Resor till Cala Blava

Cala Blava ligger 3 kilometer från S'Arenal på den östra sidan av Palmabukten. Jämfört med de större grannsemesterorterna som framför allt lockar till sig yngre resenärer med alla sina strandaktiviteter och sitt pulserande nattliv har Cala Blava en mer tillbakalutad och fridfull atmosfär.

Det fridfulla hörnet av Palmabukten

Playa de Palma med kilometerlånga, öppna sandstränder som du kan skymta längre in i bukten har vid Cala Blava avlösts av mer intima badvikar med små stränder som ligger omslutna av branta klippor. Det är övervägande semestergäster från de närliggande hotellen och semesterbostäderna som hittar hit till stranden för att koppla av vid det långgrunda, turkosblåa vattnet. Strandens mer begränsade utbud av faciliteter och aktivitetsmöjligheter har nog bidragit till att stämningen här är mer avslappnad trots närheten till några av Mallorcas mest populära badorter.

Även om du kanske reser till just Cala Blava för att vara på lite avstånd från de mer livliga semesterorterna vid bukten så är det som gjort för att utnyttja närheten till S'Arenal när det gäller restauranger och affärsliv. Framför allt vid marinan och bort längs strandpromenaden i grannstaden finns det ett stort ural av gastronomiska erbjudanden och butiker av allehanda slag.

Många utflyktsmöjligheter

Själva Cala Blava är mer av ett bostadsområde och även om här finns hotell med egna restauranger så får du räkna med att bege dig utanför området för att hitta ställen att äta på eller för inköp. Reser du hit är det också som gjort för att utforska mer av Mallorca. I närområdet finns det flera andra lockande stränder men det kan även rekommenderas att vandra en tur ut längs kusten mot Cap Enderrocat. Från toppen av de platta klipporna kan du på betryggande avstånd från kanten njuta av den vackra utsikten över buktens blåa vatten in mot Palma.

På en resa till Cala Blava har du även rikliga möjligheter att bege dig ut på sightseeing inne i Palma. Det är bara omkring 18 kilometer in till centrum av huvudstaden. Här finns det naturligtvis även bra shoppingmöjligheter samt massor av spännande restauranger och caféer. Från Cala Blava har du dessutom en perfekt utgångspunkt för att utforska de södra delarna av ön. Utöver en del av de bästa stränderna så döljer det sig även flotta naturparker och idylliska fiskebyar på södra Mallorca.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Cala Blava