Resor till Figueres

Figueres är ute i världen mest känt som Salvador Dalis födelsestad och för det elegeanta museum som är tillägnat stadens son. Inte helt överraskande är det därför många konstälskare som reser till Figueres. Denna vackra stad som ligger i det nordöstra hörnet av Spanien nära gränsen till Frankrike har emellertid mycket annat att bjuda sina besökare på så som kulinariska upplevelser och inbjudande stränder.

Konstupplevelser i särklass och en mer autentisk Rambla

Figueres som har omkring 40 000 invånare beskrivs ofta som en mindre och inte lika turistisk upplaga av Barcelona. Staden har också verkligen en härligt avslappnad atmosfär där du kan njuta din semester på mysiga caféer och utforska en gammal stadsdel med stämningsfulla smala gator och torg. Precis som regionhuvudstaden omkring 145 kilometer söderut är Figueres bra om du gärna vill kombinera stads- och strandliv. Det tar bara omkring 20 minuter med bil eller 25 med tåg att nå ut till de härliga stränderna på Costa Brava. Innan du beger dig ut mot havet eller gör en utflykt ut i resten av denna spännande region bör du dock ta dig gott om tid att utforska själva Figueres.

Även om du inte är någon konstkännare kan det varmt rekommenderas att besöka stadens största attraktion det världsberömda Salvador Dalí museet. I Spanien är det bara Prado-museet i Madrid, som för övrigt också har verk av Dali i sina samlingar, som har fler besökare. Många reser faktiskt till Figueres uteslutande för att uppleva Theatre Museu Gala Salvador Dalí vars huvudbyggnad som namnet antyder är inhyst i en gammal teater. Redan utifrån är det uppenbart att det här väntar dig en unik kulturupplevelse. Den röda byggnaden liknar i sig ett verk av surrealismens mästare med sina finurliga utsmyckningar som bland annat inkluderar 2 meter höga ägg på taket.

Även om det är en god idé att boka sin entrébiljett till Dalí-museet i förväg för att slippa stå i kö så finns det rikliga möjligheter att gå på upptäcktsfärd i resten av Figueres utan att ha några fasta planer utan bara låta sig styras av mer spontana infall. Staden är inte större än att du kan gå runt till det mesta. Från museet kan du till exempel på omkring 20 minuter gå upp längs Carrer del Castell de Sant Ferran till den stora borgen som är en av de största i Europa. Både lokalbefolkningen och turisterna tycker om att gå runt på borgen som stammar från 1700-talet och njuta av den fina utsikten.

Har du barn med dig på resan till Figueres eller om du själv har barnasinnet kvar så kan ett besök på leksaksmuseet Museu del Joguet de Catalunya också rekommenderas. Du kan där utöver få mycket tid att gå med att bara flanera runt på stadens affärsgator som har ett stort utbud av allt från internationella märkesvaror till lokal brukskonst. Även om du inte har lust att shoppa så är det närmast ett måste att gå en tur längs stadens Rambla. Längs denna långa gågata ligger även många restauranger. I jämförelse med den berömda Ramblan i Barcelona så är här betydligt färre turister.

Boka din resa till Figueres här

Vi har handplockat de bästa hotellen i Figueres till vår sökmotor som du hittar här på sidan. Vill du även hitta flygbiljetter till resan kan du även lätt göra det på samma gång. Utöver den praktiska fördelen att boka både hotell och flyg samtidigt så får du ytterligare en fördel eftersom en paketresa hos Escapeaway naturligtvis är täckt av resegarantin.

Med oss kan du resa i precis det antal dagar som du själv vill. Skulle du vilja kombinera flera olika hotell på en rundresa för att uppleva mer av Katalonien eller resten av Spanien så går det också bra.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Figueres