Resor till Algaida

När du reser till Algaida, kommer du uppleva en väldigt typisk stad på Mallorca, med massor av charm och atmosfär. En semester i Algaida erbjuder ideella reamar för en avslappnande resa, med smala, snirkliga gator och ett centralt torg dominerat av en sandstenskyrka. Området är helt klart värt att besöka, oavsett om du vill uppleva Algaidas stora festivaler eller utforska stadens rika historia.

Utöver natursköna omgivningar och en avslappnad atmosfär, finns en rad nöjen du kan delta i under din semester i Algaida. Staden har t.ex. en marknad varje fredag morgon, som säljer lokal konst och handgjorda smycken, så du har rik möjlighet att köpa med dig en souvenir hem. Festivaler äger rum hela året runt i Algaida, med Saint Honorat Fiesta den 16 augusti som främsta sommarfestival. Alla festivaler bjuder på llevande musik, flera matbodar och en trevlig atmosfär.

Algaida är en destination som vi för närvarande inte erbjuder resor till. Du kan därför anmäla dig till vårt nyhetsbrev för att på så vid vara bland de första att få reda på när vi lanserar resor till Algaida och andra resmål på Mallorca. Hos Escapeway hittar du uteslutande en samling noga utvalda hotell med höga omdömen, och medan du väntar på att vi öppnar upp för försäljningen av resor till varna, kan du ju ta en titt på några av de andra resor vi erbjuder, t.ex. till:

>> Billiga resor till Alcudia
>> Billiga resor till Bendinat

 

Hotell i Algaida

Attraktioner i Algaida

Medan en resa till Algaida kan upplevas lugnare än de mer populära turistområdena på Mallorca, så finns det några få attraktioner som verkar som en magnet på besökare. Glasmuseet och glasfabriken hittar du precis utanför Algaida. Fabriken byggdes år 1719, vilket gör den till den äldsta på Mallorca. Den är idag en betydelsefull historisk plats och lockar gäster bland annat på grund av dess stora samling glasvaror, alla dedikerade ett motiv eller bestämt land. Titta på glasmästaren då han arbetar, innan du går in i butiken.

Om du vill använda upp lite energi medan du njuter av den vackra utsikten, så ska du trä på vandrarkängorna och promenera tvärs över Algaidas bergiga terräng. Med ett landskap som präglas av backar och ängar är förutsättningarna perfekta. Utforska området mellan Son Gual och Xorrigo-klyftorna.

Missa inte...

Algaida ligger endast en kort bilfärd från den vibrerande huvudstaden på Mallorca, Palma, där du hittar nöjen för flera daggar. Om du vill shoppa eller prova en massa god mat, är detta rätt plats - här finns flera excellenta restauranger och stora shoppingcenter, men Palma är framförallt känd för sina designer-varuhus. Passeig des Born är full med en rad designerbutiker och eleganta butiker medan Jaume III är platsen där du hittar Spaniens ledande kedjor.

Om du hellre vill spendera dagen på aktiviteter, finns flera attraktioner i hjärtat av Palma. Golf Fantasia är en tropisk tema-minigolfbana, som ligger en kort bilfärd från Algaida. Här kommer barnen ha kul - något de också kan ha på Palma Akvarium med sina 55 akvarium och en färgglad bandning av maritima saker att iaktta.

Boka billiga resor till Algaida online

Använd sökmotorn från Escapeaway när du ska hitta billiga resor till Algaida. Vi söker automatiskt efter de bästa semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell i Algaida. Gemensamt för alla är att de ligger i topp när det gäller bra omdömen både från våra egna gäster och från gäster i andra länder. Samtidigt har och får du friheten att söka på valfria resdatum, valfri reslängd och nätets bästa priser på både flyg och inkvartering.

Vi har med andra ord gjort det mesta av arbetet åt dig - nu ska du bara bestämma när du vill resa till Algaida - och med vem. Det finns möjlighet att resa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamns flygplats. Sökmotorn jämför automatiskt de bästa priserna på flygbiljetter med både reguljärflyg och lågprisbolag och kombinerar dem med våra noga utvalda semesterbostäder i Algaida. Alla resans delar sätts därefter samman till en paketresa med resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Lägg till hyrbil eller transfer (transport tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell) i paketet för den bästa och mest flexibla upplevelsen när du ankommer till resmålet.

Trevlig resa!

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här