Resor till La Pineda

Den charmerande semesterstaden La Pineda som ligger norr om Salou på Spaniens Costa Dorada, är det idealiska valet för dig som reser med mindre barn. Hela semesterorten är ytterst barnvänlig med många säkra ställen för dem att njuta av det vackra vädret och väl så många ställen att koppla av på för mamma och pappa. La Pinedas gyllene sandstränder är några av de säkraste stränderna på Costa Dorada och det är aldrig långt till strandcafeer och restauranger.

Samtidigt ligger vattenlandet Aquopolis inom bekvämt avstånd så det är aldrig långt till lek och skoj. Möjligheten att njuta av det fina vädret under större delen av året innebär att semester i La Pineda är populärt bland både barnfamiljer, par och singlar som letar efter de perfekta förutsättningarna för en lyckad strandsemester. Bara ca 3 timmars flygning från Sverige gör La Pineda till ett upplagt resmål för en avslappnande, solig paus i vardagen.

Information och fakta

Stränder

La Pineda lockar med 3,5 kilometer fin, gyllene sand som huvudsakligen är fördelad på 3 olika stränder, Els Prats, La Pineda och El Roca. Det finns mängder av faciliteter och service på alla av dem som gör dem perfekta både för dig som vill ha en avkopplande semester och för dig som vill utnyttja många av vattensportsaktiviteterna.

El Prats strand är som regel lite lugnare än de andra stränderna kanske för att den ligger nära industrihamnen och har vatten och sand som inte håller samma fina kvalitet som på de andra ställena.

Vädret

La Pineda har ett typiskt medelhavsklimat med sommartemperaturer som normalt ligger omkring 28 grader och ofta når upp till omkring 32 grader. Detta torra, soliga klimat gör naturligtvis La Pienda populärt till att tillbringa mycket tid vid och på vattnet. Även på vintern ligger temperaturerna ofta omkring 14-15 grader, vilket är perfekt för en aktiv semester med sport och sightseeing.

Landskap

Medan det omkringliggande landskapet är ganska bergigt så sluttar resten av semesterområdet svagt ner mot stranden vilket gör det lätt att gå omkring med barn. De flesta väljer att tillbringa en stor del av semestern i La Pineda just upp och ner längs de sandiga, gyllene stränderna.

Aktiviteter

Huvudattraktionen i La Pineda är vattenparken Aquopolis och då särskilt bland barnfamiljer. Där finns rikligt med vattenrutschkanor och andra nöjen för barn i alla åldrar, brusande floder och lekplatser för de små som inkluderar minigolf, mini-zoo och småbåtar. Parken har även ett delfinarium och en sjölejonshow som är sevärda.

Om du söker en mer genuin kulturhistorisk upplevelse bör du besöka ruinerna av Callipolis, där kan du utforska ett stort område med villor och termiska bad från den antika romerska bosättningen. Det finns även en borg och fästning som är värd att besöka i Cambrils som ligger precis utanför La Pineda.

På grund av sitt fantastiska landskap är La Pineda idealiskt för en rad olika utomhusaktiviteter så som ridning, tennis och naturligtvis golf.

Restauranger och shopping

Även om det kanske inte händer lika mycket i La Pineda som i det närliggande Salou så finns det ändå tillräckligt att se och göra för att få en lyckad familjesemester. Här finns massor av caféer, barer och restauranger av vilka en del är öppna till långt ut på småtimmarna särskilt under sommarmånaderna.

Restaurangerna erbjuder en blandning av spanska och internationella rätter så du kan nästan garanterat hitta något som faller dig i smaken.

Nere vid promenaden finns det ett underhållningscenter som är öppet både på dagen och på kvällen med ett stort utbud av barer, cafeer, glassbarer och skuggiga terrasser. Här finns även shower för barn, folkmusikfestivaler och under sommarmånaderna hålls det ofta gatufester längs promenaden.

Det finns några butiker i stan men de flesta är souvenirbutiker och supermarkets, men i gengäld ligger staden Tarragona inte så långt bort och där hittar du ett strörre urval av spanska butiker. Det finns dessutom ett stort inköpscenter i Tarragona.

Närliggande attraktioner

Temaparken Port Aventura, som räknas bland de största attraktionerna i området, ligger inte långt bort. Parken är indelad i 4 olika tema områden var och ett med sina egna attraktioner, nöjen och restauranger. Det finns även ett vattenland, Costa Caribe, precis vid sidan om temaparken som också är rolig för hela familjen.

Tarragona ligger bara en kort bussresa bort och är något för alla som tycker om shopping. Stadens vackra huvudgata är fullproppad med exklusiva spanska butiker och det finns ett stort inköpscenter precis utanför stan så du kommer säkert att hitta något som du inte visste att du behövde.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i La Pineda

Vad tycker gästerna om i La Pineda?

8,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 9 recensioner