Restips till Arrecife på Lanzarote

Arrecife är Lanzarotes huvudstad och ligger nära flygplatsen på östkusten. Det är en perfekt bas för att utforska Lanzarote antingen med cykel i det natursköna kustområdet eller med bil, samtidigt kan du njuta av en kombination av kultur och historia, utsökt mat och lata dagar på stranden El Reducto, med sin fina gyllene sand och kristallklara vatten.

Värt att uppleva i Arrecife:

I Arrecife finns 2 historiska slott, Castillo de San Gabriel och Castillo de San José, båda dessa har nu omvandlats till konstgallerier och har en vacker panoramautsikt över havet. Ingen dag i Arrecife är komplett utan en promenad längs den idylliska lagunen Charco de San Ginés med rader av färgglada fiskebåtar, kaféer och restauranger och med ett pulserande uteliv särskilt på kvällen. Den berömde konstnären César Manrique som föddes i Arrecife har satt sin prägel på hela ön både när det gäller konst och arkitektur så ett besök på César Manrique Foundation är därför ett måste. Detta var hans hem men är nu ett konstnärligt komplex med gallerier, rekreation och utomhusområden samt ett litet kafé. 

Marknader, mat och shopping 

Mercado de Abastos är en livlig marknad där du kan hitta lokala produkter, hantverk och färsk mat. I centrum hittar du också små butiker som säljer lokala souvenirer. Ta en promenad längs Marina Lanzarote - en modern marina med lyxbåtar, butiker och restauranger där du kan koppla av och njuta av en härlig matupplevelse. Prova också lokala kanariska rätter på restaurangerna i Arrecife, allt från färska skaldjur till traditionella rätter som papas arrugadas med mojosås - här finns det mycket att smaka på! 

Välkommen till Arrecife med Escapeaway. Med oss kan du skräddarsy din resa så att den passar just dig, antingen med direktflyg eller med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Pssst...glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. Vi rekommenderar också att du hyr en bil för att maximera dina möjligheter att utforska alla fantastiska platser på ön.

>>> Se alla våra utvalda hotell och lägenheter

>>> Se alla våra unika Hideaways hotell på Lanzarote

>>> Läs mer om Lanzarote

>>> Läs mer om Puerto del Carmen

>>> Läs mer om Costa TeguiseHotell i Arrecife