Resor till Pineda de Mar

Tillsammans med den långa, ljusa sandstranden, de vackra vitkalkade byggnaderna och kulisserna av berg och skog, har Pineda de Mar ett vidunderligt avslappnat tempo, som är helt annorluda här, än på några av Spaniens mer berömda semesterorter. Pineda de Mar är stort nog till att ha allt som du kan tänkas behöva av butiker, restauranger, barer och underhållning, men samtidigt tillräckligt liten för att här ska råda en lugn atmosfär, perfekt till en avslappnande semester. Pineda de Mar är inte överraskande en favorit bland många familjer, tack vare den fantastiska stranden, de trevliga caféerna och det lugna, säkra havet. Livliga Barclona ligger dessutom nära inpå, och är ett spännande utflyktsmål.

Behöver du ladda batterierna? Drömmer du om en avslappnande semester i solen? Då ska du åka till Pineda de Mar på Spaniens vackra Costa Brava, där du hittar allt du behöver för att få en föryngrande semester.

Information och fakta

Stränder

Pineda de Mar har en av bästa stränderna på Costa Brava. Stranden som sträcker sig över 3 kilometer, bjuder på en mjuk, vit sand och en ljuv bris från havet. Tack vare bredden, känns det inte ens på sommaren fullt. En promenad med palmer löper längs stranden, och här hittar du trevliga strandbarer, caféer och butiker, som serverar kalla drinkar och mat. Nere på stranden finns det rikligt med liggstolar att vila sig på, parasoll som ger lite skugga och massor av olika vattensporter att utöva. För de minsta är stranden perfekt till att bygga sandslott.

Rent generellt, är Costa Brava välsignat med vackra stränder, så om du har lust att åka på äventyr, finns det många andra platser i närheten. Priva t.ex. Sant Pol-stranden, endast 15 minuter bort längt kusten, med dess dramatiska klitter och läckra fiskrestauranger.

Väder

Pineda de Mar är ett ytterst attraktivt resmål hela året om, med sitt medelhavsklimat, vilket innebär långa, varma somrar och milda vintrar. Genomsnittstemperaturen för hela året ligger runt 17 grader - i jul och augusti stiger dock temperaturen ofta över 30 gradersstrecket, medan den på vintern ofta ligger runt 15 grader. Frost och snö ser man ytterst sällan. Den kustnära bergskedjan skyddar semesterorten med det västliga vindarna.

Landskap

För de flesta är stranden den naturliga samlingsplatsen på en semester i Pineda de Mar. Den välskötta stranden med sin grova sand, passar perfekt till barn och är ideal till simning. Det finns massor av caféer och barer, men strandpromenaden är dock mindre bebyggd än man ser i grannstäderna. Under de senaste åren har stranden tilldelats Blå Flagg, som vittnar om att kvaliteten av dess sand, hav och faciliteter håller en viss standard.

Det är dock inte endast stranden som gör landskapet intressant. Medelhavsskogen i den närliggande Montenegre Nationalpark är t.ex. en annan trevlig plats att njuta av semestern på.

Upplevelser och aktiviteter

Pineda de Mars rötter sträcker sig ett par tusen år tillbaka i tiden, och historieintresserade kommer att begeistras över resterna av en viktig romersk landsort, och du kan bland annt titta på en akvedukt där fyra valv fortfarande finns synliga. Det är dock endast en av många gamla platser som finns i stan. För resenärer som har lust att vara aktiva, inte endast i vattnet, bjuder den närliggande nationalparken på många möjligheter för att vandra och cykla.

Sevärdheter

Det finns mycket att utforska i och omkring Pineda de Mar, om du vill.

Om du t.ex. vill ta en paus från solbadning, ligger den närliggande nationalparken, Montnegre, precis norr om Pineda de Mar, och är en idyllisk plats för att vandra eller cykla. Eller så kan du åka norrut till staden Lloret de Mar, för att besöka de vackra botaniska klippträdgårdarna som finns där. Santa Clotilde-trädgårdarna är lugna och färgglada platser att ta en promenad på, och utsikten går inte att klaga på.

Kom också ihåg, att Pineda de Mar endast ligger cirka 50 km från den pulserande storstaden Barcelona. Fördjupa dig i den berömda Gaudì-arkitekturen, såsom SAgrade Familia, Casa Mila och Casa Batlló. Njut av de fantastiska shoppingmöjligheterna och gatuföreställningarna på La Rambla, eller njut av atmosfären på gatorna i de gotiska kvarteren. Staden är hemstad för hundratals barer och restauranger, som serverar allt från tapas till sushi. Familjer kommer att älska besök i nöjesparken Tibidabo, medan fotbollsfansen inte får missa en tur runt på mäktiga FC Barcelonas stadium, Camp Nou.

Kultur

Det finns en veckovis återkommande marknad i den gamla stadsdelen, och genom hela året tar olika fiestas plats, där den viktigaste är firandet av Mare de Deu de Gracia den första söndagen i maj, samt Sant Joan de Petit Fiesta den 24 juni. Konstälskare bör besöka Tharrats Foundation och Graphic Arts, där man stället ut verk av Joan Josep Tharrats, bland många fler. I samma byggnad, Can Comas, håller man också konserter och utställningar hela året runt.

Och återigen, går det inte att inte nämna Barcelona, när det kommer till kultur - en av de mest spännande och kulturellt mångsidiga städerna i hela Europa!

Nattliv

Pineda de Mar är lugnare än några av sina mer livliga grannar, och har i högre grad en stämning av tillbakalutad familjesemester. Det fnns dock ett disco vid havet, tillsammans med ett par barer och hotell med underhållning. Det finns också massor av mellanstora restauranger som serverar fisk och lokala specialiteter. Här du lust till en livligare kväll i stan kan vi rekommendera att åka till Lloret de Mar eller Calella.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Pineda de Mar

Vad tycker gästerna om i Pineda de Mar?

8,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 15 recensioner