Resor till Platja d’Aro

Platja d'Aro är ett attraktivt, modernt semesterställe som lockar till sig en bred publik av semesterfirare, allt från familjer med aptit på nöje och underhållning till par som söker en avkopplande semester långt bort från vardagens stress. Här finns vackra stränder, en härlig strandpromenad, måleriska små bukter, ett inköpscentrum och bra transportmöjligheter till övriga Costa Brava.

Ursprungligen var Platja D'Aro ett litet fiskeläge på Costa Brava, men har nu blivit mycket populärt bland semesterfirare för sina ändlösa, gyllene och blåflaggade stränder och små gömda badvikar för att inte nämna borgen. Med sitt läge i det nordöstra hörnet av Spanien ligger Costa Brava och denna semesterpärla bara några få timmars flygning från Sverige. Så efter nästan ingen tid alls kan du sitta och koppla av på en av strandbarerna längs Platja D'Aro.

Hotell i Platja d'Aro

Information och fakta

Ska du resa på semester till Costa Brava och bo i närheten av resmålet Platja d'Aro så har jag här sammanställt lite information och fakta om området. Kom ihåg att du på vår blogg om resor kan läsa om våra egna upplevelser från resor till denna del av Spanien, här skriver vi bland annat om ämnen som väder och klimat, de många stränderna, kulturen, maten, sevärdheterna och mycket annat.

Landskap och omgivningar

Kusten vid Platja d'Aro har rikligt med stränder och små bukter. Du kan välja den välutrustade stadsstranden eller små vrår som Cala dels Canyers där träden nästan rör vid vattnet och enbart lämnar plats för en smal remsa av sand.

Var och en av de sju stränderna och bukterna är unika. Den största stranden vid staden betår av över en kilometer av mjuk, gyllene sand och är känd för att vara en av de bästa stränderna i regionen där konkurrensen är hård. Cala Rovira i norr är mindre och längre bort ligger Cala del Pi och Cala dels Canyers i lugnare och mindre bebyggda omgivningar. På Sa Conca kombineras en bred, rymlig sandstrand med grönområden.

Utöver det sjudande livet längs kusten väntar en helt annan värld av vacker natur som till exempel Gavarres-bergskedjan och andra vackra landskap.

Stränder

Den största stranden, Platja Gran, breder ut sig över två kilometer. Här kan du hyra en solsäng och använda dagen till ren avkoppling med en bra bok eller till att beundra det turkost glittrande havet som breder ut sig framför dig. Om du vill ha en mer aktiv semester så har Platja d'Aro det vanliga utbudet av vattensportsaktiviteter med allt från vattenskidor till kajaker samt ett brett urval av aktiviteter för barn under sommaren. På båda sidor av Platja Gran-stranden kan du hitta små avskilda bukter med sand eller bege dig till Cala del Pi och Cala dels Canvers stränderna om du vill komma lite bort från den livligare Platja d'Aro.

Vädret

Du kommer inte att frysa under en semester på Costa Brava. Regionens medelhavsklimat är en garanti för långa varma somrar med temperaturer som ofta når 30 grader och samtidigt har upp mot 12 solskenstimmar om dagen. Även under juli och augusti blåser det dock svalkande kustvindar. Föredrar du lite svalare väder så kan du med fördel resa till Platja d'Aro på våren och hösten - det kommer även vid dessa perioder vara mycket behagligt väder.

Sevärdheter

Besök dockmuseet, gå en tur genom medeltidsmarknaden i det idylliska Castell d'Aro och upptäck små historiska pärlor som den romerska bosättningen Pla de Palol eller kyrkan Fanals d'Amunt. Det finns till och med ett armbandsmuseum i Platja d'Aro.

Det förekommer dessutom otaliga festligheter i Platja D'Aro under årets lopp med karnevalen i februari och ölfestivalen i oktober som några av höjdpunkterna. Starten på sommaren firas den 23 juni med Midsommarafton då himlen över Platja d'Aro lyses upp av ett spektakulärt fyrverkeri som kan ses på mils avstånd.

Reser du med barn är det som gjort för att utnyttja Platja D'Aro's perfekta läge nära vattenparken Aquadiver och Costa Bravas största nöjespark "Magic Park" i Lloret de Mar. Vill du gärna spela några runder golf under din semester så ligger Mas Nou Golf Club högt belägen över resorten med spektakulär utsikt över hela området. Utforska även de omkringliggande Gavarres-bergen, antingen till fots, på cykel eller på hästryggen.

Nattlivet

Som du kan förvänta dig av en semester i Spanien bjuder även denna semesterort på en rad attraktiva, moderna och trendiga nattklubbar. Efter att ha sett solen försvinna ner i det glittrande havet så kan du njuta av kvällen och natten i Platja d'Aro som är känt för sin livliga atmosfär där alla kan hitta sitt favoritställe att koppla av på under dagens sista timmar. Lloret de Mar ligger för övrigt enbart på kort köravstånd härifrån med ett väl så bra utbud av restauranger, barer och cafeer.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här