Resor till Cala Mondrago

En semester till Cala Mondrago innebär lugn och ro - på en plats som är omringad av Mondrago naturpark. Cala Mondrago ligger avsides - vilket gör platsen till en idyllisk semesterdestination - på Mallorcas södra kust och är en perfekt utgångspunkt för att upptäcka öns naturliga skönhet. Med dolda sandbukter och ett härligt, klart hav, är stranden en naturligt samlingsplats för familjer och par. Du som snorklar kommer att vara i ditt rätt element på Cala Mondrago, medan naturälskare kan njuta av de fantastiska miljöerna på en vandring eller promenad i området. Du har mycket att välja emellan då det kommer till aktiviteter, underhållning och kvällsnöjen, och Cala Mondrago är dessutom hyllad som en av Spaniens vackraste semesterdestinationer.

Välkommen till Cala Mondrago med Escapeaway, vi är specialister på resor till Mallorca där du bor på handplockade hotell under din resa. Vill du ha mer frihet och själv stå för matlagningen under semestern så erbjuder vi även möjligheten att bo i semesterlägenhet eller villa på Mallorca. Boka din resa till Cala Mondrago som en komplett paketresa inklusive hotellvistelse, flygresa, hyrbil eller transfer tur/retur från flygplatsen i Palma. Föredrar du att själv arrangera din resa till Palma så kan du naturligtvis nöja dig med att enbart boka din hotellvistelse genom Escapeaway. 

Ofördärvade omgivningar

Att dåsa i det varma solskenet är ofta möjligt på Balearerna vid Cala Mondrago's fantastiska strand. Den mjuka vita sanden är idealisk för de små att leka i och vattnet är långgrunt och perfekt för barn att plaska runt i. Som en av de vackraste stränderna på Mallorca är den ofta överfylld under sommarmånaderna - men detta skapar även en oemotståndlig atmosfär. En kort spatsertur längs promenaden tar dig till lite livligare ställen som Cala D'or, en resort med massor av barer och klubbar om du längtar efter undrhållning på kvällen. Mycket av nattlivet försigår på hotellen men om du vill göra dig en kväll på stan så bege dig till Porto Petro Harbour och avnjut de härligaste och mest ursprungliga tapas du någonsin smakat. Promenader och cykelturer är båda populära sätt att ta sig fram på i det vackra landskapet i Mondrago Natural Park. I parkens ostörda omgivningar kan man uppleva ett imponerande djurliv.

Oavsett om du är en ivrig fågelskådare som är villig att tillbringa tid i våtmarkerna eller en familj som söker utmaningar så kommer en semester i Cala Mondrago helt säkert passa dig.
Om du hellre vill ta dig lite längre bort så utgör Palma det perfekta stället för en dagsutflykt. Bara en timmes körning med bil och du kan uppleva denna huvudstad fylld av museer, gallerier och kulturella platser i mängder. Besök kyrkan eller välj bland erbjudandena i Mercat de L'Oliver, stans största matvarumarknad.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Cala Mondrago