Resor till Calvià

Calvià ligger omgivet av Sierra de Tramuntana på sydvästra Mallorca, endast 20 minuter från Palma flygplats. I denna lilla idylliska stad, råder en helt annan stämning än den du hittar på de närliggande resorterna vid kusten. En resa till Calvià, ger dig därför rik möjlighet att uppleva den traditionella mallorcanska livsstilen, med vidunderlig gastronomi och en värld av rustika byggnader från 1600-talet. Dessutom, har du allt man kan önska sig av moderna semesterfaciliteter i närheten, med härliga sandstränder och attraktioner. Du bor t.ex. inte långt från populära semesterorter som Palmanova, Magaluf och Santa Ponça, och har därmed en perfekt utgångspunkt för en aktiv semester med vattensport eller avslappnande dagar på stranden.

Upplev Mallorca med Escapeaway. Vi är specialister på resor till Calvià och andra resmål på ön. Bo på noga utvalda hotell på din semester och res just det antal dagar som passar dig. Vill du resa runt på ön och uppleva ännu mer av Mallorca så läs mer om en kör-själv-semester eller be om ett skräddarsytt upplägg på en resa till Mallorca, som är utformat helt efter dina önskemål.

Information och fakta

Ska du åka på semester till Mallorca? Då har jag sammanställt utvald information och fakta i en liten reseguide om resmålet Calvia. Du hittar mycket mer inspiration till din resa till Mallorca på vår blogg med restips, där skriver vi bland annat om våra egna erfarenheter från resor till ön. Du kan bland annat läsa om ämnen som kulturlivet på Mallorca, om vädret när du reser, den betagande naturen med sina många stränder, om den lokala maten och vinet samt få tips om sevärdheter och utflykter.

Med imponerande 300 dagars solsken om året, en genomsnittlig temperatur på 27 grader på sommaren och härliga 14 grader på vintern, är Calvià ett bra resmål året om. Även om staden har genomgått en kraftig förvandling sedan grundandet år 1249, då det endast bodde 100 människor här, har Calvià fortfarande bevarat sin ursprungliga charm. Stadens största historiska sevärdhet är kyrkan Sant Joan Baptista från 1200-talet, men också den stora veckovis återkommande marknaden i Calle Major. Här hittar du bra erbjudanden på mat, kläder och konsthantverk.

Aktiviteter

Är du golfspelare kan du hålla golf-formen vid liv på semestern. Det finns fem erkända banor inom räckvidd, t.ex.18-hålsbanan Real Golf de Bendinat, som ligger i en vacker dal med utsikt över havet. Annars finns det naturligtvis också möjlighet att utnyttja alla frestande stränder i området, varav EUs blå flagg vajar över hela tio stycken. Upp i inlandet bjuder Tramuntana-bergen på en massa möjligheter för dig som önskar spendera dagarna med upplevelser i de fria. Här finns massor av spännande stigar till vandring och mountainbikes. Vill du starta lugnt utan för många utmaningar, finns också en familjevänlig cykelstig runt om Calvià, där alla kan vara med.

Utlfykter

Du har här en bra utgångspunkt för att utforska regionens sevärdheter, när du håller semester i Calvia. Hyr en bil och ta en tur till lugna Andratx, eller till vackra Banyalbufar. I den förstnämnda kan du besöka ett vackert citadell, medan du på Banyalbufars läge mellan terrasserna ner mot det turkosblå havet kan njuta av en utsikt du sent kommer glömma. Därtill kommer naturligtvis Palma, huvudstaden på Mallorca, och resten av de Balaeriska öarna, som endast ligger en halvtimems bilfärd bort. Här kan du enkelt spendera en dag på stranden och utforska de vackra monumenten och byggnaderna i den gamla stadsdelen - inte minst katedralen.

Reser du med barn, är det nog populärt om du avsätter gott om tid på att besöka några av nöjesparkerna och temaparkerna vid de populära semesterorterna i området. Ta tex. en tur till Katmandu Park (Magaluf) eller Marineland Majorca (Portal Nous), där det finns massor av roliga nöjen och upplevelser för alla åldrar.

Mat och dryck

Det finns en handfull bra restauranger mitt istan, och om detta inte vore nog, finns det en värld av restauranger, caféer och barer i de närliggande semesterstäderna längs kusten. Det finns restauranger av nästan alla olika slag, och för alla olika budgetar, men områdets välstånd gör sig ofta gällande. I Puerto Portals, essensen av glamour på Mallorca, finns t.ex. flera exklusiva restauranger.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Calvià