Långtidssemester i Spanien

Ett soligt klimat, vackra landskap och ett fascinerande kulturarv är den korta förklaringen till att Spanien är ett så populärt resmål. En långtidssemester i Spanien är därför en favorit för många som även njuter av de låga priserna och den goda maten. Boka en långtidsresa till Spanien med Escapeaway idag!

En mängd destinationer där du kan kombinera härliga badstränder med fascinerande utflykter gör dessutom Spanien till det optimala resmålet för en långtidssemester. Hos Escapeaway kan du välja att semestra precis så många dagar som passar dig själv bäst och du kan resa på långtidssemester till Spanien från bland annat flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Flamenco, tapas och intressanta sevärdheter

Det spanska fastlandet på den iberiska halvön rymmer förutom de utpräglade turistområdena även många små gömställen där fantastiska och unika reseupplevelser väntar på dig. Lägg till detta Balearerna och Kanarieöarna som också är fantastiska ställen för en långtidssemester och för att fly det svenska vintervädret. En imponerande kulturrikedom innebär att du under en långtidssemester i Spanien har en rad spännande utflyktsmöjligheter till sevärdheter som många gånger även finns med på UNESCOs världsarvslista. Om du till exempel befinner dig i Andalusien är ett besök till Alhambra närmast ett måste. Palatset vittnar om morernas storhetstid i Spanien och utgör idag ett av Europas vackraste och mest välbevarade exemplen på islamisk arkitektur.

En långtidssemester i Spanien är naturligtvis även en enastående möjlighet att fördjupa sig i den charmerande spanska kulturen och levnadssättet vilket bland annat inkluderar fantastiska gastronomiska upplevelser. Om du tar golfbagen med på semestern kan du i Spanien dessutom spela på några av världens bästa golfbanor i storslagna omgivningar.

Läs mer om långtidssemester i Spanien via dessa länkar:

>> Långtidsresor till Andalusien
>> Långtidsresor till Gran Canaria
>> Långtidsresor till Mallorca
>> Långtidsresor till Costa del Sol

Få rabatt på en långtidssemester i Spanien

En långtidssemester i Spanien är ett härligt sätt att komma bort från den svenska vintern och under denna tid av året är det ofta möjligt att få avsevärda rabatter på hotell och semesterbostäder. Utöver de låga priserna under lågsäsongen kan du i många tillfällen få extrarabatt när du under en långtidssemester bor flera veckor på samma hotell. Det är även ett bra tillfälle att utnyttja den extra långa semestern till att bo på flera olika hotell och på så sett få uppleva flera olika områden av Spanien. Se alla Escapeaways resor till Spanien, eller kontakta oss för ytterligare information och få en offert på en långtidssemester skräddarsydd efter dina önskemål.

>> Läs mer om konceptet långtidssemester här

>> Läs mer om långtidsresor

Karta över Spanien

Populära hotell i Spanien

Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Marbella
8,5
Mycket bra
1567 omdömen
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Avstånd till centrum: ca. 7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Costa Adeje
9,9
Fantastiskt
124 omdömen
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Calella
9,1
Fantastiskt
1440 omdömen
  • Närmaste flygplats: 42 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så bokar du långtidssemestern online

Spanien är det land som flest svenskar åker på långtidssemester till, detta beror bland annat på det fina klimatet på resmål som Costa Del Sol vid Malaga, på Mallorca och naturligtvis på Kanarieöarna TeneriffaLanzarote och Gran Canaria.

Du hittar ett stort urval av långtidsresor till Spanien i rese-sökmotorn som jämför priser på långtidssemester från alla flygbolag och hotell i databasen. Knappa bara in vilken period du vill resa och välj tema långtidsresor så hittar snabbt de bästa priserna på handplockade hotell med fina recensioner till din långtidssemester i Spanien. Skulle du vilja komplettera med flygbiljett och hyrbil så kan du välja mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vi söker efter de billigaste flygbiljetterna från alla flygbolag - även lågprisbolagen - och kombinerar dem med en bra hyrbil samtidigt som du blir säkrad av resegaranti och allt är på plats redan hemifrån.

Långtidssemester är billigt på vinterhalvåret

På vinterhalvåret kan man hitta mycket bra priser på långtidssemester i Spanien vilket beror på att hotellen då inte har lika många besökare. Situationen är emellertid lite annorlunda när det gäller Kanarieöarna så som Teneriffa, Lanzarote och Gran Canaria eftersom vinterhalvåret är deras högsäsong. Priserna på hotell och semesterbostäder i Spanien har aldrig varit billigare och i kombination med billiga flygbiljetter från lågprisbolagen kan du resa på långtidssemester till Spanien i 3 veckor för under 8 000 kronor.

>> Läs mer om resor till Spanien här