Resor till Santa Cristina d'Aro

Santa Cristina d'Aro ligger i Aro-dalen nära Costa Brava i ett vackert område omgivet av ek- och tallskogar där du kan njuta av lugnet som det lite tillbakadragna läget från kusten ger. Det tar bara 10 minuter med bil till de populära badstränderna vid S’Agaro och Platja d’Aro där du dessutom har alla de butiker och restauranger du kan önska.

Det är med andra ord idealiskt att resa till Santa Cristina d'Aro om du vill bo i mer autentiska katalanska omgivningar med den populära kustens massturism lite på avstånd men ändå inom kort räckhåll.

Medeltidsstämning och modern komfort

Även om den största delen av staden idag har ett mer modernt uttryck så kan du även se tydliga tecken på att Santa Cristina d'Aro är en stad med en lång historia. Du bör till exempel ta vägen förbi de gamla kyrkorna så som Santa Cristina de Aro som stammar från 1100-talet. Kyrkan ligger uppe i den äldsta och mest charmiga delen av staden som breder ut sig längs dalens norra sida.

Det saknas inget i Santa Cristina d'Aro när det gäller matställen och inköpsmöjligheter vilka i huvudsak ligger längs huvudgatan. Under årets lopp hålls dessutom flera festivaler i staden där den lokala gastronomin utgör en central del. I slutet av året löper till exempel Fiesta Mayor av stapeln men både här och i grannstäderna är det nästan alltid någon lokal tradition att uppleva oavsett vilken tid på året du reser hit.

Aktiviteter och utflykter

I jämförelse med de närliggande kuststäderna så är det inte lika turistigt i Santa Cristina d'Aro men det är däremot en populär bas att utforska områdets natur ifrån. Här har du perfekta förutsättningar för att tillbringa en aktiv semester med både cykling och framför allt vandring i de omgivande bergen. Från stadens gamla järnvägsstation som inte längre är i drift kan du cykla längs banvallen ut mot kusten eller längre in i landet. Många golfspelare reser till Costa Brava området och precis i utkanten av Santa Cristina d'Aro ligger den välkända 18-håls banan Costa Brava Golf Club. Denna bana är bara en av många du kan välja mellan i området.

För lite längre utflykter med bil har du också många möjligheter när resan går till Santa Cristina d'Aro. Härifrån är det precis lika långt (cirka 100 kilometer) till Barcelona i söder och den franska gränsen i norr. Det är dessutom bara 28 kilometer till Girona. En resa till Santa Cristina d'Aro ger dig med andra ord en bra utgångspunkt för att utforska några av de mest intressanta städerna och naturområdena i Katalonien.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Santa Cristina d'Aro