Resor till Cala Mesquida

Cala Mesquida på nordöstra Mallorca kan knappt nog kallas för en riktig stad. Bortsett från några få hotell, villor och butiker är det de gröna bergen och inte minst den vackra stranden som dominerar omgivningen. Som resmål är Cala Mesquida också perfekt för den som bara behöver komma ner i varv och bort från vardagens stress och jäkt. Vid badviken kan du tillbringa din semester med att sola på den fina, ljusa sanden, endast avbruten av uppfriskande dopp i det varma, kristallklara havet, som också inbjuder till snorkling. Det finns också möjlighet att hyra en trampbåt, men antalet vattensportaktiviteter på den idylliska stranden har begränsats till ett minimum för att bevara den fridfulla atmosfären.

Liten och fridfull badort 

I badortens lilla supermarket kan man få tag på det mesta av det dagliga behovet, men några riktiga butiker finns inte. På samma sätt är restauranglivet begränsat till hotellen, bortsett från en enda restaurang nära själva stranden. Det finns inte mycket nattliv här heller. Men om man önskar mer att välja mellan så är det bara 15 minuters bilresa till den större och mer livliga semesterorten Cala Ratjada, som ligger lite längre ner längs kusten. 

Med sitt långgrunda vatten är stranden känd för att vara familjevänlig och under säsong finns det livräddare på plats. Var dock uppmärksam på blåsiga dagar. Vågorna och strömmarna kan snabbt bli för mycket för barnen. Den cirka 350 meter långa stranden är inte det enda man bör uppleva på en resa till Cala Mesquida. En 18-håls golfbana och charmiga grannstäder ligger inte långt bort och är väl värda ett besök. Den närmaste staden är t.ex. den medeltida Capdepera, där det förutom borgen Castell de Capdepera finns många restauranger och butiker. Det tar inte heller mer än 20 minuter med bil från Cala Mesquida till Artá, som är den största staden på östra Mallorca. Här bör man stanna till vid Santuari de Sant Salvador i den gamla stadskärnan, en 1400-talskyrka som är omgiven av fästningar. I båda dessa större grannstäder hittar du också ett rikt utbud av matställen och butiker där du kan njuta av det härliga lokala köket eller köpa en fin souvenir.

Hyr en bil och upptäck mer

Att hyra bil rekommenderas när du reser till Cala Mesquida. Det går visserligen bussar till de större städerna, men om du vill besöka mer avlägsna städer och sevärdheter är det ofta svårt att ta sig fram med kollektivtrafiken. Med en egen bil till ditt förfogande kan du lättare köra till en närliggande stad för shopping eller sightseeing. Om du till exempel reser till Cala Mesquida under högsommaren kan du också göra en utflykt till drakgrottorna, Cuevas del Drac, som ligger en halvtimmes bilresa söderut. Det är behagligt svalt inne i de vackra droppstensgrottorna. Om du bara vill utforska Cala Mesquidas omgivningar kan du hyra en cykel. Naturen runt den lilla badorten är visserligen lite kuperad, men den är också vacker med bland annat pinjeskogar. 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Cala Mesquida