Resor till Caimari

Caimari ligger vid foten av de vackra bergen i Sierra de Tramontana på norra Mallorca. Den lilla landsorten är känd för sin olivolja, som varje år i november firas med en festival, Fira de l'Oliva, som hela staden deltar i. Under festivalen är landsorten pyntad med olivgrenar och de små gatorna är fyllda med bodar där alla möjliga olika slags produkter säljs - men naturligtvis med störst fokus på oliver och olivolja. 

Resten av året går livet främst sin stilla gång i Caimari, som tack vare sitt lite avsides läge normalt är befriad från de stora turistströmmarna. På resan tillCaimari kommer du därför ha möjlighet att uppleva en autentisk del av det lantliga Mallorca, även om landsorten endast ligger 45 kilometer från den internationella flygplatsen i Palma.

Caimari är också en ideal plats om du reser till Mallorca för att njuta av en avslappnande semester i lugna omgivningar och inte har något behov av att ha flera nöjen direkt utanför dörren. Med det sagt, kan en resa till Caimari också bjuda på en massa aktiva upplevelser. För vandrare och cyklister är Caimari en bra utgångsplats för att utforska några av öns vackra naturlandskap.

Själva landsorten Caimari är en charmig plats med smala gator som leder fram som i en labyrint. Dess centrala punkt är torget, Plaza Mayor, som ligger vid stadens kyrka från 1800-talet. Här kan du slå dig ner på en bänk och njuta av folklivet i skuggan av ett träd. Det finns en handfull restauranger och caféer i staden, där folk möts över en läcker måltid eller endast för något svalkande att dricka. Det är ett populärt ställe för motionscyklister att ta en kort kaffepaus på.

Aktiva upplevelser eller ren avslappning

Det finns inte så många turistattraktioner i Caimari, som istället lockar semesterresenärer som vill uppleva den autentiska mallorcanska atmosfären. En resa till Caimari ger dig därutöver en bra bas för spännande utflykter i alla vädersträck. Det finns flera bra vandringsleder som går från staden genom olivlundarna och upp i bergen mot norr. Sierra Tramontana bjuder på både vandrings- och cykelleder med fantastiska utsikter och naturupplevelser. Det är inte heller ovanligt att se vandrare passera genom staden, som ligger på långdistans-turen GR222 mellan Artà och Santuari de Lluc.

Om du önskar, kan du med utgångspunkt i Caimari, alltså också spendera en stor del av semestern med äventyr till fots eller på två hjul. Har du tillgång till en hyrbil på Mallorca, vilket kan rekommenderas, kan du dessutom enkelt köra en tur till kusten för att njuta av en avslappnande dag vid de härliga sandstränderna. Mot nordost lockar stränderna vid Puerto Alcudia och Porto Pollensa för att bara nämna några. Och det är nästan ett måste att köra en tur till halvön Cap de Formentor för att uppleva de vackra utsikterna. 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Caimari