Resor till Roses

Roses ligger på Costa Brava, och är den största semesterorten på den norra delen av "Den vilda kusten", endast 30 kilometer söder om den franska gränsen.

Denna charmiga kustlinje i den spanska regionen Katalonien, bjuder på flera sandstränder och i semesterorten finns ett bra urval av restauranger - från tapasbarer till lyxiga restauranger - samt goda transportförbindelser till de närliggande resmålen längs kusten.

Stränder

Strandområdet, som är uppdelat i bukter längs kusten, är populärt bland både lokal invånare och turister. Särskilt på sommaren, lockar strändernas rena hav många besökare, inte minst familjer.

Aktiviteter

Det är möjligt att spendera semestern med att utöva olika vattensporter, både på stränderna och vid marinan. Semesterområdet bjuder dessutom på ett actionfyllt vattenland, Aquabrava, med massor av vattenrutschkanor och nöjen för hela familjen. Helt klart värt ett besök!

Utflykter

Det finns flera intressanta historiska sevärdheter i området, med Ciutadella de Roses (en militär fästning) som en av de mest populära. Det är också möjligt att åka på en dagsutflykt till Barcelona, där du kan spendera dagen med shopping, besök på museum och uppleva vacker arkitektur.

 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Roses