Resor till Peratallada

Mysiga Peratallada är en av Costa Brava regionens mest välbevarade medeltidsstäder. På de smala gränderna som slingrar sig fram mellan de rustika stenhusen i denna lilla stad känner du dig lätt som förflyttad till en annan tid. Stadens hjärta är det centrala torget Plaça de les Voltes. Här kan du njuta av medeltidsstämningen i fulla drag medan du studerar menyns lockande erbjudanden på en restaurang eller bara smakar på ett glas av det lokala vinet.

Stämningsmättad liten medeltidsstad

På din väg runt i Peratallada stöter du säkert på någon liten marknad eller delikatessaffär, även där kan du provsmaka områdets lokala produkter. Nästan oavsett vilken tid på året som du reser till Peratallada har du dessutom goda möjligheter att få uppleva en festival, marknadsdag eller något annat traditionellt firande i staden. Utöver sommarmarknaden Mercat Artesa d’Estiu som hålls varje vecka i juli och augusti har du dessutom Festa Major (Den Stora Festivalen) i augusti och Mercat Medieval (Medeltidsmarknaden) i oktober.

Peratallada är en pytteliten stad med bara några få hundra fasta invånare och där allt ligger inom gångavstånd. Om du inte har tänkt tillbringa hela din semester i staden rekommenderar vi att du bokar en hyrbil till din resa för du har i Peratallada en strålande utgångspunkt för att utforska resten av Costa Brava området. Kuststräckan räknas med all rätt som en av de vackraste i Spanien och det tar bara omkring en kvart att köra ut till de härliga, långa sandstränderna och små idylliska badvikar.

Många utflyktsmöjligheter

En resa till Peratallada ger dig även rikliga möjligheter att fördjupa dig i den katalanska kulturen som utöver gastronomi i världsklass även bland annat bjuder på enastående konst och historiska sevärdheter. I Figueres 45 kilometer längre norrut hittar du till exempel det berömda Dali-museet som är ett av de mest besökta museerna i hela Spanien. Lägg därtill ett pärlband av vackert belägna kuststäder och andra stämningsfulla medeltidsstäder en bit in i landet vilka också är värda att stifta närmare bekantskap med. Kör du ut mot de närmsta stränderna bör du till exempel ta vägen förbi Pals som tar upp kampen med Peratallada om vilken som är den mest charmerande medeltidsstaden vid Costa Brava.

Du har med andra ord perfekta förutsättningar för att få en riktig livsnjutarsemester om resan går till Peratallada. Ska semestern kryddas med lite fysiska aktiviteter så finns det flera välrenommerade golfbanor i området samt natursköna vandringsområden. Ute vid kustens långa stränder finns det naturligtvis massor av möjligheter att idka olika former av roliga vattensporter.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Peratallada