Resor till Tamariu

Tamariu är en stämningsfull liten kuststad på Costa Brava. Detta är den perfekta platsen att bara luta sig tillbaka och njuta av solen och de vackra omgivningarna vid medelhavets kristallklara vatten samtidigt som du njuter av det lokala kökets läckerheter. Ett stort ankare som står uppställt nere vid den trevliga strandpromenaden symboliserar att Tamariu ursprungligen var ett fiskeläge.

Idag har Tamariu, som ligger vid en liten bukt, framför allt tack vare den fina sandstranden förvandlats till en idyllisk semesterort. Här finns förvisso fortfarande en del lokala fiskare som drar upp sina små båtar och jollar på stranden men buktens sand och det turkosblåa havet är samtidigt oemotståndligt för både familjer och par som gärna reser till Tamariu för att njuta av en avkopplande badsemester.

Idyllisk promenad och strand

Stranden är inte det enda som lockar, stadens liv drar sig också ner mot vattnet. Nere vid stranden är det nämligen alltid liv längs den trevliga strandpromenaden. Här nere och i de angränsande gatorna ligger det åtskilliga uteserveringar med frestelser för hela familjen. Trots turismens intåg kan du fortfarande glädja dig åt de traditionella fiskrestaurangernas läckra specialiteter som speglar den dagliga tillgången av färsk fisk och skaldjur från havet. Föredrar du en klassisk pizza eller någon annan välkänd favorit så finns även det på menyerna.

I respektive ände av bukten vid sidan av huvudstranden ligger två mindre stränder, Aiqua Dolça och La Platja dels Liris. Även om det är mindre än 100 meter att gå från dessa in till den centrala promenadens erbjudanden och huvudstranden så är det som regel mer fridfullt på dessa ytterstränder. Här finns lite fler klippor och därför fina förutsättningar för att snorkla.

Utforska stränder och vandringsleder på Costa Brava

Den vackra bukten vid Tamariu med sin barrskogsbevuxna bakgrund är ganska typisk för kustregionen här öster om Girona. På en resa till Tamariu har du därför rikliga möjligheter att utforska bukten och badvikarna vid andra trevliga kuststäder. Efter ungefär 15 minuters körning längre ner längs kusten kommer du till exempel till Llafranc som också har en läcker sandstrand och ett rikt restaurangliv. Skulle du ha lust så kan du besöka en ny bukt eller badvik varje dag under din semester.

Utöver badkläder bör du även packa med ett par bra vandringsskor om resan går till Tamariu. Framför allt om du reser hit på våren eller under sensommaren då temperaturerna vanligtvis är lite mer inbjudande till en aktiv semester. Du har nämligen här möjlighet att utforska den närmsta kuststräckan längs härliga vandringsleder och stigar. Du kan följa Camí de Ronda som ursprungligen anlades av Guardia Civil för att kunna patrullera kusten efter smugglare men som numera gör det möjligt att gå mellan många av kustens stränder och städer. Det finns även massor av möjligheter att gå turer lite längre in i inlandet.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway som gäst på ett av de handplockade hotell som du hittar i vårt program med resor till Tamariu.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Tamariu