på Mallorca. Här ligger emellertid en enda och mycket populär restaurang som är känd för sina fiskrätter och sin paella. Här finns även några mindre strandbarer så kallade chiringuitos, så du kan få en förfriskning och en lättare måltid under dagens lopp. Därutöver finns det uthyrning av liggstolar och parasoller och det finns även livräddare och toaletter på den mest besökta delen av stranden. Det lockande turkosblåa havet är långgrunt på de största delarna av stranden och lämpar sig därför väl för barnfamiljer. Stranden lockar emellertid till sig badgäster i alla åldrar - däribland nudister.

Det grunda, klara vattnet är bra för snorkling men där utöver är området inte känt för vattensport, men under högsäsong brukar man kunna hyra pedalbåtar. Om du inte vill nöja dig med att dåsa på stranden eller bada så kan du ta en promenad bland klitterna eller utforska fågellivet i det närliggande våtmarksområdet Salobrar de Campos.

Salinas d'Es Trenc

Nära Campos kan du på saltfarmen Salinas d'Es Trenc se hur man utvinner salt från havet på samma sätt som man gjort i tusentals år. Man pumpar in saltvatten i stora grunda bassänger och sen gör den varma medelhavssolen jobbet och efterlämnar ett salt som är eftertraktat i hela världen. 

Det ligger ett litet café och butik där du kan köpa med dig en salt-sourvenir hem efter den intressanta rundvisningen.

Artestruz strutsfarm

Om du reser med mindre barn så är det perfekt att kombinera en tur till stranden Es Ttrenc med ett besök på strutsfarmen Artestruz. Det är en både rolig och lärorik upplevelse för hela familjen att komma så nära de enorma fåglarna som man föder upp här. Under en rundvandring berättas det med inlevelse om strutsens liv och barnen kan för han få utfodra de vuxna strutsarna och deras söta kycklingar. 

Den familjedrivna farmen som startades 1998 utökas hela tiden med nya erbjudanden, ett av de senare tillskotten är möjligheten att få grilla sin egen strutsbiff. Du kan även köpa med dig strutskött eller andra strutssouvenirs från en liten shop.

Aktiv semester i Campos

Mallorca har speciellt på senare år blivit ett favoritresmål för motionscyklister vilka här hittar mängder av utmanande slingor i de bergiga omgivningarna. Landskapet just runt Campos är emellertid något plattare och därför passande för cykelutflykter med hela familjen, om du inte kommer hit mitt i sommaren för då känns strandlivet nog mer lockande. 

Reser du till Mallorca på våren eller sensommaren då de lite lägre temperaturerna i högre grad inbjuder till en aktiv semester så kan du utöver cykling även fördriva dagen på golfbanor av världsklass. Närmsta golfbana ligger vid grannstaden Llucmajor.

Inspiration och fakta

Här får du lite nyttiga informationer om Campos som kanske kan fungera som inspiration till din semester. Informationen är enbart tänkt som inspiration så vi reserverar oss för eventuella faktafel. Vill du ha ytterligare upplysningar eller tips till din resa så rekommenderar jag att du besöker vår blogg om resor, där hittar du intressanta artiklar om Mallorca och många av våra övriga resmål. Stort nöje och trevlig resa!

Upplev det äkta Mallorca

Campos är en stämningsfull medeltida stad på södra Mallorca med omkring 10 200 invånare. Staden som ligger knappa 9 kilometer från kusten är mindre turistisk än de närliggande kuststäderna och ger dig möjlighet att uppleva ett mer autentiskt mallorkinskt vardagsliv. 

I Campos hittar du charmiga smala gator och gamla stenhus som man vanligtvis förknippar med det traditionella Mallorca. Staden som grundades omkring år 1300 av Jakob ll av Aragonien, utgör idag regionens administrativa centrum. Historiskt sett har det varit en stad som har levt av lantbruk. Trots tillväxten av turism spelar lantbruket fortfarande en viktig ekonomisk roll där speciellt mejerinäringen under senare år har haft god medvind. Du kommer säkert att lägga märke till en del små väderkvarnar här och där i landskapet, dessa används i samband med konstbevattningen. 

Campos ser vid första ögonkastet ut som en stad där livet går sin gilla gång, så som det alltid har gjort. Men Campos har dock under de senaste årtiondena upplevt en uppblomstring inom kulturlivet, inte minst tack vare ett stigande intresse för staden som resmål. Med sitt läge på den södra delen av Mallorca utgör Campos samtidigt en bra bas och utgångspunkt för en upplevelserik semester med utflykter till närliggande attraktioner. Inom kort avstånd från staden har du till exempel badstränderna Es Trenc och Sa Rapita, som av goda skäl räknas bland öns bästa.

Restauranger och shopping

Urvalet av restauranger i Campos är förhållandevis stort i förhålande till stadens ganska beskedliga storlek. De flesta matställena är kända för att använda lokalproducerade råvaror i sin matlagning, oavsett om menyn består av traditionella mallorkinska rätter eller lite mer moderna från fusionsköket. På samma sätt finns det matställen av olika prisklasser med allt från enklare tapasbarer där du äter sida vid sida med lokalbefolkningen till den mer exklusiva japanska restaurangen Kairiku, vars "tasting menu" lockar till sig besökare från hela ön. Vill du prova på något riktigt lokalt bör du smaka på den kryddiga korven Sobrassada eller Piris-osten som staden är känd för.

Det finns inga stora affärsområden i stan men du hittar tillräckligt med små affärer och minimarkets för att täcka ditt dagliga behov av förnödenheter under din semester. Det är dessutom marknad 2 gånger i veckan på torsdagar och lördagar där du kan köpa färska lokala råvaror och uppleva atmosfären på en äkta "icke turistisk" landsortsmarknad. Vill du ut på en verklig shoppingtur så rekommenderar jag att du åker till grannstaden Lluchmayor, eller eventuellt in till Mallorcas huvudstad Palma

Transport

Campos ligger bara en halv timmes körning från flygplatsen i Palma. Det går buss mellan flygplatsen och stan flera gånger per dag, men det är inte säkert att tiderna passar med din flygankomst. Av den anledningen föredrar många att hyra bil redan på flygplatsen. Det är dessutom en stor fördel att ha tillgång till bil när du ska tillbringa din semester i och omkring Campos. De offentliga transporterna i området lämnar en del övrigt att önska medan en hyrbil ger dig en stor frihet till att själv bestämma tempot för din semester och när du utforskar områdets sevärdheter i lugn och ro.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här