Resor till Calas de Mallorca

Calas de Mallorca är en semesterort på Mallorcas sydöstra kust. På denna del av ön består kusten mest av klippor men vid Calas de Mallorca finns det tre idylliska badvikar (Calas). Här kan du lägga dig på den fina gyllene sanden vid det kristallklara, turkosblåa havet. En stig längs kusten förbinder de tre stränderna och själva staden är också kompakt och fotgängarvänlig.

På stränderna Cala Domingos Gran, Cala Domingos Petit och Cala Antena kan du hyra solsängar och parasoller. Alla tre stränderna kan under högsäsong vara ganska fullsatta, framför allt på helgerna eftersom stränderna är populära både bland turisterna och lokalbefolkningen. Reser du hit med barn ska du vara uppmärksam på att även om stränderna ligger inne i små bukter så kan här vara starka underströmmar. Det finns som regel livräddare på plats vars instruktioner måste följas.

Det finns massor av vattensporter att ge sig i kast med på en resa till Calas de Mallorca med allt från vattencyklar till dykning. Uppe på land kan du hyra dig en cykel och skulle du vilja göra längre utflykter går det även att hyra bil. Reser du med barn kan ni ta en paus från strandlivet med en runda minigolf. Det är heller inte mer än 10 minuters körning till den välkända golfbanan Val-d'Or om du skulle vilja spela riktig golf.

Det finns All inclusive hotell i Calas de Mallorca men skulle du under semesterns lopp känna för lite kulinarisk variation så finns det ett ganska förnuftigt utbud av matställen i det lilla centrumet. Här finns även ett fint urval av butiker, supermarkets och barer. Det är emellertid varken shoppingen eller nattlivet som är anledningen till att folk reser till Calas de Mallorca.

Utflykter

Cala de Mallorca är med sin fridfulla atmosfär perfekt om du vill njuta av en avkopplande semester med härliga stränder och tillräckligt med vattensportsmöjligheter för att underhålla hela familjen. Cala de Mallorca ger dig även en bra utgångspunkt för att besöka attraktionerna i de närliggande städerna på Mallorcas sydöstra kust och på resten av öns östliga delar.

Mallorcas näst största stad Manacor ligger cirka 18 kilometer åt nordväst. Denna stad är inte på samma sätt präglad av turismen men har tack vare sin storlek ändå allt vad du kan önska av butiker och restaurangliv. På en resa till Calas de Mallorca kan det dock även rekommenderas att besöka någon av de andra, närliggande kuststäderna. Det tar till exempel bara 20 minuter att köra ner till det lite mer exklusiva Cala d'Or, som har ett mer livligt restaurang- och nattliv.

Kör du istället en tur upp längs kusten så kommer du ganska snart till Porto Cristo och de berömda Drakgrottorna (Cuevas del Drach), de största och mest populära droppstensgrottorna på Mallorca. En guidad tur ner i djupet är en oförglömlig upplevelse för både barn och vuxna.

Boka din resa till Calas de Mallorca nu!

Vi är specialister på resor till Calas de Mallorca där du bor på handplockade hotell. Hos oss bestämmer du dessutom själv reslängden oavsett om du bokar en komplett paketresa med flyg och hotell eller om du "bara" bokar hotell och hellre arrangerar transporten själv.

Det är knappt en timmes körning från Palma flygplats till Calas de Mallorca. Du kan resa till Mallorca med direktflyg från Stockholm och Köpenhamn året runt samt under högsäsong även från flygplatserna i Göteborg och Malmö. Du kan hitta och boka din resa i sökmotorn högst upp på sidan.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Calas de Mallorca