Resor till Pont de Molins

Pont de Molins är en liten stad på landet med omkring 500 invånare som ligger i gröna omgivningar bara 10 minuters körning från centrum av Figueres, Salvador Dalis födelsestad. Floden Muga rinner genom den lilla staden och som namnet antyder (molin är spanska för mölla) så har man genom tidernas lopp utnyttjat vattenkraften till åtskilliga vattenmöllor i och omkring staden.

Idyllisk landsort vid floden

Vattenmöllorna kan du se rester av när du utforskar området längs de vägar och stigar som till stor del är perfekta för cykel och vandringsturer. Detta är ett område med en lång historia som har många intressanta sevärdheter inom kort avstånd från den lilla staden så som till exempel det vackra Monestir de la Mare de Déu del Roure som härrör från 1100-talet. Uppe från klostret har du dessutom en fantastisk panoramautsikt över det omgivande landskapet.

Även om man inte längre lever av enbart lantbruk i Pont de Molins har man lyckats bevara den ursprungliga fridfulla landsortsstämningen. Gatan ner genom den gamla stadskärnan är otroligt charmig med rustika, välbevarade stenhus på båda sidor. En del av dessa hus rymmer små butiker eller tavernor där du kan avnjuta en läcker måltid tillagad på färska råvaror från lokalområdet.

Pont de Molins är en fridfull oas i lantliga omgivningar där livet går i samma långsamma tempo som det har gjort genom många generationer. Här kommer du per automatik falla in i den lokala rytmen och glömma allt om den hektiska vardagen där hemma. På en resa till Pont de Molins kan du dock samtidigt fylla dagarna med spännande nya upplevelser om du så vill.

Det mest upplagda utflyktsmålet är naturligtvis Figueres omkring 6 kilometer söderut. Här ligger det berömda Dalí-museet som är ett av de mest besökta konstmuseerna i Spanien. Denna stad som har omkring 40 000 invånare bjuder dessutom på ett rikt affärs- och restaurangliv. Fortsätter du vidare rakt österut har du heller inte långt till de läckra stränderna på Costa Brava.

Hitta din resa till Pont de Molins här

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell som vi har handplockat till vårt program med resor till Pont de Molins. Du hittar alla dessa hotell i sökmotorn högst upp här på sidan där du även samtidigt kan boka dina flygbiljetter.

Vi är specialister just på resor där du bor på ställen som ger de bästa förutsättningarna för oförglömliga semesterminnen. Med oss kan du resa i precis det antal dagar som du själv vill. Vill du uppleva mer av Katalonien eller resten av Spanien kan du naturligtvis kombinera flera olika hotell på en rundresa när du bokar hos oss.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Pont de Molins