Resor till Tossa de Mar

Om du drömmer om en minnesvärd sommarsemester, bör du överväga en resa till Tossa del Mar på Costa Brava. Tossa de Mar bjuder på samma lugna atmosfär och möjlighet för att hålla en avslappnande badsemester som många andra semesterställen på Costa Brava, men är också känd för att bjuda på många aktivitetsmöjligheter i de omkringliggande bergen för dig som är äventyrslysten.

Här är lite lugnare än på många andra närliggande semesterorter, och det är nästan omöjligt att inte med det samma förälska sig i den natursköna kuststräckan med dess behagliga klimat, rika kulturarv och imponerande arkitektur. Är det kulturella upplevelser du söker? Då kan du spendera lång tid på att utforska massor av medeltida torn och stadsmurar, snirkliga kullerstensgator och trevliga caféer.

Temperaturerna är behagliga och kan stiga till över 30 grader mitt på sommaren, vilket ger ideala förutsättningar för utomhusaktiviteter, däribland simning, golf och cykling. I stadens levande centrum hittar du intima barer och marknadsbodar, vilket bidrar till att ge en bra stämning. Oavsett om du är på jakt efter den bästa destinationen till din kommande familjesemester eller planerar en semester med din bättre hälft, är Tossa de Mar ett strålande val till en avslappnande och livlig semester på Costa Brava.

Res med Escapeaway till Costa Brava i Spanien och sätt samman resan helt efter dina egna önskemål och behov. Du kan resa til Tossa de Mar från de flesta flygplatser i Sverige och i precis det antal dagar som du vill. Välj själv om du vill boka en paketresa inklusive flyg, hotell och transfer, eller om du själv vill arrangera din resa till Costa Brava och enbart boka ditt hotell eller din semesterlägenhet genom oss. Du hittar priser på alla resorna i sökmotorn och där kan du även se aktuell information om flygbolagen samt avresedatum.

 

Hotell i Tossa de Mar

Populära hotell i Tossa de Mar

Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Tossa de Mar
9,5
Fantastiskt
620 omdömen
  • Närmaste flygplats: 41 km
  • Närmaste strand: ca. 10 m
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Tossa de Mar
9,7
Fantastiskt
213 omdömen
  • Närmaste flygplats: 41 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Tossa de Mar
9,2
Fantastiskt
1034 omdömen
  • Närmaste flygplats: 41 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Information och fakta om Tossa de Mar

I denna lilla reseguide har jeg samlat utvald information och fakta för dig som ska resa på semester till Tossa de Mar. Vill du ha ytterligare inspiration till resan så besök vår blogg där vi skriver om ämnen som vädret, utvalda sevärdheter och utflykter, det lokala kulturlivet, naturen och mycket annat. Du är naturligtvis även alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor angående val av hotell eller semesterlägenhet eller vill ha mer information om en paketresa med flyg till Costa Brava.

Väder

Du kommer inte att frysa på din semester i Tossa de Mar. Medelhavsklimatet här ger nämligen långa, varma somrar med genomsnittliga temperaturer som når upp till 30 grader, vilket ofta ledsagas av 12 timmars solsken om dagen. I de varma månaderna juli och augusti, är det ofta svalkande kustvindar som svalkar kroppen. Vädret är perfekt till att slappna av på stranden eller öva din sving på fairwayen. 

Stränder

Det finns fantastiska stränder, både vid Tossa de Mar och i det omkringliggande området, där den mest populära är Platja Gran med massor av faciliteter, och har haft Blå Flagg i många år. Detta är en mycket ren och lugn strand i hjärtat av Tossa med en avslappnad atmosfär, där det finns gott om plats för solbadande i ett vackert landskap av frodiga gröna träd och med klart blått hav. Den närliggande stranden Mar Menuda, är lika bra, och om du har lust att hitta något helt annat, har Tossa inte mindre än 16 andra stränder och små bukter.

Om du föredrar en mer stilla och isolerad strand, kan du t.ex. prova Cala Llevado, en idyllisk sandvik vid en pinjeskog, endast en kort bilfärd från Tossa de Mar. Cala Llevado är ett relativt lugnt ställe, vilket betyder att du inte behöver kämpa dig till en plats och kan låta barnen utforska stranden. Det lugna havet utanför kusten är populärt bland snorklare och är bra för att segla runt med barnen. Det finns dock inga duschar eller strandbarer vid Cala Llevado, vilket det i gengäld finns vid Cala Carles, som är en större bukt med goda faciliteter.

Sevärdheter och attraktioner  

Uppe vid borgen är det förbud att bygga höghus, så härifrån kan du fortfarande njuta av en oförstörd utsikt över Tossas bergrika inland, med dess frodiga gröna dalar och naturliga källor. Om du vill lära dig mer om Tossa de Mars historia, kan du gå till stadsmuseet i den tidigare guvenörsbostaden med Chagall-målningar och mosaiker från romartiden. Andra attraktioner inkluderar strandpromenaden vid Cala Pola, Mare de Deu del Socors kapellet, Sant Vicent kyrkan och det moriska tornet.

Det är dessutom mindre än en kilometer til Sa Riera Parken, ett naturreservat med medelhavsskog, en flod och en sjö. Lite längre bort, mot söder längs kusten, ligger en favorit bland barnfamiljer - Europas största vattenland, Marineland.

Kultur

Kulturellt är Tossa de Mar en av höjdpunkterna på Kataloniens Girona-kust, med många arkitektoniska mästerverk. Numera är den mer känd som en levande semesterort, men staden har också en lång och rik historia, med rötter så långt tillbaka som till den yngre stenåldern. Många folkslag har lämnat sina avtryck här genom tiden, allt från romarna på 100-talet e.Kr, till Philip II på 1500-talet, som byggde en rad försvarstorn längs kusten. Els Ametlleres romerska villa, vars ruiner upptäcktes år 1914, kan också dateras tillbaka till det första århundradet e.Kr, medan Tossas borg är det enda som återstår från den medeltida fästningsstaden på den katalanska kusten.

När det kommer till modernt kulturliv i Tossa de Mar, ligger fokus på det tillbakadragna utomhuslivet. Många av områdets årliga festivaler är rika på religiös och historik symbolik. I februari är det karneval, i juni är det fiskarnas dag, och i augusti är det musikfestival. Därtill kommer naturligtvis det veckovis återkommande marknaderna, som är en chans för att uppleva det lokala vardagslivet.

Mat och dryck

Oavsett smak, kommer du ha många restauranger att äta på i Tossa de Mar. Här finns ett brett urval av restauranger, som spänner från europeisk och katalansk fine-dining till billiga caféer och barer. Om du har en stram budget på din semester, är det värt att komma ihåg, att priserna i Tossa de Mar har en tendens att stiga ju närmare stranden du kommer, så om du vill komma billigare undan ska du leta dig upp i stan.

Nattliv

Nattlivet i Tossa de Mar är lugnt i jämförelse med närliggande Lloret de Mar, vilket gör staden ideal till intima stunder ute som par eller som familj. Det generellt lugna nattlivet betyder dock inte, att här inte finns några nattklubbar eller barer. Urvalet av dessa är framförallt koncentrerat runt strandpromenaden. Om du är på semester som ett par, och letar efter en bar med lite äldre publik, så kan ni t.ex. testa Bar Tahiti. En bra klubb för alla åldrar, är Mar I Cel, som för de mesta lockar lokalbefolkningen och är livlig på helgerna. Chaplins disco i Calle Rosa Rissech vänder sig huvudsakligen til turister och spelar mainstream pop på nätterna.

Aktiv semester

Det finns massor att se och göra i Tossa de Mar, för dig som efter ett par dagar i liggstolen vid poolen eller på stranden, blir lite rastlös. Du kan t.ex. njuta av ett komplett urval av vattensportaktiviteter i området, däribland dykning, snorkling och båtturer. Föredrar du att hålla fötterna på torra land, kan du istället vandra eller cykla på en dagsutflykt till Sa Riera och Cadiretes naturreservat. Är du ryttare, finns det ridskolor nära staden, och det finns också go-kart och tennis i området. Om du vill hålla golfformen vid liv, finns det också flera golfbaner mindre än en timmes bilfärd från Tossa de Mar.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Vad tycker gästerna om i Tossa de Mar?

8,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner