Resor till Tarragona

I Tarragona är du omgiven av historia nästan oavsett var du befinner dig. Vid några av stadens största sevärdheter som amfiteatern och den romerska cirkusen har man historiska återuppföranden varje år vid en festival, Tarraco Viva, då romarriket plötsligt känns väldigt levande igen. Festivalen är bara en av många evenemang som under årets lopp lockar tusentals personer till Tarragona.

Den stora koncentrationen av historiska sevärdheter av vilka 11 står med på UNESCO:s Världsarvslista är dock inte den enda anledningen att resa till Tarragona. Bara det enastående läget vid det glittrande Medelhavet och ett rikt kulturliv som även inkluderar det läckra lokala köket gör Costa Doradas huvudstad till ett resmål i en klass för sig.

Upplev det äkta Katalonien i Tarragona

Som resmål står Tarragona med sina omkring 144 000 invånare fortfarande i skuggan av Barcelona som ligger omkring en timmes körning längre upp längs kusten. Detta gör att turismen inte är lika uttalad här och att stadens ekonomi fortfarande huvudsakligen är baserad på regionens petrokemiska industri som är den största i Sydeuropa och hamnen som utgör en viktig knutpunkt i Medelhavet.

Fler och fler får emellertid upp ögonen för alla goda skäl att resa till Tarragona i stället för till Kataloniens huvudstad. När det gäller semesterresenärernas uppmärksamhet så är Salou som ligger några kilometer längre ner längs kusten i och för sig en stark konkurrent med sina stränder, nattliv och den stora nöjesparken PortAventura samt det helt nya Ferrari Land.

I Tarragona kan du emellertid uppleva ett autentiskt Katalonien där man i stället för stora nöjen gärna vill erbjuda sina besökare mer traditionella underhållningsalternativ. Reser du till Tarragona kan du till exempel ha turen att uppleva castellers, mänskliga torn där man står på varandras axlar. Det är en mycket särpräglad och nervpirrande upplevelse att se dessa torn byggas och som kan bli upp till 10" våningar" höga. Detta är en tradition som kan upplevas på flera håll i Spanien men som har sitt ursprung just här i Tarragona.

Gyllene stränder, restauranger och shopping

Du hittar lätt mysiga platser med restauranger och uteserveringar i Tarragona, framför allt i den gamla stadsdelen. Här kan du avnjuta en middag bestående av traditionella lokala rätter. Med tanke på läget vid havet så är det inte särskilt överraskande att det främst är fiskrätterna du ska sikta in dig på när du reser till Tarragona men det finns rätter för alla smaker. Du kan även få de flesta shoppingbehoven tillfredsställda på en promenad ner längs Rambla Nova där de flesta butikerna ligger.

Tarragona har en hel rad inbjudande, gyllene sandstränder, de flesta norr om staden. Även om du inte har tänkt bada så är det en härlig promenad ut längs kusten. Den närmsta stranden är Platja del Miracle som vanligtvis även är den mest besökta. Det ligger emellertid massor av stränder längre upp längs kusten om du vill ha mer lugn och ro vid vattnet på lite avstånd från staden.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Tarragona

Populära hotell i Tarragona

Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Tarragona
9,0
Fantastiskt
3354 omdömen
  • Närmaste flygplats: 87 km
  • Närmaste strand: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Tarragona
9,6
Fantastiskt
741 omdömen
  • Närmaste flygplats: 88 km
  • Närmaste strand: ca. 1.1 km
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Tarragona
9,9
Fantastiskt
244 omdömen
  • Närmaste flygplats: 101 km
  • Närmaste strand: ca. 5.6 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)