Resor till Buger

Búger är en trevlig liten landsort på norra Mallorca. Den lilla staden ligger på en kulle omgiven av mandel- och johannesbrödträd enbart 20 minuters körning från Alcudia-buktens långa sandstränder. I jämförelse med de livliga badorterna ute vid kusten är stämningen i Buger en helt annan. Många av stadens drygt 1 000 invånare lever fortfarande av lantbruket som utöver odlandet av mandel- och johannesbröd även inkluderar djurhållning.

Tempot är tack vare lantbruket behagligt långsamt i Buger och går sin gilla gång. Burger är perfekt om du reser hit för att komma bort från den stressiga vardagen där hemma eller så kanske du bara föredrar att bo på lite avstånd från de mest hektiska turistorterna närmare kusten.

Shopping og restauranter

Det mesta av stadens liv försiggår på huvudgatan och i det lilla centrumet. Man har en marknad varje lördag längs Calle Mascaró där man säljer färsk frukt och grönsaker, lokala produkter, kläder och skor. Staden har dessutom några enstaka affärer, bageri, restauranger och barer med utomhusservering.

De flesta behov som uppstår under en semester kan du med andra ord tillfredsställa i själva Buger. Med detta sagt kan det vara så att du inte vill nöja dig med att äta och handla på den handfull ställen som denna lilla stad kan erbjuda. Skulle så vara fallet kan det varmt rekommenderas att även besöka de populära marknaderna i Inca (torsdag), Sa Pobla (söndag) och Pollensa (söndag) om du vill ha lite mer att välja bland. I dessa större städer som ligger nära Buger finns dessutom massor av matställen och butiker.

Perfekt för en aktiv semester på Mallorca

Det är naturligtvis inte enbart för att shoppa och äta god mat eller utforska de få sevärdheterna i den lilla staden som du reser till Buger. Här får du nämligen också en perfekt utgångspunkt för att utforska en rad av Mallorcas största attraktioner. Staden har även på senare år blivit en populär start- eller slutpunkt bland de motionscyklister som i ökande omfattning lockas av Mallorca. Även till fots finns det många möjligheter att tillbringa en aktiv semester här. I nordväst reser sig bergen Serra de Tramuntana som har många vackra vandringsleder. Börja eventuellt med att cykla den 9 kilometer långa turen till Ermita of Santa Magdalena som ligger på en kulle med en fantastisk utsikt mot bergen och det azurblåa havet.

Långa sandstränder nära Buger

Glöm inte att ta med badkläderna när du reser till Buger! Det tar nämligen bara omkring 20 minuter att köra ut till Alcudia-bukten som är känd för att ha några av de bästa badstränderna på Mallorca. Det är här ute som du hittar populära semesterorter som Can Picafort och Playa de Muro. Vill du inte enbart lata dig på den gyllene sanden vid det kristallklara havet så kan du även ge dig i kast med alla möjliga former av vattensport.

Har du hyrt en bil, vilket helt klart kan rekommenderas på en resa hit, så kan du i ditt eget tempo utforska regionens stränder och sevärdheter. Det går i och för sig att ta sig till Buger med offentlig transport (buss) men det kan vara ganska omständligt. Bussturen hit från flygplatsen vid Palma kräver nämligen flera byten.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Buger