Resor till Bendinat

Bendinat är en lugn stad nära Mallorcas kust och utgör en perfekt bas för en semester på Mallorca, inom gångavstånd ligger Portals Nous och det är inte mer än 10 kilometer till Palma. Boka din resa till Bendinat med Escapeaway i dag!

Bendinat, som i mina äron låter som en hemlig plats, visar sig faktiskt vara ett stilla och attraktivt litet bostadsområde, som ligger mellan steniga bukter, klippor och backar på Mallorcas sydvästra hörn. Det är en vacker plats, nära Portal Nous, cirka en halvtimmes bilfärd från Palma och ännu närmare stränderna i Palma Nova. Två attraktioner som ligger ännu närmare är Royal Bendinat Golf Course och marinan Puerto Portals med dess exklusiva restauranger och barer.

Moderna Bendinat är ideal för både par och familjer som önskar att bo precis vid den vackra kuststräckan sydväst om Palma, men som samtidigt värdesätter lugn och ro. Här bor du nära populära semesterorter som summar av liv, och inte minst öns huvudstads alla erbjudanden - men du har samtidigt möjlighet att dra dig tillbaka och slappna av.

Välkommen till Mallorca med Escapeaway, vi är specialister på resor till bendinat och till andra resmål i Spanien, där du bor på noga utvalda hotell och semesterbostäder på din resa.

>> Läs även om resor till Can Pastilla
>> Läs allt om familjesemester på Mallorca här

 

Hotell i Bendinat

Sevärdheter och utflykter

Även om det inte finns några faktiska sevärdheter i själva Bendinat, väntar dig massor av upplevelser på semestern. Du har således några av Mallorcas mest intressanta attraktioner inom räckvidd - däribland alla de härliga stränderna på denna del av ön.

Ett familjevänligt resmål

Reser du med mindre barn, kommer all idylliska stränder runt Mallorcas kust nog vara den största dragningskraften. Det finns dock också andra familjevänliga attraktioner i området, om ni vill ha lite variation. Barnen kommer garanterat älska en tur till Marineland, som är känd för sina djurshower. Det kan för övrigt också rekommenderas att ta med badkläderna, då här finns ett litet vattenland med tillgång till stranden. Är ni fler vattendjur i familjen, kan en tur till Western Waterpark vid Magaluf också rekommenderas. Här finns flera vattennöjen för de större barnen.

Likaså är minigolfanläggningen Golf Fantasia i Palmanova ett perfekt utflyktsmål för familjer. Här kan ni tävla mot varandra när ni går runt på de 18 minigolf-hålen. Till skillnad mot på Royal Bendinat Golf Course, kan alla oavsett nivå vara med på Golf Fantasias banor.

Även om det runt Bendinat således finns många erbjudanden för resenärer med mindre barn, är detta fortfarande ett resmål som passar utmärkt till par eller äldre, som önskar en lugnare semester. Bendinat och Portals Nous lite exklusiva prägel lockar således också många som "endast" önskar att spendera en lugn semester med avslappnade dagar på stranden, kulianariska upplevelser och intressanta utflykter.

Utforska kusten från havet

Reser du till mallorca på sommaren, bör du inte nöjas med att bada bara på Bendinats egna lilla strand. Den är ganska fin, men det finns gott om andra badstränder att prova på denna del av ön. Vill du skämma bort dig själv på semestern, kan du också åka iväg på en båttur längs kusten, där det som regel läggs till vid små idylliska badvikar.

Inte överraskande finns det generellt många möjligheter att spendera större delen av semestern på, eller i, havet om det är det du vill. Det ljumna, klara havet, bjuder in till dagar fulla med snorkling, dykning eller kajakturer...

Aktiva upplevelser

Utöver alla möjligheter att utöva vattensporter, ligger Bendinat också bra placerat för en rad aktiva upplevelser på land. Mallorca är t.ex. en populär golfdestination, och inom räckvidd ligger flera erkända banor. Du kan också med fördel packa ner ett par sköna vandringskängor, då de närliggande Tramuntana-bergen bjuder på en värld av vackra vandringsleder med något för nästan alla svårighetsgrader. Här väntar - utöver spektakulära utsikter - också flera stämningsrika bergslandsorter.

Vill du gärna komma snabbare runt, kan du också hyra en cykel. De senaste åren har det blivit mycket populärt för seriösa motionscyklister att resa till Mallorca och träna på våren, men en cykeltur är också ett perfekt sätt att sysselsätta familjen på, om ni vill utforska omgivnignarna i ett lite mer avslappnat tempo.

Information och fakta

Ska du åka på semester till Mallorca och bo i området omkring Bendinat så har jag här sammanställt lite fakta och information om resmålet i en liten resguide åt dig. För ytterligare inspiration till din resa rekommenderar jag att du läser vår blogg med restips, där skriver vi om erfarenheter från våra egna resor till Mallorca och du kan bland annat läsa restips om vädret när du ska resa, få tips på utflykter och läsa om de många sevärdheterna, självklart skriver vi även om de många härliga stränderna på ön, om kulturlivet, maten och vinet och mycket mera...

Bendinat, så som staden ser ut idag, är designad av den franska stadsarkitekten François Spoerry (1912-1999). De cirka 520 invånarna i stadsdelen är högst troligen inte de första som har bott här. Enligt sägnen slog en utmattad Jacob II av Aragonien läger här år 1229, efter ett blodigt slag mot morerna. Kungen serverades det han kallade "en god måltid", Ben Dinat, på katalanska. En annan - kanske mer sannolik förklaring på stadens namn - är, att Bendinat-området är en före detta morisk lantbruksegendom som kallades Bendinex.

Styret av området har under århundradena bytt händer flera gånger. Mellan 1855 och 1867 byggde de dåvarade ägarna nygotiska Castillo de Bendinat, som kan beundras på avstånd, men som normalt inte är öppen för offentligheten.

En semester i lugna kvarter

Bendinat, som ligger vackert ner mot Palmabuktens azurblå hav, har i sig själv inga populära turistattraktioner, vilket kan vara ett plus. I gengäld är stället ett idealt remål för dig som önskar lugna omgivningar, men samtidigt vill ha nära till flera spännande utflyktsmål. Du behöver dock inte lämna Bendinat för att ta ett dopp i det härliga havet, eller för att sola. Det finns en liten sandstrand, Cala Bendinat, inom promenadavstånd.

Bendinat ligger endast 10 kilometer från Mallorcas huvudstad Palma, och du kan köra till flygplatsen på under 20 minuter. Trots närjeten till storstaden, komemr du att upptäcka, att Bendinat har sin helt egen atmosfär. Här får du en helt annan och mycket mer fridfull semester, än t.ex. i Magaluf längre söderut, vars långa gator med barer och discon är kända för att locka en ung, festglad publik.

Restauranger och Shopping

Då Bendinat är ett bostadsomrde som mest består av moderna villor och semesterlägenheter, finns här inte så många restauranger och butiker. Det är dock inte något större problem, då du i Portals Nous, som ligger inom promenadavstånd mot väst, finner flera bra restauranger. Du har därför rik möjlighet att stifta bekantskap med det spanska kökets härligheter, där läget tagit i betraktning, inte överraskande här bland annat bjuder på goda fiskrätter. Det finns dock också flera platser med internationellt präglade menyer, så om du blir sugen på en pizza eller pasta en kväll, är det inte heller ett problem.

Vill du uppleva mer än en still afton i Bendinat, är det likaså i Portals Nous och i de andra närliggande resorterna, som du hittar ett pulserande nattliv. Det finns den del exklusiva barer vid Puerto Portals marina, där gästerna kommer i sina finaste kläder, och det serveras ett brett sortmint av eotiska cocktails till höga priser. Är du istället jakt på en plats mer lite mer tillbakalutad stämning, hittar du det också.

Därutöver finns det gott om restauranger och barer att välja emellan i de andra städerna längs kusten, oavsett om du åker västerut mot Palmanoca, eller i motsatt riktning mot Palma. Åker du hela vägen in till huvudstaden, hittar du dessutom tillräckligt med butiker och shoppingcenter att spendera en hel dag på.

Transport

Just läget nära Mallorcas huvudstad är ett stort plus med att välja Bendinat som resmål. Du kommer snabbt fram till din semesterbostad från flygplatsen, och har därefter en bra utgångspunkt för att utforska huvudstaden och de andra spännande städerna och attraktionerna på den västra delen av Mallorca. I bil tar det normalt inte mer än en halvtimme att köra från flygplatsen till Bendinat, och beroende på trafiken kan du vara i Palmas centrum på knappt en kvart.

Vill du gärna kunna ta dig runt på semestern, är det en bra idé att hyra en bil redan hemifrån. Det finns dock också bussar som kör under dagen från och till Palma, och dessa stanna också i Bendinat.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Vad tycker gästerna om i Bendinat?

9,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 9 recensioner