Resor till Mallorca

Res till Mallorca med Escapeaway, och upplev en av svenskarnas semesterfavorit, med läckra stränder, fina hotell, god mat och massor av aktiviteter för hela familjen. Du kan resa med reguljärflyg till Mallorca från t.ex. Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, till nätets bästa priser. Sök efter din resa redan nu - så är du snart iväg!

Mallorca är Spaniens största ö, och den del av ögruppen Baleanerna i Medelhavet. Även om turism utgör den huvudsakliga inkomstkällan på Mallorca, och sysselsätter över hälften av befolkningen, är lantbruket också viktigt.

Det är inte svårt att förstå, varför Mallorca har blivit ett så populärt resmål. Här hittar besökarna fina stränder, värme och en mängd olika aktivitetsmöjligheter. När du reser till Mallorca är resan relativt kort, vilket framförallt är populärt bland barnfamiljer.

Utvalda hotell på Mallorca

Vi på Escapeaway har gjort en stor del av arbetet åt dig, då vi nämligen har valt ut en rad hotell där du får en bra kombination av pris, läge - och framförallt tillfredsställelse hos gästerna. Det är endast hotell som har fått över 4 stjärnor i genomsnitt från omdömen, som kommer med i vår katalog, och tillsammans med de flexibla resedatumen med reguljärflyg (även lågpris) samt Resegaranti, ger det dig möjlighet att boka en problemfri resa dä allt är samlat i en och samma bokning - enklare kan det inte bli.

Läs mer om: Hotell på Mallorca | All inclusive på Mallorca

Semesterlägenheter

På Mallorca är det mycket attraktivt att boka en semesterlägenhet, som alternativ till den klassiska hotellupplevelsen. Semesterlägenheterna är större än hotellrummen, och innehåller ett litet kök och en matplats, så att du har möjlighet att laga din egen man om du så vill. Många väljer fortfarande att äta en eller flera måltider på en restauarang, då det både är gott och prisvärt, men i en semeterlägenhet har du möjlighet att äta frukost och lunch tillsammans som en familj. 

Hos Escapeaway hittar du ett brett urval av semesterlägenheter på hela Mallorca. Du hittar dem genom att använda filtret "lägenhet" eller "lägenhet/hotell" på vänster sida. Det sistnämda alternativet är en kombination av båda världar, där du bor på en resort med massor av faciliteter, men fortfarande har din egen semesterlägenhet med extra plats.

Mallorcas sevärdheter, natur och mat

Mallorcas natur bjuder på många olikartade upplevelser, trots öns begränsade storlek. Här kan du, utöver alla stränder och berg bland annat uppleva flera droppstensgrottor. Är du på Mallorca i februari, kan du njuta av synen av de blommande mandelträden, som täcker landskapet med deras vita och rosa blommor. Floran på Mallorca är rik på spännande arter, som du kan uppleva på många olika vandringsleder. Djurlivet präglas av Mallorcas isolering, och det finns inga störra vilda djur, endast bergsgetter. I gengäld finns här många fågelarter, både fåglar som bor på ön, och andra arter som övervintrar här.

I Mallorcas huvudstad, Palma de Mallorca, är katedralen La Seo ett måste att besöka, och den gamla stadsdelen är dessutom mycket trevlig att promenera i. Staden rymmer också flera andra intressanta byggnader från olika tidsepoker. Mallorca har genom tiderna lockat till sig flera konstnärer, och även idag slår många ner sig här, vilket gör att du kan besöka en mängd spännande gallerier.

Gastronomiskt har turismen haft stort inflytande, och på många platser serveras rätter som liknar det du kanske känner till hemifrån. Men om du är lite äventyrslysten, har det traditionella mallorcinska köket mycket att bjuda på. Mallorcas läge i Medelhavet präglar de traditionella rätterna med fisk, skaldjur och bläckfisk, men också öns egen produktion av frukt och grönt visar sig ofta i det lokala köket.

Även om det är de härliga stränderna, som lockar flest turister, åker många också till Mallorca för att hålla en aktiv semester. Det finns goda vandringsleder i Serra de Tramuntana. Cykling är också populärt, och flera professionella cykellag håller sina träningsläger här på våren. Därutöver finns det åtskilliga golfbanor och självklart rik möjlighet för diverse vattensportaktiviteter.

Kort över Mallorca

Här nedan ser du en karta över Mallorca, där du kan se hotellen. Escapeaway hotell på Mallorca är centrerade runt Alcudia-bukten, Palma-bukten, Santa Ponsa, Cala d'Or och Cala Millor.

 Resor till Spanien

bluebox.find-rejsen-intro

Hitta din resa till Spanien här

Populärt på Mallorca

Spanien, Mallorca, Cala Ratjada
  • Närmaste flygplats: 78 km
  • Närmaste strand: ca. 1.4 km
  • Pool (eventuellt säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Sa Coma
  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Närmaste strand: ca. 750 m
  • Pool (eventuellt säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Pollensa
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (eventuellt säsongsöppen)

Vädret och temperaturer på Mallorca

När är det bäst att resa till Mallorca? Vi tycker ju att Mallorca är härligt året runt, men om du önskar att delta i det livliga nattlivet, njuta av de långa stranddagarna och uppleva Mallorcas otroliga natur på bästa vis, så är det absolut bäst väder på Mallorca på sommaren - då får du en ultimat kombination av låg fuktighet, mycket lite regn och massor av solsken.

För dig som önskar mer lugn och ro, svalare dagar och kanske tid till att vandra eller cykla i bergen, är vår och höst härligast, vilket ger besökarna en chans att njuta av ön i ett annat tempo.

Våren på Mallorca har generellt ett milt klimat, där det faktiskt är massor av solsken och därmed möjlighet för utomhusaktiviteter. Men då det är massor av sol på dagen, kan kvällarna bli rätt kalla, och det kan vara nödvändigt att packa ner tjocka tröjor och jackor i väskan. Från mars till maj får Mallorca endast en moderat mängd nederbörd (ca. 30 mm i april och maj), som dock blir mindre i slutat av maj och sommarens intåg.

Sommaren är Mallorcas stora styrka, och populariteten kommer från de höga genomsnittstemperaturerna och avsaknaden av regn på sommaren. Turistantalet överstiger 1,5 miljoner på de populära sommarmånaderna, men med över 80 (fina!) stränder, är det lätt för besökarna att hitta en plats till badlakanet, och temperaturen överstiger ofta 29 grader. De varma dagarna är behagliga tack vare att ön har en låg luftuktighet och en mild havsbris.

Dagarna är långa mellan juni och augusti, med solsken 10-11 timmar om dagen i genomsnitt. Du Genomsnittlig nederbörd är under 5 mm dessa månader.

Hösten på Mallorca är vacker, och i samband med att sommaren tar slut, börjar ön att förbereda sig på sin traditionellt lugna vinter. Hösttemperaturerna är dock fortfarande drygt 20 grader i genomsnitt i september, medan de faller till cirka 18 grader i november. Solen är nu endast framme runt 5-6 timmar om dagen, men det ger fortfarande tid till cyklisterna att njuta av öns alla, varierande leder. Nederbörden stiger till 73 mm i genomsnitt i november.

Vintern är mindre våt än hösten, och många helårsturister åker tillbaka denna tid för att njuta av milda temperaturer och eventuellt fira jul och nyår här. Nederbörden varierar mellan 30 och 40 mm, och du kan njuta av milda temperaturer på run 15-16 grader.

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter