Resor till Mallorca

Res till Mallorca med Escapeaway, och upplev en av svenskarnas semesterfavorit, med läckra stränder, fina hotell, god mat och massor av aktiviteter för hela familjen. Du kan resa med reguljärflyg till Mallorca från t.ex. Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, till nätets bästa priser. Sök efter din resa redan nu - så är du snart iväg!

Mallorca är Spaniens största ö, och den del av ögruppen Baleanerna i Medelhavet. Även om turism utgör den huvudsakliga inkomstkällan på Mallorca, och sysselsätter över hälften av befolkningen, är lantbruket också viktigt.

Det är inte svårt att förstå, varför Mallorca har blivit ett så populärt resmål. Här hittar besökarna fina stränder, värme och en mängd olika aktivitetsmöjligheter. När du reser till Mallorca är resan relativt kort, vilket framförallt är populärt bland barnfamiljer.

Utvalda hotell på Mallorca

Vi på Escapeaway har gjort en stor del av arbetet åt dig, då vi nämligen har valt ut en rad hotell där du får en bra kombination av pris, läge - och framförallt tillfredsställelse hos gästerna. Det är endast hotell som har fått över 4 stjärnor i genomsnitt från omdömen, som kommer med i vår katalog, och tillsammans med de flexibla resedatumen med reguljärflyg (även lågpris) samt Resegaranti, ger det dig möjlighet att boka en problemfri resa dä allt är samlat i en och samma bokning - enklare kan det inte bli.

Läs mer om: Hotell på Mallorca | All inclusive på Mallorca

Semesterlägenheter

På Mallorca är det mycket attraktivt att boka en semesterlägenhet, som alternativ till den klassiska hotellupplevelsen. Semesterlägenheterna är större än hotellrummen, och innehåller ett litet kök och en matplats, så att du har möjlighet att laga din egen man om du så vill. Många väljer fortfarande att äta en eller flera måltider på en restauarang, då det både är gott och prisvärt, men i en semeterlägenhet har du möjlighet att äta frukost och lunch tillsammans som en familj. 

Hos Escapeaway hittar du ett brett urval av semesterlägenheter på hela Mallorca. Du hittar dem genom att använda filtret "lägenhet" eller "lägenhet/hotell" på vänster sida. Det sistnämda alternativet är en kombination av båda världar, där du bor på en resort med massor av faciliteter, men fortfarande har din egen semesterlägenhet med extra plats.

Mallorcas sevärdheter, natur och mat

Mallorcas natur bjuder på många olikartade upplevelser, trots öns begränsade storlek. Här kan du, utöver alla stränder och berg bland annat uppleva flera droppstensgrottor. Är du på Mallorca i februari, kan du njuta av synen av de blommande mandelträden, som täcker landskapet med deras vita och rosa blommor. Floran på Mallorca är rik på spännande arter, som du kan uppleva på många olika vandringsleder. Djurlivet präglas av Mallorcas isolering, och det finns inga störra vilda djur, endast bergsgetter. I gengäld finns här många fågelarter, både fåglar som bor på ön, och andra arter som övervintrar här.

I Mallorcas huvudstad, Palma de Mallorca, är katedralen La Seo ett måste att besöka, och den gamla stadsdelen är dessutom mycket trevlig att promenera i. Staden rymmer också flera andra intressanta byggnader från olika tidsepoker. Mallorca har genom tiderna lockat till sig flera konstnärer, och även idag slår många ner sig här, vilket gör att du kan besöka en mängd spännande gallerier.

Gastronomiskt har turismen haft stort inflytande, och på många platser serveras rätter som liknar det du kanske känner till hemifrån. Men om du är lite äventyrslysten, har det traditionella mallorcinska köket mycket att bjuda på. Mallorcas läge i Medelhavet präglar de traditionella rätterna med fisk, skaldjur och bläckfisk, men också öns egen produktion av frukt och grönt visar sig ofta i det lokala köket.

Även om det är de härliga stränderna, som lockar flest turister, åker många också till Mallorca för att hålla en aktiv semester. Det finns goda vandringsleder i Serra de Tramuntana. Cykling är också populärt, och flera professionella cykellag håller sina träningsläger här på våren. Därutöver finns det åtskilliga golfbanor och självklart rik möjlighet för diverse vattensportaktiviteter.

Kort över Mallorca

Här nedan ser du en karta över Mallorca, där du kan se hotellen. Escapeaway hotell på Mallorca är centrerade runt Alcudia-bukten, Palma-bukten, Santa Ponsa, Cala d'Or och Cala Millor.

 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få