Resor till Palau-Saverdera

Den lilla staden Palau-Saverdera ligger i det nordöstra hörnet av Spanien inte långt från den franska gränsen. Det tar några få minuter att köra ner till de gyllene sandstränderna på Costa Brava och lite längre in i landet ligger Salvador Dalís födelsestad Figueres. I Palau-Saverdera får du en alla tiders utgångspunkt för att utforska Katalonien, en region som är helt sin egen och skiljer sig på många sätt från resten av landet.

Fridfull liten stad nära Costa Brava

Precis öster om Palau-Saverdera reser sig den kuperade halvön Cap de Creus som utgör ett av de vackraste naturområdena på Costa Brava. Här inbjuder det orörda landskapet både till vandrings- och cykelturer. Du kan lätt använda en hel dag till att utforska halvön med dess små idylliska bukter och möjlighet till uppfriskande dopp. Även om du inte har tänkt dig en aktiv semester utan istället tar turen i bil så bör du åtminstone köra ut till fyrtornet på halvöns yttersta spets för att njuta av utsikten över den dramatiska klippkusten.

Utöver stränderna och de natursköna områdena tätt inpå så är det på en resa till Palau-Saverdera naturligtvis närmast obligatoriskt att besöka Figueres. Dali-museet där är ett av de mest populära museerna i Spanien, men även resten av staden är värd att utforska. Den gamla stadskärnan är mycket charmerande och mer avslappnad än till exempel Barcelona. I Figueres har du dessutom rikliga möjligheter att fördjupa dig i det lokala köket på någon av alla stadens restauranger. Staden har även ett rikt affärsliv eftersom skatterna är lägre än i Frankrike är det vanligt att fransmän som är bosatta precis på den andra sidan gränsen gör sina inköp här.

Du behöver emellertid inte nödvändigtvis bege dig ut och köra för att stilla din hunger eller klara av de dagliga inköpen när du har rest till Palau-Saverdera. Även här finns det ett par mini-markets där du kan köpa det mesta. Stadens storlek till trots så har den ändå en handfull bra matställen. I de närliggande kuststäderna så som Roses kan du dessutom både ta dig ett dopp på någon av de långa stränderna samt njuta av ett större utbud av matställen och inköpsmöjligheter.

Boka en resa till Palau-Saverdera nu!

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen till denna mysiga lilla stad som gäst på ett av de hotell som vi har handplockat till vårt reseprogram. Hos Escapeaway är vi specialister på resor där du bor på noga utvalda hotell. Vi ser till att du får den perfekta inramningen till en oförglömlig semester där avkoppling och upplevelser kan varvas i perfekt harmoni. Du kan resa till Palau-Saverdera i precis det antal dagar som du själv vill. Skulle du gärna vilja uppleva mer av Spanien och kombinera flera olika hotell på en rundresa så går det också bra hos oss.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Palau-Saverdera