Resor till Regencós

Regencós är en liten stämningsfull Medeltidsstad med omkring 300 invånare några få kilometer från Costa Brava. I skriftliga källor nämns staden för första gången 1312. Går du en tur på de smala gatorna mellan de idylliska stenhusen så kommer du märka att Regencós är en liten stad med en lång historia.

Även om staden är ganska liten så finns det ändå några enstaka matställen i Regencós. Stadens vackra läge och den fridfulla landsortsatmosfären har därför på senare år börjat locka allt fler semestergäster till staden. Traditionellt sett har man här i staden huvudsakligen levt av lantbruk och man hade dessutom fram till mitten av förra århundradet en omfattande keramikproduktion.

Fridfull Medeltidsidyll nära kusten

Det är lätt att förstå varför folk så smått har börjat resa till Regencós som annars inte har några egentliga sevärdheter. Stadens lite tillbakadragna placering från kusten är emellertid perfekt om du vill bo i lugna omgivningar samtidigt som det inte tar mer än 15-20 minuter att köra ner till idylliska badvikar vid till exempel Tamariu och Sa Tuna om du skulle vilja njuta av strandlivet vid den vackra Costa Brava.

På en resa till Regencós bör du även ta dig tid att besöka några av grannstäderna. Enbart 3 kilometer åt nordväst ligger till exempel Pals som har en otroligt charmerande medeltida stadskärna som är som gjord för långsamma promenader. Här finns dessutom rikliga möjligheter att njuta av det lokala kökets härligheter på de mysiga uteserveringarna. På samma sätt kan det rekommenderas att styra kosan till Medeltidsstäder som Begur och Palafrugell som ligger enbart några minuters körning bort. I dessa större grannstäder hittar du även ett större utbud av affärer och supermarkets.

Boka en resa till Regencós här

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway som gäst på ett av våra hotell som vi noga valt ut till vårt program med resor till Regencós. Vi är specialister på att handplocka de bästa hotellen och semesterbostäderna på såväl populära semesterorter som små och mindre kända pärlor som denna lilla stad.

Se vårt utbud i sökmotorn här på sidan där du även kan boka dina flygbiljetter. De närmsta internationella flygplatserna är vid Barcelona och Girona-Costa Brava. Vill du få ut det mesta möjliga av din resa så rekommenderar vi att du redan hemifrån bokar en hyrbil. Du får då det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti. Så fungerar en resa med Escapeaway.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Regencós