Resor till Las Cabezas de San Juan

Las Cabezas de San Juan ligger ungefär mitt mellan Sevilla och Jerez de la Frontera i västra Andalusien. Till skillnad från dessa två markant större grannstäder så är det inte särskilt många utanför landets gränser som känner till Las Cabezas de San Juan. Vill du uppleva det äkta Andalusien opåverkat av massturismen på din resa så är detta faktum bara en fördel. Dessutom ligger Las Cabezas de San Juan väldigt bra till som utgångspunkt för utflykter till regionens större attraktioner. 

Både i regionhuvudstaden Sevilla och i Jerez de la Frontera, som är känt för sin sherry- och brandyproduktion samt sin ridskola med vita andalusiska hästar, kan du lätt tillbringa en hel dag eller flera med sightseeing. Lägg därtill att du på en resa till Las Cabezas de San Juan kan utforska enastående natur eftersom våtmarkerna omkring floden Guadalquivi och nationalparken Doñana med sitt rika fågelliv också ligger inom ganska överkomligt avstånd.

Las Cabezas de San Juan ligger inne i landet men känner du för ett uppfriskande dopp så har du stränder inom överkomligt räckhåll. Både vid floden Guadalquivirs mynning och längs Atlanten norr om Cadiz finns det åtskilliga inbjudande sandstränder där du kan njuta av det soliga klimatet.

Upplev det äkta Andalusien

Själva Las Cabezas de San Juan är i sig absolut inget ointressant resmål. Historiskt är staden bland annat känd för att det var här som den dåvarande överstelöjtnanten Rafael de Riego Núñez den 1 januari 1820 proklamerade den författning som gav anledning till den fösta perioden i Spaniens historia med konstitutionell monarki. I dag avhålls i staden, som idag har omkring 16 000 invånare, varje år i mars eller april en festival till ära av denna händelse med historiskt återskapande, marknader, gastronomiska inslag, tävlingar, konstutställningar samt en karneval.

Detta är emellertid bara en av många kulturella händelser under årets lopp som du kan uppleva på din resa till Las Cabezas de San Juan. Här ges det nästan alltid möjlighet att uppleva hur traditionerna helgas av stadens befolkning oavsett om det handlar om en karneval i slutet av februari eller den populära flamenco-festivalen i juli. Även om det inte skulle vara några speciella arrangemang i staden just när du reser hit så kan du se fram emot att njuta av stadens speciella stämning. Las Cabezas de San Juan är dessutom stort nog för att du ska ha allt du kan tänkas behöva under din semester när det gäller restauranger och inköpsmöjligheter.

I jämförelse med sevärdheterna på de mer kända utflyktsmålen i närheten så har Las Cabezas de San Juan kanske inte så mycket att skryta om. Det kan trots det rekommenderas att du tar dig tid till att promenera runt på den gamla stadsdelens smala gator. Där hittar du vackra kyrkor och trevliga torg där det under de varma sommarkvällarna ofta är massor av liv och rörelse. En av de vackraste utsikterna får du om du står på Pasaje de Doña Mercedes. I den ena änden av denna korta gata ser du en av stadens kyrkor medan den andra änden öppnar upp mot en panoramautsikt över det omkringliggande landskapet.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Las Cabezas de San Juan