Resor till Pau

Pau ligger i det nordöstra hörnet av Spanien enbart en kort biltur från Costa Bravas läckra stränder. Denna lilla stad ligger lagom tillbakadragen från de populära semesterorterna vid kusten för att du här ska kunna njuta en avkopplande semester i lite mer fridfulla omgivningar. I Pau har du dessutom perfekta möjligheter att uppleva mer av kulturen och naturen i inlandet bakom denna vackra kust.

Berg och stränder på nära håll

Pau ligger naturskönt vid foten av den östra delen av Pyrenéerna som några få kilometer härifrån försvinner ut på halvön Cabo de Creus som är det spanska fastlandets östligaste punkt. Den lilla halvön är en vacker naturpark och ett givet utflyktsmål på en resa till Pau. I naturparken finns det många väl markerade vandringsleder samt idylliska badvikar där du kan ta ett uppfriskande dopp eller snorkla i det kristallklara havet.

Närmsta (cirka 16 kilometer) större stad är Figueres som är Salvador Dalis födelsestad. Denna stad beskrivs ofta som en mindre och knappt så turistisk upplaga av Barcelona. Här hittar du allt det restaurang- och affärsliv du kan önska dig på din resa som det av naturliga skäl inte finns så mycket av i lilla Pau som i jämförelse bara är en liten landsort. Men trots det hittar du även här ett litet urval av matställen och dessutom en del små supermarkets inom några få kilometers avstånd för dina dagligvaruinköp.

De närliggande bergen inbjuder till både cykel- och vandringsturer eller en mer avkopplande picknick. Det är heller inte mer än cirka 10 minuters körning ner till de långa, gyllene sandstränderna vid Golf de Roses. Denna breda bukt på Costa Brava är perfekt för en mysig stranddag med familjen. Vill du inte enbart slappa på den fina sanden eller bada så är bukten dessutom känd för att ha bland de bästa vindförhållandena för wind- och kitesurfing i landet. Skulle du hellre vilja gå en golfrunda så ligger det en populär golfbana vid den lilla orten Peralada en kvarts körning från Pau.

Längre utflykt från Pau

Det är många och varierande aktivitetsmöjligheter som det omkringliggande området erbjuder vilket är ett stort plus på en resa till Pau. Turer i bergen och avkopplande strandliv kan lätt kombineras med mer kulturella upplevelser på utflykter till andra städer i regionen.

Det tar till exempel bara omkring en timme att köra till Girona som är norra Kataloniens största stad. Som resmål står staden lite i skuggan av regionhuvudstaden Barcelona men även här kan du tillbringa mycket tid på äventyr i de labyrintiska medeltidsgatorna, utforska massor av intressanta sevärdheter och inte minst ge dig hän åt ett av regionens bästa urval av tapasbarer och restauranger.

Eftersom du lite söder om Figueres kan komma på den södergående motorvägen så är även Barcelona (cirka 155 kilometer) ett möjligt utflyktsmål på en dagsutflykt. I Barcelona finns det mer att uppleva än man hinner med på en dag men med lite god planering kan du även få ut mycket av en kort visit i den spännande regionhuvudstaden.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Pau