Lyxsemester i Alcudia

På den norra delen av Mallorca ligger den stora, långgrunda Alcudiabukten och både den historiska staden Alcudia och den nyare delen, som präglas av stora badresorts och massor av semesterliv. Nu kan du åka med Escapeaway på lyxsemester till Alcudia, bo på lyxhotell och glädja dig åt några dagar omgiven av underbara stränder och härlig natur. Du får valfritt avresedatum och flexibel reslängd så du kan vara borta allt från några få dagar till flera veckor. Här har du något att se fram emot!

Med sina många kulturella och historiska sevärdheter är Alcúdia på norra Mallorca en perfekt destination för din nästa lyxsemester. Tillsammans med hamnen i Port d’Alcúdia (bara tre kilometer bort längs kusten) är Alcúdia ett ställe där du verkligen kan uppleva öns rika historia. Och om du kommer hit under den varma årstiden så kan du lätt och behändigt kombinera kultur och historia med långa avkopplande dagar på stranden.

Alcúdias historiska centrum är omgärdat av den enda intakta stadsmuren på Mallorca, och i stadens gamla stadsdel råder en alldeles speciell stämning. Missa för all del inte Alcúdias stora, kända marknad som avhålls varje tisdag och söndag. Marknaden består av två olika sektioner, en för öns jordbrukare som säljer lokalt producerade råvaror och en för säljare som erbjuder allt mellan himmel och jord – skor, väskor, smycken, kläder och souvenirer.

Att smaka på lokal tapas är mer eller mindre ett måste när du befinner dig i Spanien – och detta faktum gäller även på de spanska öarna. I Alcúdia finns det massor av restauranger och tapasbarer där du kan slå dig ner med en öl eller ett glas sangria, som följeslagare till de små delikatesserna så som serrano-skinka, fyllda paprikor, chorizo, bläckfisk och gott bröd. Mallorkinerna är nära besläktade med Katalanerna och här talas samma lokala dialekt, catalán, samtidigt som det naturligtvis talas massor av främmande språk i turistområdena, som t.ex. engelska.

Med Escapeaway hittar du lyxresor till Alcudia från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn till Mallorcas internationella flygplats, antingen direkt eller med mellanlandning, därefter går resan vidare med hyrbil eller transferbuss till ditt valda lyxhotell.

>> Läs även om lyxsemester i Palma
>> Läs även om lyxresor till Mallorca

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Alcudia