Resor till Palafrugell

Palafrugell är en traditionsrik marknadsstad i Katalonien, Spaniens nordöstliga region. Staden utgör centralpunkten för kommunen med samma namn och har ett rikt handels- och kulturliv samt områdets viktigaste historiska sevärdheter. På din väg runt omkring i Palafrugell kan du fortfarande känna känslan av medeltidsstaden på de smala, snirklande gatorna. Här är turismen inte så uttalad som den kan vara längre åt söder och det är kanske därför som invånarna i Barcelona och Girona tycker om att ta sig ett par dagar i Palafrugell.

Centrum för livet i Palafrugell har i generationer varit Plaça Nova från vilket de viktigaste av stadens trafikfria handelsgator strålar ut. Både på det trevliga torget och ner längs gatorna hittar du massor av affärer, restauranger, caféer och barer. Passar det samman med tidpunkten för din resa så är det också på Plaça Nova som du kan uppleva firandet av heliga dagar, festivaler och precis i närheten ligger stadens marknader med sina färska, lokala råvaror.

Färgglada marknader

Vill du uppleva stadens liv och träffa lokalbefolkningen i deras vardag på din resa till Palafrugell så är just marknaderna de perfekta platserna. Kom gärna på morgonen eftersom det vanligtvis är då de flesta lokala gör sina inköp. Kvaliteten på den färska frukten, grönsakerna, fisken, köttet och de övriga delikatesserna som du ser på marknaderna är den samma som du kan njuta av på restaurangerna. Detta gäller oavsett om du bara äter en snabb lunch eller slår dig ner till en flerrätters meny på en trevlig restaurang när dagen går mot sitt slut.

Palafrugell är med sina omkring 22 000 invånare en mindre stad än Girona (102 000) som ligger en knapp timmes körning väster ut och dessutom mindre känd utanför landets gränser. I Katalonien var emellertid Palafrugell under flera århundraden känd för sin korkproduktion som självklart bland annat användes till de lokala katalanska vinerna. Den sista korkfabriken stängde dock på 1970-talet men det kan rekommenderas att titta förbi museet som berättar historian om denna industri som hade så stor betydelse för staden. 

Går resan till Palafrugell så har du möjlighet att uppleva ett helt annat och mer autentiskt Spanien än på en resa till någon av de mer turistiga badorterna längre söder ut. Reser du hit på sommaren bör du ändå ta med dig badkläderna för bara några få kilometer från Palafrugell ligger de tre små kuststäderna Llafranc, Calella de Palafrugell och Tamariu med sina lockande badvikar där du kan ta ett dopp i Medelhavet eller bara lapa sol på stranden. Det går bussförbindelser från Palafrugell ut till kusten.

Lätt att boka en resa till Palafrugell

Hos Escapeaway hittar du både resor till de mest populära semesterorterna och till de lite mer okända pärlorna som Palafrugell. I båda fallen har vi noga valt ut de hotell som fått de bästa recensionerna till vår sökmotor. I sökmotorn kan du även lätt boka flygbiljetter till en av de närliggande flygplatserna som till exempel Girona-Costa Brava Airport omkring 45 minuters körning från Palafrugell.

Du kan resa i precis det antal dagar du själv vill och skulle du till exempel gärna uppleva mer av Spanien kan du lätt kombinera flera olika hotell på en rundresa.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Palafrugell