Resor till Sant Feliu de Guixols

Sant Feliu de Guixols som ligger på Costa Brava mellan Tosser de Mar och palamos, är ett attraktivt semestermål året runt tack vare de fantastiska varma somrarna och de milda vintrarna. Detta är en gammal fiskeby, som trots sin popularitet, har lyckats bevara en stor del av sitt kulturarv, som tillsammans med kustlinjens klippiga bukter och sandstränder ger ideala förutsätningar för att få en oförglömlig semester.

Stränder

Stranden vid Sant Feliu de Guixols städas dagligen, så gäster kan alltid njuta av ren, mjuk sand och en säker miljö för barn att leka i. Bakom stranden ligger en promenad som har många caféer, restauranger och barer, om du vill ha förfriskningar under dagen.

Aktiviteter

Det finns många historiska attraktioner i staden, som t.ex. klostret som nu är ett museum och rådhuset i gotisk stil. Det är inte heller brist på shopping-möjligheter, då det finns bland annat boutiquer och marknader med många bra erbjudanden. Håll också ett öga på vilka festivaler som tar plats medan du är på besök. Många musikfestivaler tar plats på sommaren, och karnevalen är en av de bästa på Costa Brava.

Mat och dryck

Staden har många restauranger, där du hittar ett brett utbud av menyer, med något för var och ens smak och budget. Det finns bland annat flera bra fiskrestauranger i den gamla delen av staden.

Sevärdheter

Sant Feliu de Guixols ligger bekvämt cirka en halvtimems körsel från staden Girona. Här kan vi varmt rekommendera att promenera runt på den gamla stadens kullerstensgator, eller längs de gamla stadsmurarna för den fantastiska utsikten över staden. Stanna eventuellt tills kvällen och upplev stadens livliga nattliv på en av alla barer eller klubbar.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Sant Feliu de Guixols