Restips till San Bartolomé på Lanzarote

San Bartolomé är en mysig by som ligger mitt på ön, nordväst om Arrecife och är omgiven av frodig vegetation, kullar och det karakteristiska vulkaniska landskapet som Lanzarote är känt för. Det är en perfekt plats för dem som söker lantliga omgivningar, lugn och ro och lokal kultur. 

San Bartolomé ligger nära det berömda vindistriktet La Geria. Här kan du besöka de lokala vingårdarna och smaka på de karakteristiska vinerna från Lanzarote. Det är också värt att ta en tur till Bodega El Grifo som är en av de äldsta vingårdarna på ön där du kan utforska vinkällarna och smaka på ett urval av lokala viner.

Värt att se i San Bartolomé 

Monumento al Campesino är ett monument som skapades av den berömde konstnären César Manrique och är en viktig symbol för kulturarvet.

Ett besök på Casa-Museo del Campesino ger en inblick i öns historia om bonden och jordbruket på Lanzarote. Museet visar traditionella verktyg, konstverk och en rad jordbruksföremål.

San Bartolomé-kyrkan är en vacker kyrka med enkel arkitektur och lugn atmosfär och är ett religiöst landmärke i byn.

San Bartolomé är en perfekt utgångspunkt för vandring och cykling. En vandring på Sendero de Los Molinos rekommenderas varmt, en stig som går genom det vackra landskapet och du kommer att se de traditionella väderkvarnarna som kännetecknar ön.

Marknader, mat och shopping

De lokala marknaderna i San Bartolomé erbjuder färska råvaror, hantverk och lokala delikatesser. Besök mysiga kaféer och restauranger för att smaka på typiska kanariska rätter. Njut av de lokala smakerna och avkopplande måltider i en lantlig miljö. 

Välkommen till San Bartolomé med Escapeaway. Med oss kan du skräddarsy din resa precis som det passar dig, antingen med direktflyg eller med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Pssst... glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. Vi rekommenderar också att du hyr en bil för att maximera dina möjligheter att utforska alla fantastiska platser på ön.

>>> Se alla våra utvalda hotell och lägenheter
>>> Se alla våra unika Hideaways hotell på Lanzarote
>>> Läs mer om Lanzarote
>>> Läs mer om Arrecife
>>> Läs mer om Tias
 

Hotell i San Bartolomé