Lyxsemester till Madrid

Madrid bågnar av lyxiga hotell så du behöver inte vara rädd för att sakna något när du reser till den spanska huvudstaden. Oavsett om du föredrar att bo mitt i centrum av stan, där det alltid är något på gång, eller om du hellre vill bo lite utanför själva stadskärnan, så har vi på Escapeaway garanterat ett lyxhotell som kommer falla dig i smaken. Åk med Escapeaway på lyxsemester till Madrid och bo på något av en rad handplockade lyxhotell där kvalitet och service enbart möjligtvis överträffas av det centrala läget som ger dig lätt tillgång till alla tänkbara upplevelser.

Madrid består av en sagolik blandning av konstmuseer i världsklass, restauranger och matställen i alla kategorier från opretentiösa tapasbarer till stjärnbeströdda mattempel, fantastisk arkitektur, en månghundraårig, intressant historia och ett enormt kulturarv. Detta är en underbar stad att vara turist i – den är överskådlig och lätt att ta sig runt i till fots och så har den välsignats med en rad enastående konstmuseer som Museo del Prado med verk av konstnärer som  Goya, El Greco och Velázquez samt Museo Reine Sofia och Thyssen-Bornemisza-museet i spetsen.

Utöver konst är Madrid ett enda stort underbart matpaket som bara väntar på att bli uppätet, så var inte blygsam på din lyxsemester, gå "all in" och ät, ät, ät. Är du intresserad av sport så har du kommit till staden där alla tiders mest framgångsrika fotbollslag "kungaklubben" Real Madrid har sin hemmaarena Santiago Bernabeu, och den ständigt, fräckt utmanande arbetarklubben Atletico Madrid, som spelar sina matcher på den helt nya stor stadion Wanda Metropolitano.

På en lyxresa till Madrid med Escapeaway bor du på noga utvalda lyxhotell som har handplockats speciellt utifrån våra kriterier som bland annat är, en unik placering, begränsad storlek, hög servicenivå och ett pris som är uppnåeligt för de flesta. Hotellet kommer troligen ligga i stadsdelen Centro, eller nära den samma. Från järnvägsstationen Atocha kan man ta ett blixtsnabbt tåg till bland annat den vackra staden Toledo, eller ända ut till Costa del Sol.

Med Escapeaway kan du hitta lyxresor till Madrid från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen direkt eller med mellanlandning till Madrids internationella flygplats Barajas. Därefter går resan med metro, buss eller hyrbil till ditt lyxhotell i Madrids centrum.

>> Läs även om lyxresor till Barcelona
>> Läs även om lyxsemester på Gran Canaria

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Madrid