Sant Pere del Bosc Hotel & SPA

Officiell kategori

Vårt betyg

9,2
Fantastiskt
758 omdömen
Sofia Frederikke Bach
Utvalt av
Sofia Frederikke Bach

Här inne i det katalanska landskapet har jag hittat en riktig pärla. Solen skiner och jag har lämnat huvudvägen och kört in på en dammig väg kantad av grön skog på båda sidor. Det är min kollega som kör så jag har gott om tid att njuta av de vackra omgivningarna längs vägen till Sant Pere del Bosc Hotel & SPA. Vägen bara fortsätter och fortsätter som det känns i all oändlighet men plötsligt delar skogsvägen sig till två vägar och äntligen ser jag de första tecknen på att vi är på rätt väg. Mellan de två vägarna står det nämligen en grön skylt med texten Sant Pere del Bosc och vi blir lite lättade över att inte ha kört fel. Den sista kilometern från skylten och fram till hotellet får jag en spänd förväntan till vad som väntar mig vid Sant Pere del Bosc. Välkommen till ett riktigt hideaway!

Längs vägen till Sant Pere del Bosc Hotel & SPA kör du förbi den lokala restaurangen El Senglar där man tillagar typiskt katalanska rätter. Det är en trevlig familjeägd restaurang med mamma och pappa i köket och sonen som serverar. Du får inte förvänta dig en elegant middag och lokalen gör inte mycket väsen av sig men stämningen är trevig bland de lokala gästerna och jag har hört att man äter riktigt god mat här. Så även om det kan bli svårt att slita sig från hotellets restaurang kan det vara all ide att besöka El Senglar.

Ett historiskt inslag från 1100-talet

Äntligen skymtar jag Sant Pere del Bosc i fjärran när tornen på den majestätiska byggnaden börjar framträda och redan nu har jag på känn vad som väntar mig. Hotellet ligger i vad som tidigare var ett gammalt Benediktinerkloster från 1100-talet och har därför ett litet kapell, Mare de Déu de Grácia. Klostret har utöver att ha varit munkkloster även fungerat som ett hem för de äldre och mer sårbara människorna i samhället. 

Benediktinerklostret har upplevt mycket sedan 1100-talet bland annat brann det gotiska klostret 1694 och återuppbnyggdes hundra år senare i barockstil. Längre fram är det en av Gaudis (känd katalansk arkitekt) tidigare elever som stod för renoveringen av byggnaden och gjorde den till vad den är idag.

Detalj på detalj

Sant Pere del Bosc Hotel & SPA är ett lyxigt boutique hotell som slog upp sina dörrar första gången för fem år sedan när familjen Cabañas de nuvarande ägarna genomfört ytterligare en renovering av stället. Familjen själv bor i det vackra rosa huset vid parkeringsplatsen.

Mireia väntar på mig i dörröppningen och jag lägger genast märke till den första detaljen av många nämligen receptionisternas enhetliga och mycket vackra kjolar. På Sant Pere del Bosc Hotel & SPA har man tänkt på allt in i minsta detalj och den historiska byggnaden bildar utgångspunkt för den moderna och avantgardistiska inredningen. Detaljer finns det gott om vilket du själv kommer att upptäcka när du besöker hotellet. Särskilt iögonfallande är den vackra ljusskulpturen av glas föreställande maneter som hänger ner från trappuppgången bakom receptionsområdet. Den är värd en närmare titt.

Restaurang L’Indiàc

Namnet på Sant Pere del Bosc Hotel & SPAs restaurang härrör från den tidigare ägaren Nicolau Font i Maig som emigrerade till Cuba och tjänade en förmögenhet varpå han återvände till Spanien. En hemvändande emigrant kallas i Katalonien för Indiano och för att hålla fast i traditionen har restaurangen fått namnet L’Indià. Man kan bli lite lurad av namnet för här serveras inte indisk mat utan gastronomiska delikatesser från Costa Brava. Det är hälsosamma och moderna rätter med ursprung från traditionella recept. Dessutom använder sig köket i största möjliga mån av lokalproducerade råvaror. 

När du sitter i restaurangen ser du genast de historiska katalanska inslagen som t.ex. takets stenvalv med ljusslingor som skapar en trevlig och romantisk stämning. Utomhus sitter du på en härlig täckt terrass med utsikt mot den stora ekskogen som omsluter Montsenyparken.

Frukosten på Sant Pere del Bosc serveras i form av en buffe medan dagens övriga rätter är a la carte. Vid poolen kan du köpa snacks och dryckesvaror i poolbaren.

En skymt av Medelhavet

Även om du som sagt befinner dig inne i landet så är du ändå på behagligt köravstånd från kusten och Medelhavet som du kan ana i fjärran. Om du inte vill åka till havet så kan du stanna på Sant Pere del Bosc Hotel & SPA och ta ett svalkande dopp i saltvattenpoolen utomhus eller utnyttja SPA avdelningen.

SPA'et ligger vid poolområdet och här inne finns en härlig saltvattenpool, hamam och massagerum där du bland annat kan få indiska Ayurvadebehandlingar. Behandlingarna är en hindutradition som baseras på en 5000 år gammal vision om att kropp och själ hänger ihop och att en kombination av sund diet och massage är själva essansen i att hålla sjukdommar borta.

Bra att veta:

Området omkring hotellet är perfekt för vandrings- och mountainbiketurer.

Om du väljer att bo på Sant Pere del Bosc så rekommenderar jag att du har en hyrbil till ditt förfogande eftersom hotellet ligger inne i landet och du behöver bil för att ta dig till närmsta stad. 

SPA'et koster 10 euro per dag i entré. 
... och här finns även en liten butik med badkläder och accesoarer.

Sant Pere del Bosc erbjuder en service som anstår ett 5-stjärnigt hotell: barnpassning, personlig assistent, hår och make-up specialist, näringsexpert, personal shopper och mycket mera. Därutöver kan hotellet arrangera särskild transferservice med helikopter, privatjet samt hyra av båtar om det skulle önskas. Och kommer du i bil så finns det självklart parkering vid hotellet.

Därför kommer vi tillbaka

Sant Pere del Bosc Hotel & SPA är ett bra hideaway om ni vill dra er undan och njuta av tvåsamheten på en romantisk semester med total avkoppling. Det enda ljud jag hörde under min vistelse var från cikadorna och det kan man ju stå ut med : ) 

Därför ska du välja Sant Pere del Bosc Hotel & SPA

 • Närmaste flygplats: 33 km
 • Närmaste strand: ca. 6.1 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi

Ett hotell med charm och karaktär

Karta och avstånd

 • Närmsta flygplats, Barcelona El Prat - ca 95 km
 • Närmsta strand, Platja de Fenals - ca 6 km
 • Närmsta stad, Lloter de Mar - ca 6 km
 • Barcelona - ca 80 km
 • De gotiska och judiska kvarteren i Girona - ca 45 km
 • ...med några av världens bästa restauranger
 • La Bispal d’Emporda - ca 72 km
 • ... med den yppersta, handgjorda keramiken i Spanien
 • Salvador Dalí Museet i Figueres - ca 84 km
 • Salvador Dalí’s hus i Portlligat - ca 113 km
 • Miniatyrstaten Andorra, där du kan handla tullfria varor - ca 225 km
 • Det exklusiva Begur – en tillflyktsort för finsmakare - ca 70 km
 • De romerska ruinerna i Terragona (UNESCO) - ca 177 km

Sant Pere del Bosc är med sina 19 rum ett litet hideaway. Du kan välja mellan 9 junior suites som alla är unika med ett eget tema som t.ex. en färg, en hyllning till kvinnan både enstaka personer och kvinligheten generellt. Här följer ett par exempel:

Juniorsuiten Joan Beaz på 26 m2 hyllar den kvinliga kompositören och sångerskan som kämpade för mänskliga rättigheter, naturen och rättvisan. Suiten är inredd är inredd i gröna färger som refererar till naturen och äldre möbler har använts för att avspegla historien. På den 13m2 stora terrassen finns en utomhus en persons jacuzzi.

Juniorsuiten Pauline på 28 m2 är uppkallad efter Pauline Baez som var balettdansös på Moulin Rouge. Inredningen är elegant burlesque med färger från fuchsiablomman. 

Juniorsuiten Sor Catalina på 27 m2 har fått namn efter en klädgalje av trä med namnet Catalina som hittades under renoveringsarbetet. Rummet är en hyllning till alla de kvinnor som ägnar sina liv åt att hjälpa de äldre och svaga personer som en gång bodde i klostret. Inredningen är ljus och elegant. På den 13 m2 stora terrassen har du en utomhus jacuzzi för en person.

Juniorsuiten Daphne på 32 m2 hyllar Lloret de Mar. Kvinnonamnet Daphne betyder lagerblad, och Lloret de Mar kan översättas till "havets lilla lagerblad" - det är även ett lagarblad som pryder stadens vapensköld. Det var den kände katalanske poeten Josep Carner, som var den förste som någonsin skrev om Daphne. Här sover du i en säng gjord av lagerträd, och du har en privat terrass på 13 m2 med en utomhus jacuzzi för en person.

Oavsett vilket rum du får, så har du alltid möjlighet att välja emellan flera olika kuddar i kuddmenyn, och du kan också boka massage på rummet. Har rummet badkar eller jacuzzi, kan du till och med får ett romantiskt bad med salt.

Det är inte möjligt att välja en bestämd junior suite, men vi skickar gärna en förfrågan till stället, så kontakta oss om du har önskemål.

Faciliteter:

 • Aircondition
 • WiFi
 • Satellit TV
 • Telefon
 • Minibar
 • Safetyboks
 • Roomservice
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Sant Pere del Bosc Hotel & SPA. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
 • Hotellbar
 • Inomhuspool
 • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Paratge de Sant Pere Del Bosc
17310 Lloret De Mar

Koordinater

Latitude: 41.7119
Longitude: 2.7906

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Caldes de Malavella
9,3
Fantastiskt
425 omdömen
 • Närmaste flygplats: 7 km
 • Närmaste strand: ca. 24 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, La Bisbal
9,2
Fantastiskt
626 omdömen
 • Närmaste flygplats: 45 km
 • Närmaste strand: ca. 20 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Lloret de Mar
9,4
Fantastiskt
348 omdömen
 • Närmaste flygplats: 31 km
 • Närmaste strand: ca. 700 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)