Resor till Campanet

Campanet är en liten stad på den norra delen av Mallorca omkring 30 minuters körning från huvudstaden Palma. Det är en liten sömnig stad i vilken den närliggande kustens populära semesterresorts känns avlägsna. Trots detta kan du på sommaren även på en semester i Campanet lätt få tiden att gå med avkopplande strandliv eller med vandrings- och cykelturer i de närliggande bergen under årets lite svalare månader.

Det äkta Mallorca med närhet till öns största attraktioner

Det är inte långt från Campanet ut till de breda bukterna vid Alcudia och Pollensa som lockar med sina långa sandstränder och kristallklara vatten. Trots detta är det de omkring 2 600 fasta invånarna och inte turisterna som präglar livet i Campanet. Helt okänt bland turister är den lilla staden dock inte. Lite utanför staden ligger nämligen droppstensgrottan Cuevas Campanet. Grottan upptäcktes 1945 när en lantbrukare grävde efter vatten till sina åkrar. Idag kan du följa med på guidade turer och upptäcka en förunderlig underjordisk värld av stalaktiter och stalagmiter. Nära grottan ligger dessutom de naturliga källorna och vattenfallen Ses Font Ufanes som även det är ett självklart utflyktsmål på en resa till Campanet.

För övrigt finns det inga populära turistattraktioner som lockar besökare till själva Campanet. De flesta av öns semestergäster susar bara förbi på sin väg mot kusten. Men vad de inte vet är att de går miste om en inblick i det äkta mallorkanska landsortslivet som Campanet bjuder på. I jämförelse med de närliggande semesterorterna så skiljer sig verkligen Campanet från mängden. Även om man numera håller på att upptäcka stadens kvalitet som bas för en upplevelserik semester på Mallorca så är det fortfarande lokalbefolkningen som präglar livet här på den sömniga stadens smala gator.

På stadens torg Placa Major vid den stora barockkyrkan kan du slå dig ner på en uteservering och njuta av någon förfriskning medan du iakttar stadens lugna liv. Urvalet av matställen är av naturliga skäl inte särskilt överväldigande i en sådan här liten o-turistisk stad men skulle den handfull ställen som finns inte räcka till för dig så tar det tack vare de bra vägförbindelserna inte lång tid att köra ut till Alcudia och Pollensa. Något egentligt affärsliv finns inte i staden men de få affärer och matbutiker som finns är överraskande välsorterade.

Utflykter

Droppstensgrottan och källorna kan du lätt besöka under din resa till Campanet. Den lilla lantliga stadens läge med både långa stränder i öster och bergen i norr inom räckhåll inbjuder även till lite längre utflykter. Har du inte rest hit för att utforska norra Mallorca på långa cykelturer så tar du dig lättast runt med hjälp av hyrbil.

Det kan till exempel rekommenderas att köra en tur till öns nordligaste punkt längst ut på spetsen av halvön Cap de Formentor. Njut av den vackra utsikten längs vägen ända ut till fyren. Du kan även stanna till vid idylliska stränder längs vägen. Andra intressanta utflyktsmål inkluderar till exempel Inca (cirka 10 minuter) med ett rikt handels- och kulturliv samt ett pärlband av små charmiga byar längre upp bland bergen.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Campanet

Vad tycker gästerna om i Campanet?

9,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner